Politica

Bulacu: românii au arătat lumii că sunt un popor corect, dar condus de hoţi

Senatorul Romulus Bulacu a citit în Parlament o declaraţie politică foarte interesantă. Reprezentantul PNL a criticat dur faptul că, sub masca respectării deciziilor unor instanţe interne sau internaţionale, „Guvernul, girat de Dragnea şi Tăriceanu, a lovit în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi a intereselor lor legitime, prin emiterea Ordonanţei 13”.

În opinia sa, această Ordonanţă de Urgenţă a avut două tipuri de efecte: unul benefic, din punct de vedere social, şi altul nociv, din punct de vedere economic. „Gestul inexplicabil şi necugetat al Guvernului, prin care a ales să declanşeze aşa zisul proces al schimbării, a trezit din amorţire un popor care dădea semne ale obişnuinţei cu moravurile politice autohtone. Astfel, România a fost martora celor mai mari proteste din ultimii 28 de ani.

Cetăţenii care au participat la mişcările de rezistenţă de la Palatul Victoria şi din marile oraşe din ţară au sancţionat dur lipsa comunicării şi a deschiderii Guvernului spre dialog, solicitând transparenţă în actul decizional. România a dat semnalul schimbării în bine”, a argumentat Romulus Bulacu. El a subliniat şi faptul că oamenii ieşiţi în stradă au devenit un erou colectiv, apreciat pe plan internaţional. „Acest erou colectiv s-a transformat într-un ambasador de succes al imaginii ţării noastre în Europa şi a reuşit să spulbere mituri, cum că românii ar da în cap, românii ar cerşi, românii ar fura. Printr-un spirit civic care a impresionat întreg mapamondul, au demonstrat că vor să muncească în ţara lor, dar într-o ţară cinstită, care să le aprecieze şi să le stimuleze eforturile. Românii au dat lumii întregi o lecţie de democraţie, cu principiile şi valorile ei, manifestând respect pentru statul de drept. Pe lângă presă, poporul a devenit „câinele de pază al democraţiei”. (…) Proteste au fost şi Palatul Cotroceni, dar nu de aceeaşi dimensiune. Chiar şi aşa, nu consider că avem o ţară divizată prin ură, ci una unită prin nemulţumire. Aceste proteste sunt semne ale unei societăţi sănătoase, care a ales să se implice paşnic şi să se exprime liber”, a adăugat senatorul vâlcean, la tribuna Senatului. Bulacu, care provine din mediul de afaceri, a făcut câteva referiri şi la declinul economic provocat de Ordonanţa 13. După părerea lui, vor exista repercusiuni pe termen lung. „Leul a început să se prăbuşească în raport cu alte monede, iar încrederea în titlurile de valoare româneşti a scăzut la cote alarmante. Deprecierea banilor va atrage după sine scumpiri ale alimentelor şi combustibililor, aşa cum atenţionează analiştii economici. În plus, dobânzile la împrumuturi au crescut, iar trendul pare că se va menţine. Cu un buget construit pe o ipotetică şi extrem de entuziastă creştere economică de 5,2%, în care atragerea de fonduri europene joacă un rol esenţial, România riscă, în acest context, nu numai să rateze ţintele propuse în actualul program de guvernare, ci chiar să intre într-un declin economic ale cărui proporţii şi consecinţe sunt greu de estimat”, a accentuat reprezentantul PNL. O altă îngrijorare a sa este legată de reacţia investitorii străini, care pot înţelege din ceea ce s-a întâmplat că România are un Guvern capabil să lase economia pradă corupţiei, prin contracte date cu dedicaţie. „Declaraţiile premierului Grindeanu privind angajamentul ferm al tuturor instituţiilor şi factorilor decizionali din România privind continuarea luptei împotriva corupţiei nu mai conving pe nimeni”, a conchis liberalul, sceptic că povestea Ordonanţei 13 s-a încheiat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button