Auto-Moto

Veste bombă! Spectacol pe patru roţi!

Vâlcea, gazda unei etape din Campionatul Naţional de Raliuri

În prag de sărbători, o veste uriaşă a venit pentru pasionaţii sportului pe patru roţi din judeţul nostru! Vâlcea Rally a fost inclus în calendarul oficial al Federaţiei Române de Automobilism pentru sezonul 2024. În toamna anului viitor, aici se va organiza o etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri. Este un moment istoric, o premieră pentru comunitate şi pasionaţii de motorsport.
“Suntem onoraţi şi entuziasmaţi să aducem Vâlcea Rally – Raliului Vâlcii pe harta Campionatului Naţional de Raliuri. Această includere nu este doar o recunoaştere a eforturilor noastre, ci şi o oportunitate unică de a prezenta frumuseţea şi ospitalitatea judeţului Vâlcea unui public larg, atât naţional, cât şi internaţional,” a declarat Alexandru Niţişor, Rally Manager. Cei care au pus bazele acestui proiect de anvergură sunt entuziasmaţi şi încrezători de reuşita lui şi de faptul că va aduce judeţului multe beneficii. Vâlcea Rally se va desfăşura şi sub egida brandului de ţară. Traseul va fi unul spectaculos, pe ”căile pitoreşti de macadam” ale regiunii noastre.
”Raliul Vâlcii este gândit nu doar ca o competiţie sportivă, ci şi ca o sărbătoare a comunităţii locale, cu activităţi şi evenimente care să atragă vizitatori şi să promoveze turismul în regiune. De la informaţii sportive la expoziţii tematice, evenimentul va oferi ceva pentru fiecare membru al familiei”, promit organizatorii, care au susţinerea autorităţilor locale, naţionale şi a unor parteneri puternici. Cei mai buni piloţi din România şi maşinile lor super-dotate, dar şi reprezentanţi de seamă ai sportului pe patru roţi de peste hotare vor putea fi urmăriţi rulând pe traseul Vâlcea Rally. Va fi un eveniment nemaintâlnit pe plaiuri vâlcene, cu multe surprize pentru spectatori. În prezent, cel mai bun pilot al României este Simone Tempestini. Echipajul format din Tempestini Jr. şi Sergiu Itu a câştigat, în toamna acestui an, al optulea titlu de campion naţional, egalând recordul deţinut de Titi Aur. Sportivii menţionaţi s-au evidenţiat atât pe asfalt, cât şi pe macadam. Simone Tempestini este singurul campion mondial în motorsport din România. S-a remarcat la ediţia din 2016, la categoriile Junior WRC şi WRC 3. Anul acesta, fraţii Norbert şi Francesca Maior, de la Napoca Rally Academy, au cucerit titlul european de juniori la raliuri. Tempestini-Itu şi fraţii Maior sunt doar două dintre echipajele de mare valoare ale României care vor putea fi urmărite în 2024, la Vâlcea.

Articole Similare

Back to top button