Diverse

„AJF trebuie să stabilească exact în statut care dintre condiţiile pentru a candida la preşedinţie sunt discriminatorii şi care nu!”

  • „Ca să nu mai existe deloc dubii, ori trebuie să fie eliminate toate, ori niciuna!” – spune Florin Dinucu, jucător la Athletico Băile Govora

Toamna trecută, arbitrul Adrian Comănescu (viitor candidat la preşedinţia AJF Vâlcea) a contestat articolul 44, aliniatul 3, litera h, şi a produs amânarea cu câteva luni a alegerilor pentru şefia forului fotbalistic judeţean. Aşa cum am mai informat, articolul respectiv din statut se referă strict la condiţiile de candidatură pentru preşedinţia AJF, pentru care pot candida acum doar cei care „au îndeplinit pentru o perioadă de minim 4 ani consecutiv, una din următoarele funcţii: preşedinte AJF / LPF / FRF, vicepreşedinte AJF / LPF / FRF, secretar general al AJF / LPF / FRF, membru în Comitetul/Biroul Executiv al AJF / LPF / FRF, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF / LPF / FRF sau preşedinte de club / asociaţie cu activitate de fotbal constituite după Legea Sporturilor nr. 69 / 2000, participantă în competiţii, indiferent de nivel”. Dacă delegaţii vor fi de acord (ceea ce nu e totuşi sută la sută sigur! – aşa că iarăşi s-ar putea isca un „circ” între susţinătorii unuia sau altuia dintre candidaţi), litera h, a aliniatului 3, de la articolul 44, ar putea fi abrogată la proxima Adunare Generală a AJF, din 23 februarie.

„Oriunde există condiţii care trebuie îndeplinite, iar cine nu se încadrează în ele nu poate spune că e din cauza discriminării”

Mai în glumă, mai în serios, jucătorul Florin Dinucu, de la Athletico Băile Govora, crede că delegaţii ar trebui să abroge toate condiţile stipulate la articolul 44, care sunt legate de candidatura la şefia AJF. „Ca să nu mai existe discriminări pe viitor!”, a subliniat Dinucu. „Dacă vorbim de discriminare, de ce n-ar fi la fel şi în cazul vârstei limită de 65 de ani pentru a putea candida? Chiar Pintilie ar putea să susţină că e discriminat, pentru că nu mai are dreptul să candideze şi uite aşa se vor mai întârzia cu încă nu ştiu câte luni alegerile? Sau de ce n-ar fi discriminare şi că un candidat trebuie să aibă obligatoriu studii superioare? Păi, dacă vine cineva la vară şi-şi depune candidatura, deşi nu are studii superioare, iar apoi face contestaţie că nu i-a fost aprobat dosarul? Poate spune că nici măcar ca să fii primar într-o localitate nu e nevoie de studii superioare, iar acolo poate că sunt responsabilităţi mult mai mari ca la AJF. Se vor amâna încă o dată alegerile în iunie, până la refacerea completă a articolului respectiv? De aceea, ar fi bine ori să se abroge odată toate regulile acelea, ori să nu se şteargă niciuna, să nu mai existe probleme! Nu să fie eliminate doar cele în care nu se încadrează cineva anume! E nevoie să se pună ordine în această privinţă, să nu mai existe dubii pe viitor, pentru că altfel va fi mereu un talmeş-balmeş. Cât priveşte discriminarea, opinia mea e aceea că oriunde există anumite condiţii care trebuie îndeplinite. Iar cine nu se încadrează în ele nu poate spune că e discriminat!”, a declarat Dinucu.

„Condiţiile de la articolul 44 ar trebui să fie abrogate şi pentru funcţia de vicepreşedinte. E absurd ca acolo să rămână valabile!”

Altfel, jucătorul de la Athletico Băile Govora mai spune că regula stipulată în articolul 44, aliniatul 3, litera h (propus spre abrogare în cazul candidaţilor la preşedinţie) nu trebuie să mai rămână valabilă nici pentru pretedenţii la funcţia de vicepreşedinte. „Condiţiile de la articolul respectiv trebuie să fie eliminate şi pentru funcţia de vicepreşedinte. E absurd ca acolo să rămână valabile, iar la preşedinţie să nu mai fie! Opinia mea e că AJF a luat o decizie în grabă, probabil de teamă, când mai bine trebuia să se discute totul în detaliu la Adunarea Generală. Dacă nu se va întâmpla aşa, tot articolul respectiv va fi cu probleme şi va putea fi atacat foarte uşor. În ritmul acesta, sub ameninţarea chemării în judecată sau a plângerilor pentru discriminare, e clar că alegerile pot fi amânate la nesfârşit! Ba pentru că vine un candidat care are 65 de ani şi o zi, ba altul că nu are studii superioare sau cineva care nu a reuşit să strângă cinci propuneri de la echipe… De aceea, AJF trebuie să stabilească exact în statut care dintre condiţiile ce sunt necesare pentru a candida la funcţiile de conducere sunt discriminatorii şi care nu!”, a conchis Dinucu. (N.C.)


Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button