Liga V

FC Babeni, o alternativa viabila pentru fotbalul din orasul de pe Bistrita

FC Băbeni, o alternativă viabilă pentru fotbalul din oraşul de pe Bistriţa

  Clubul ce activează în diversele competiţii organizate la nivelul judeţului nostru sub denumirea de FC Băbeni a luat fiinţă în 2002. Încă de la început obiectivele acestuia s-au referit, în principal, la formarea tinerilor experimentaţi din această zonă a judeţului. Materie primă, cum se spune, a existat chiar dacă în zonele limitrofe Băbeniului mai sunt şi alţi şlefuitori de talente în afară de Eugen Roşu, Florentin David, Adrian Iordănescu şi Laurenţiu Mutu, cei ce formează la ora actuală conducerea tehnică a FC Băbeni, şi ar fi putut fi probleme în acest sens. De altfel, pentru a-şi realiza planurile măreţe au beneficiat o bună perioadă de sprijinul moral şi financiar al societăţii MetalProcess Constanţa, al cărui director general a fost până anul trecut Nicolae Vasile care continuă să ajute clubul şi în prezent însă din buzunarul propriu şi al firmei personale, SC Montemar Service Constanţa. De asemenea, părinţii copiilor ce se pregătesc la FC Băbeni au fost tot timpul receptivi la ideile antrenorilor şi astfel totul a mers ca pe roate. În plus, alte două firme locale (SC Danemar Company şi SC Clio, respectiv domnii Daniel Munteanu şi Gabi Postelnicu) au făcut eforturi financiare pentru bunul mers al grupării băbenare. Proiectele de viitor pe care şi le-a fixat conducerea clubului vor putea fi duse la capăt pentru că acum, în urma unei şedinţe susţinute la nivel local s-a hotărât că FC Băbeni va fi ajutată şi de primăria din Băbeni şi Consiliul Local.
Vă prezentăm acum lotul de care dispune FC Băbeni la grupa 1991-1992 şi care mai activează şi la Divizia „Onoare”:

1. Valentin Tătescu (portar);
 2. Alexandru Iosif (portar);
 3. Adrian Chirvăsoiu (portar);
 4. Alexandru Negrea (fundaş);
 5. Iulian Bancă (fundaş);
 6. Mădălin Marin(fundaş);
 7. Daniel Buleteanu (fundaş);
 8. Alin Bărbuş (fundaş);
 9. Bebe Marin (fundaş);
10. Sorin Cimpoieru (fundaş);
11. Cosmin Smedea (fundaş);
12. Robert Andrei (mijlocaş);
13. Ştefan Despoiu (mijlocaş);
14. Ionuţ Stanciu (mijlocaş);
15. Ionuţ Negoiţă (mijlocaş);
16. Iosif Pavel (mijlocaş);
17. Răzvan Şerbănescu (mijlocaş);
18. Claudiu Bărbulescu (mijlocaş);
19. Adrian Ţăpîrlan (mijlocaş);
20. Marian Filipoiu (atacant);
21. Ciprian Strâmbeanu (atacant);
22. Bogdan Dumitru (atacant);
23. Andrei Bărbulescu (atacant).

Printre rezerve se numără: Marinel Almăjanu, Adrian Cîrjan, Alexandru Maciolcu, Alin Bîrsoianu şi Daniel Guriţă.
Alături de cei enumeraţi mai evoluează la echipa mare şi veteranii: Mihai Cîţu, Gheorghe Simion, Nicolae Bivolaru, Nicolae Zaharioiu şi Ion Lazăr, toţi componenţi şi ai echipei divizionare D, Forestierul Băbeni. Pot face acest lucru, adică să joace sâmbăta pentru Forestierul Băbeni şi a doua zi pentru FC Băbeni datorită unui contract de asociere ce a fost încheiat pe o perioadă de 2 ani. În cadrul FC Băbeni mai fiinţează grupele de juniori 1993-1994 şi 1995-1996.
 
Pregătire intensă şi amicale înaintea începerii campionatului
* Eugen Roşu îşi doreşte să urmeze exemplul clubului Dinamo Rm. Vâlcea
 
Pentru că tot am vorbit despre obiectivele acestei grupări, să mai spunem că pe termen mediu şi lung conducerea şi-a propus, pe lângă creşterea copiilor, şi formarea unei echipe competitive în Băbeni care să depăşească performanţele fotbalistice reuşite de-a lungul timpului în acest oraş. Deocamdată sunt pe drumul cel bun. Impactul cu Divizia „Onoare” a fost bunicel. Până acum au dovedit că sunt o echipă de mijlocul clasamentului, dar pot ajunge, dacă îşi doresc, în scurt timp în fruntea ierarhiei pentru că alţi tineri de nivel apropiat lor au dovedit că se poate şi mai mult (n.r.-Steaua Mânăstireni). Iar în campionatul de juniori, Eugen Roşu şi elevii săi s-au aflat într-o formă bună. La grupa 1991, după 8 jocuri disputate, fără nici o înfrângere, FC Băbeni este lideră. Dar să mai menţionăm că au cu două jocuri mai mult decât principala urmăritoare, CSŞ Rm. Vâlcea.
Acum, în vederea returului campionatelor, atât cel de la „Onoare”, cât şi cel de la copii şi juniori, gruparea băbenară şi-a început deja pregătirile. Eugen Roşu îi supune pe juniorii aflaţi în subordinea sa la un stagiu de pregătire mai intensă ce are loc la baza sportivă din Băbeni unde îşi pot desfăşura în linişte activitatea graţie sprijinului acordat de Nicolae Barbu şi Cristi Păunoiu. Astfel, până pe 11 februarie vor susţine zilnic câte două antrenamente pe zi. Pentru a testa cât au acumulat vor disputa în această perioadă şi câteva jocuri amicale cu grupele similare ale FC Govora, Triumf Drăgăşani şi apoi cu o reprezentantă a unuia dintre cluburile bucureştene, FC Naţional. 
Altfel, prezentarea lotului de jucători, a întregului staff al clubului, va avea loc oficial în imediata apropiere a startului returului de campionat. Atunci, băbenarii, similar colegilor de eşalon de la Dinamo Rm. Vâlcea, echipă ce va evolua la „Onoare” în locul formaţiei AS Hermes, doresc să organizeze o conferinţă de presă pentru a face cunoscut tuturor iubitorilor de sport din judeţul nostru, orice detaliu referitor la cest club. 

Forestierul Băbeni se poate supune deciziei referitoare la echipele de juniori de la „D”

 

Eugen Roşu, antrenorul grupei 1991 a FC Băbeni şi, în acelaşi timp, managerul general al clubului a comentat ideea discutată de curând în Biroul Executiv al AJF Vâlcea ce priveşte posibila obligativitate a existenţei echipelor de juniori pentru divizionarele D: „Ar fi o idee bună reintroducerea campionatului de juniori la nivelul Diviziei D. În acest mod au copiii unde să crească, nu-i iei direct de pe stradă şi-i bagi în teren să joace la echipa mare. Noi vom colabora şi în acest sens cu Forestierul Băbeni. Avem atâţia tineri legitimaţi şi nu vor exista probleme nici cu echipa de la Onoare, nici cu cele de juniori şi vom putea ajuta şi formaţia din localitate de Divizia D cu care avem un contract de asociere”. Astfel, pentru cei care se ocupă de formaţia Forestierul Băbeni, grupare ce nu trece prin cele mai bune momente ale existenţei sale, ar mai rămâne de soluţionat doar problemele legate de cheltuielile ce vor fi necesare pentru susţinerea unei astfel de echipe.
 

FC Băbeni a fost cel mai grăbit club să facă transferuri la AJF

 
Deşi activitatea la AJF a început de vreme bună, s-a dat undă verde transferurilor abia săptămâna trecută, mai exact pe 1 februarie. Cel mai grăbit club a fost FC Băbeni care s-a întărit de pe acum pentru ca cei pe care i-a legitimat să se acomodeze, iar antrenorii să poată omogeniza echipa până la reluarea competiţiilor. Astfel, din returul campionatelor în care sunt angrenaţi, băbenarii se vor mai baza şi pe aportul a 4 juniori ce s-au antrenat până acum sub comanda lui Lucian Giurcă la grupa 1991 a CSŞ din Rm. Vâlcea şi anume: Cosmin Smedea, Claudiu Bărbulescu, Andrei Bărbulescu şi Adrian Ţăpîrlan.  Pentru cei interesaţi, oficialii AJF-ului anunţă că se mai pot face mutări până cu 24 de ore înaintea startului campionatului.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button