Economie

Ca urmare a preluării petrochimiei Arpechim Piteşti, în 2010,

Oltchim îşi propune o cifră de afaceri de 674 milioane euro

Compania Oltchim a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie de la OMV Petrom SA a activelor petrochimiei din cadrul Arpechim Piteşti. Astfel, în cursul lunii ianuarie 2010, s-au îndeplinit toate condiţiile din contractul de vânzare al activelor petrochimiei. Tranzacţia încheiată vineri a fost finalizată după ce Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de Oltchim prin dobândirea controlului unic asupra activelor aferente activităţii de petrochimie de la OMV.
Analiza Consiliului Concurenţei a stabilit că achiziţia Arpechim nu are ca efect restrângerea, înlăturarea sau denaturarea concurenţei şi reprezintă o integrare pe verticală a producţiei de pe platforma petrochimică Arpechim  în activitatea Oltchim SA. De altfel, produsele ce urmează să fie fabricate în cadrul activelor achiziţionate constituie materii prime pentru anumite produse ale Oltchim (PVC, polioli-polieteri, oxo-alcooli). Documentele semnate de Constantin Roibu, directorul general al Oltchim SA şi Mariana Gheorghe, director general executiv al Petrom SA, finalizează transferul tuturor activelor petrochimiei Arpechim (clădiri şi instalaţii) şi a terenului aferent acestora. De asemenea, tot personalul care operează şi exploatează aceste active a fost transferat la Oltchim SA. „Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia ţinând cont de faptul că activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim a fost proiectată încă de la înfiinţare pentru a funcţiona ca un sistem integrat cu activitatea combinatului. Tranzacţia va permite Oltchim să înceapă imediat operaţiunile de revizie a instalaţiilor în vederea repornirii acestora, a declarat directorul general Constantin Roibu.
Odată cu repornirea petrochimiei Arpechim, în aprilie 2010, Oltchim estimează că va realiza o cifră de afaceri de 674 milioane euro, cu rezultat net pozitiv. SC Oltchim SA – Râmnicu Valcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli şi plastifianţi. Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei (54,79%).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button