Politica

Emilian Frâncu îl ia la rost pe Buşe pentru banii vâlcenilor, aruncaţi pe fereastră

A trecut şi Săptămâna Mare a Campaniei pentru Alegerile Locale. Ce bucurie! De sărbători, între două felii de cozonaci şi trei ouă roşii ciocnite cu familia, unii politicieni vâlceni şi-au găsit timp şi pentru a merge în teritoriu, în mijlocul electoratului, astfel încât să se păstreze în formă pentru competiţia al cărei start oficial s-a dat pe data de 2 mai. Deputatul Emilian Frâncu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, a ţinut să fie în mijlocul alegătorilor chiar şi în ziua de Paşti. Alături de una dintre „legiunile” sale, parlamentarul a fost prezent la Stoileşti, la lansarea candidaturii lui Marian Obogeanu pentru fotoliul de primar al localităţii.

Apoi, s-a deplasat împreună cu staff-ul de campanie la Cernişoara, pentru a-l susţine pe Mihai Popescu. Aici, conducerea judeţeană a PNL a participat şi la competiţia sportivă intitulată „Iulian Dumitrescu”, aflată la cea de-a VII-a ediţie. Înainte de a se îndrepta spre alte localităţi, Emilian Frâncu a făcut un scurt popas şi la biserica din satul Cernişoara. După ce preotul paroh i-a explicat cu ce probleme se confruntă, liderul liberal a promis că se va implica în atragerea fondurilor necesare reabilitării acestui important lăcaş de cult. Vizita parlamentarului PNL la Cernişoara a fost precedată de escalele liderilor PSD şi PD-L în zonă. Frâncu i-a acuzat pe amândoi de politizarea adunării populare, senatorului democrat-liberal Dorel Jurcan atrăgându-i chiar atenţia că nu e normal să fure startul competiţiei electorale. „Reprezentanţii PD-L au împânzit cu afişe întreaga comună. Puţine garduri, baruri sau tufişuri le-au scăpat, iar asta înainte de a se începe oficial campania. Dar, sigur, PD-L ne-a obişnuit pe toţi cu o astfel de atitudine… dispreţuitoare. Să nu uităm că democrat-liberalii au votat împotriva măririi pensiilor şi a altor proiecte de legi menite să ajute clasele sociale mai mult sau mai puţin defavorizate. Ei bine, liderii şi candidaţii PD-L au afişat aceeaşi atitudine şi la Cernişoara, deci – nimic nou sub soare!”, a apreciat Emilian Frâncu.

Liberalii au petrecut sărbătorile în mijlocul electoratului

Liberalii au fost săptămâna trecută şi la Milostea (Slătioara), unde liderul PNL Vâlcea a dat pentru prima oară în viaţa sa lovitura de începere a unei partide de fotbal. Aici, Emilian Frâncu şi colegii săi au făcut numeroase donaţii şi au dat asigurări că biserica din localitate va primi fonduri de la Guvern pentru reabilitare. Momentele pe care preşedintele PNL Vâlcea le-a petrecut la Milostea i-au trezit amintiri legate tatăl său, Cornel Frâncu, fost prefect de Alba şi semnatar al actului Marii Uniri, care, în timpul comunismului, a avut domiciliu forţat în comuna Slătioara. După lansarea lui Cristi Iovan în cursa pentru primăria Slătioara, reprezentanţii PNL au mers la Urşani, la biserica lor de suflet, unde săptămâna aceasta vor începe lucrările de restaurare a picturii murale. De altfel, Emilian Frâncu este responsabil pentru atragerea celor 5 miliarde de lei necesare în acest sens. Tot pentru zona Horezu, recent, parlamentarul a adus alte patru miliarde de lei şi pentru reabilitarea unor importante căi de acces.

PNL critică activitatea lui Buşe la Consiliul Judeţean şi îşi pun întrebarea:
De ce s-au îngropat inutil bani publici în Centrul de la Seaca?

„Din păcate, un mare proiect iniţiat de Asociaţia Depresiunea Horezu, ce viza valorificarea potenţialului turistic al întregii zone, a fost clasat pe poziţia a treia. Am primit cu tristeţe şi amărăciune această veste şi vreau să vă spun că ce s-a întâmplat e o ruşine pentru conducerea Consiliului Judeţean – care nu s-a implicat deloc în promovarea acestei iniţiative a primarilor din vestul Vâlcii. Conducerea Consiliului a vrut Seaca, cred că numai asta visa zi şi noapte. Nu e nimic rău nici cu proiectul de la Seaca, dar ca să laşi baltă toate celelalte lucruri, mult mai importante, şi să te concentrezi pe o investiţie care nu se ştie cum va ieşi, mi se pare prea de tot. Proiectul de la Horezu viza valorificarea potenţialului turistic al întregii zone şi presupunea, înainte de toate, introducerea utilităţilor în fiecare localitate ce face parte din asociaţia intercomunitară din vestul judeţului. Asta însemna că se creau premisele amenajării mai multor staţiuni nu foarte mari, gen Rânca – dacă vreţi, în câteva dintre localităţile respective. Aşadar, proiectul respectiv reprezenta destul de mult pentru turismul vâlcean. Dar, nu, domnului Dumitru Buşe i s-a pus pata pe Seaca. Nu ştiu ce a avut cu proiectul ăsta, ce i s-a părut lui aşa fantastic, dar cred că a greşit ignorând celelalte probleme. În plus, oricine ştie că acolo e un teren mlăştinos şi că e destul de riscant să te apuci să construieşti pe el. Cum de s-or fi obţinut avizele, autorizaţiile? Numai dorinţa megalomanică a lui Dumitru Buşe de a duce la capăt o idee fixă a făcut ca povestea asta să devină prioritatea numărul unu a judeţului în mandatul 2004-2008. Eu cred că sunt bani aruncaţi pe fereastră şi mai bine s-ar fi cheltuit pe reţele de apă, canalizare, ş.a.m.d., în zona Horezu! Ce câştigă vâlcenii de pe urma acelui centru? Poate că vreo câţiva dintre ei vor avea ocazia să vadă maşini luxoase parcând acolo, ori TIR-uri descărcând marfă. Atât! Probabil că va ajunge un fel de River Plaza Mall, unde te duci ca la muzeu, te uiţi, dar nu poţi să te atingi de nimic”, a mai precizat candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, profund nemulţumit de „atenţia” acordată de autorităţi zonei Horezu.

„Nu pot ei vorbi cât pot eu munci!”

Rugat să caracterizeze în câteva fraze mandatul de preşedinte CJ al conservatorului Dumitru Buşe, Frâncu a spus că primul an a fost unul de „acomodare” pentru liderul PC, iar în al doilea „s-a vorbit mult, dar s-a făcut puţin”. În cei care au urmat, liberalul apreciază că Buşe s-a concentrat strict pe apariţiile în presă şi propria imagine. „Cred că vâlcenii nu vor avea amintiri prea plăcute despre periplul domnului Buşe la Consiliul Judeţean. După părerea mea, 2004-2008 a fost o perioadă slabă pentru administraţia judeţului. Dacă voi fi ales preşedinte, unul dintre obiectivele mele este să nu mai avem nici un drum judeţean neasfaltat. De asemenea, nu vor mai exista şcoli sau grădiniţe fără utilităţi, iar Valea Oltului, Valea Lotrului, vor căpăta renumele binemeritat de perle ale turismului românesc. Voi pune accent pe turism, pentru că sunt convins că acesta poate contribui esenţial la dezvoltarea judeţului. În plus, mă voi lupta în continuare ca Oltchimul să obţină petrochimia de la Arpechim. Mi-am propus, totodată, să atrag la Vâlcea cel puţin 10 investiţii mai în sectorul industrial, ceea ce va duce la crearea a minim cinci sute, poate chiar o mie de noi locuri de muncă. Am o mulţime de proiecte care sunt convins că vor atrage atenţia cetăţenilor, în sensul bun al cuvântului. Doresc să iniţiez şi acea campanie – Un aragaz şi o maşină de spălat pentru fiecare gospodărie. Este un proiect, dacă vreţi, mai mult personal, menit să uşureze munca tuturor femeilor, în special în mediul rural, unde multe acestea trăiesc parcă şi acum în sclavie”, a mai adăugat liderul PNL Vâlcea.   

Emilian Frâncu, favorit în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean

Liberalii au profitat de timpul pe care l-au petrecut în ultima vreme în teritoriu pentru a face şi o evaluare a şanselor de a câştiga alegerile judeţene. Concluzia a fost că tot mai mulţi cetăţeni au aflat despre parlamentarul care a adus aproape 300 de miliarde de lei pentru infrastructura judeţului, ajută bisericile, şcolile, căminele culturale, dar nu numai.
De altfel, foarte inspirat este şi motoul campaniei lui Emilian Frâncu – „Nu pot ei vorbi cât pot eu munci!” – un mesaj pe cât de original, pe atât de eficient. În cele câteva zile care au trecut de la începerea campaniei electorale, cu excepţia Râmnicului, unde PD-L dă ora exactă, liberalii eclipsează tot judeţul, atât prin prezenţă, desfăşurare de forţe, cât şi prin mesajele transmise electoratului ori comunicarea cu presa. În opinia liberalilor, 2008 va fi „anul în care Vâlcea va deveni judeţ galben”. Ţinta lor în alegerile locale este câştigarea competiţiilor electorale în cel puţin 25-35 de localităţi şi obţinerea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinţi ai CJ Vâlcea. „Pentru prima oară în istoria post-decembristă a judeţului nostru, avem şansa de a înfrânge hidra roşie. Am constat, de altfel, să PSD îşi simte aproape sfârşitul. Social-democraţii sunt într-o degringoladă totală. Ion Cîlea e tot mai întunecat la faţă, iar staff-ul său este vizibil deprimat. Cât priveşte candidatul PD-L, pot să remarc faptul că Dorel Jurcan poate avea un avantaj în competiţia electorală pentru şefia CJ din cauză că nu este cunoscut în judeţ. Pot fi oameni care să-l aleagă tocmai pentru că nu ştiu cine este, dar acest lucru nu mă îngrijorează deloc”, a mai apreciat Emilian Frâncu.   
Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button