Liga V

Trei echipe în luptă pentru primul loc

• Victoria Frânceşti este favorită, dar FC Băbeni nu se dă bătută • Progresul Măldăreşti stă la pândă şi aşteaptă paşii greşiţi ai rivalelor

De departe, cea mai aprigă luptă pentru primul loc la „Onoare” se duce în seria a III-a, acolo unde Victoria Frânceşti, FC Băbeni şi Progresul Măldăreşti s-au perindat pe rând la şefie. În prezent, după 23 de etape, situaţia în fruntea clasamentului este la fel de strânsă ca şi până acum. Lideră este echipa lui Cristi Manu, Ion Oaie şi Nicu Strâmbeanu, dar numai din cauza golaverajului superior pe care-l are în faţa grupării lui Eugen Roşu şi Florentin David, ambele având acelaşi număr de puncte (59). Pe treapta a treia a podiumului stă la pândă Progresul Măldăreşti (57 de puncte), care poate profita oricând de paşii fruntaşelor.

Meciurile directe pot decide promovata

Nici una dintre cele trei rivale nu are un program lejer în ultimele etape. Mai mult decât atât, în ultimele şapte runde ale campionatului, protagonistele se vor întâlni inclusiv în meciuri directe, care vor decide în mod sigur promovata.
Victoria Frânceşti a fost şi-n acest sezon una dintre echipele valoroase din Liga a V-a, iar o eventuală clasare pe primul loc la finele campionatului ar încununa eforturile depuse deopotrivă de oficiali şi jucători. Până la final, Victoria Frânceşti mai are de jucat acasă cu Viitorul Foleşti, Unirea Tomşani, Progresul Măldăreşti şi Forestierul Romani, în timp ce-n deplasare echipa lui Manu va întâlni Retro Bărbăteşti, Minerul Costeşti şi Rapid Stoeneşti.
Tânăra echipă a lui Roşu ar putea să fie cea care va continua tradiţia în Liga a IV-a, după ce Forestierul este ca şi retrogradată în eşalonul inferior. Pe teren propriu, FC Băbeni primeşte vizita echipelor Retro Bărbăteşti, Minerul Costeşti, Rapid Stoeneşti şi Sportul Genuneni, iar în deplasare va înfrunta Unirea Tomşani, Progresul Măldăreşti şi Forestierul Romani.
Chiar dacă nu şi-a anunţat ferm intenţiile de a promova în Liga a IV-a, Progresul Măldăreşti a continuat să aibă rezultate bune şi foarte bune, care-au păstrat-o în partea de sus a clasamentului. Rămâne de văzut dacă în finalul sezonului gruparea din comuna primarului Ionel Dragu va reuşi să mai ţină ritmul cu echipele din Frânceşti şi Băbeni. Mai ales că nici programul nu este unul întru totul favorabil: urmează meciuri cu Sportul Genuneni, FC Băbeni şi AS Pietrari (toate acasă), Forestierul Romani, AS Bărbăteşti, Victoria Frânceşti şi Păstorul Vaideeni (toate în deplasare)
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button