Administratie

Candidatului PNG la funcţia de primar în Berbeşti i-au murit lăudătorii

• Vasilică Iliescu se auto-proclamă „cel mai frumos şi cel mai deştept” • locuitorii îi cunosc ifosele şi îi vor taxa aroganţa

Să fii primar într-un oraş controlat în mare măsură de afacerişti puternici nu este deloc un lucru chiar atât de simplu. Un exemplu în acest fel îl reprezintă localitatea Berbeşti, administrată de Aurel Ştefan. Actualul edil al localităţii s-a confruntat permanent cu problemele generate de Exploatarea Minieră din oraş. De asemenea, tot el a fost singurul care a decis să pună piciorul în prag şi să rezolve toate problemele cauzate de această firmă minieră care a deteriorat puternic drumul judeţean ce străbate localitatea dintr-un capăt în celălalt. A înţeles că votul care i-a fost acordat de cetăţeni şi prin care a fost învestit în funcţia de primar înseamnă o responsabilitate enormă.

Datorită insistenţelor sale permanente şi ajutat de cetăţenii din localitate, Aurel Ştefan a reuşit să reglementeze situaţia jenantă cu privire la camioanele cu cărbune deteriorează principala arteră din localitate.

Cine sunt contracandidaţii lui Aurel Ştefan?

Întâmplarea a făcut ca la finele săptămânii trecute să primim pe adresa redacţiei un ghid neoficial pentru alegerea noului primar în oraşului Berbeşti. Nu este greu de înţeles cine a făcut această analiză a candidaţilor la funcţia de primar. Doar un singur personaj de pe lista respectivă este prezentat în termeni laudativi şi merită să devină primar în 2008. Vasilică Iliescu, fost liberal, actual membru PNG, se declară sau este declarat (nu ne putem da seama prea bine) singurul capabil din întregul oraş, iar ceilalţi sunt nişte plebei care nu merită onoarea de a fi primul om în Berbeşti. De asemenea, aceste materiale pot fi regăsite pe adresa http://www.berbesti.ro/forum/index.php?topic=44.0. Suntem cât se poate de siguri că informaţiile ar fi fost postate de Iliescu sau chiar de un apropiat al acestuia pe adresa mai sus menţionată. Doar că acest material este o ocazie prin care Iliescu – un om fără competenţe în administraţie – vrea să declare că el este numărul 1. În concepţia grandomanului politician, actualul primar, Aurel Ştefan, care, de altfel, este singurul care a făcut ceva vizibil pentru localitate şi va face cu siguranţă în anii ce urmează, este un om despre care nu ştie „la ce naiba mai candidează. Omul acesta nu a făcut nimic în patru ani de mandat”. Ei bine, tovarăşe Iliescu – ce nume cu prestanţă! – actualul edil al localităţii a depus mai mult efort pentru dezvoltarea învăţământului local decât toţi primarii din mandatele precedente. Un campus universitar modern, grădiniţe reabilitate şi drumuri ce urmează să fie refăcute sunt poate cele mai concludente aspecte cum că Ştefan Aurel a înţeles cât se poate de bine importanţa capitală a învăţământului. Momentan, actualul edil al localităţii este singura variantă plauzibilă spre un oraş european. În condiţiile în care un nou primar ar fi la conducere, toate proiectele începute de Aurel Ştefan s-ar duce pe apa sâmbetei.
De asemenea, conform acestei liste, Iliescu este cel mai frumos şi cel mai deştept om de pe raza localităţii Berbeşti, alături poate de Feli Mateescu şi Vintu Chelcea, însă nu la fel ca el. Cei doi menţionaţi anterior nu merită funcţia de primar, pentru că nu le place munca. Asta o fi adevărat, nu contestăm! „Mateescu Feli e probabil cel mai onest dintre toţi candidaţii. Nu-l văd primar pentru că trebuie totuşi un om dispus să muncească”, se menţionează în material. Ceilalţi candidaţi sunt nişte „fomişti” în percepţia lui. „Gioga Dumitru (PSD) – umbră comunistă, Manole (PDL) – un hoţ versat, Vintu Chelcea (PNL) –lipsit de forţă. Am prezentat această listă, în speranţa că locuitorii din Berbeşti se vor dovedi vigilenţi la alegerea primarului, în condiţiile în care localitatea lor are şansa unică de a se dezvolta.
Într-un final am dori să-l întrebăm pe candidatul la primăria Berbeşti: „Ce e Vasilică, ţi-au murit lăudătorii?”
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button