Liga IV

AFC Băbeni, o ”nucă tare” pentru Sparta. Căpitanul Cătălin Dobre, în trecut jucător de bază la Băbeni, a marcat singurul gol pe Arena ISport

După succesul de pe teren propriu cu Lotru Brezoi, AFC Băbeni şi-a propus să facă un meci bun pe ISport Arena, cu vicecampioana en-titre Sparta. Gazdele credeau, probabil, că vor avea o misiune facilă şi diferenţa va fi mare. Oaspeţii şi-au vândut, însă, scump pielea. Formaţia pregătită de Mihai Lungan şi Romeo Chelcea a avut posesie, dar primele şanse mai importante de a deschide scorul au apărut abia după jumătatea reprizei. Uţă l-a încercat pe Cîrstoiu cu un şut de la 25 de metri. Imediat, după un corner, Puşcatu a trimis periculos balonul, cu capul, spre poarta lui Radu. În minutul 28, la poarta cealaltă, Mădălin Roşu a scăpat în poziţie favorabilă, a şutat, Tudose a scăpat mingea, dar a revenit şi a oprit-o cu un metru înainte să depăşească linia porţii. Pe finalul primelor 45 de minute, tot oaspeţii au fost mai periculoşi. Ciprian Şurlin a prins un şut bun, dar mingea a trecut puţin pe lângă bara laterală, apoi Mădălin Roşu l-a forţat pe Tudose la o paradă, pentru a evita deschiderea scorului. În prima repriză a mai fost o fază ce l-a avut în prim plan pe Mihăilă, atacantul de la Sparta. Gazdele au cerut penalty, dar jocul a continuat. AFC Băbeni a alergat mult, a fost disciplinată tactic, s-a apărat bine. În debutul părţii secunde, au alternat situaţiile de gol. Streinu a avut două oportunităţi uriaşe pentru a înclina balanţa în favoarea Spartei. La prima, a marcat, dar s-a ridicat off-side, de la margine, apoi, singur cu portarul, din 7 metri, a trimis balonul cu capul pe lângă poartă. La poarta cealaltă, Coconu a trimis un şut-centrare din dreapta. Mingea s-a dus la vinclu, dar pe exterior. În minutul 62, Mihăilă a centrat, iar noul intrat în tabăra gazdelor, Vlad Roşianu, a trimis balonul în bara laterală. În minutul 68, Băbeni a ratat o ocazie monumentală de a prelua conducerea. Mingea părea că se duce în poartă, Roşu a vrut să ajute, să intervină să intre mai repede, dar, fără să vrea, din neşansă, s-a transformat în apărător şi practic a scos balonul de pe linia porţii.

În minutul 73, după un duel cu adversarul, Bogdan Şurlin a cerut un fault în atac lângă linia de margine după un duel cu un adversar. S-a acordat corner, iar din această fază fixă s-a marcat singurul gol al întâlnirii. Căpitanul Cătălin Dobre, fost jucător emblematic la Băbeni, a fost scăpat din marcaj şi a înscris pentru 1-0, rezultat înregistrat şi la final. Oaspeţii nu l-au putut utiliza în acest meci pe Luca Diaconu, fost jucător la Sparta, care ar fi avut stipulat în contract o astfel de cerinţă.

Articole Similare

Back to top button