Liga Nationala

Fetele noastre au ceva la cap!

Căpitanul de echipă, Roxana Cherăscu, a recunoscut printre lacrimi:

Fetele noastre au ceva la cap!

* sâmbătă ne-au oferit o nouă pastilă amară: înfrângere umilitoare pe teren propriu

Doar câteva minute au condus vâlcencele în partida disputată în Sala Traian cu moldovencele de la CSM Roman. La început a fost 2-0 pentru Oltchim, apoi a venit dezastrul. Era minutul 6 şi începutul sfârşitului. Fetele noastre s-au întrecut în ratări, n-au fost capabile să marcheze nici măcar din 7 metri, iar în apărare aproape orice şansă de gol a adversarelor a fost fructificată. Scorul la pauză a fost scorul strâns, 12-13, însă nu a reflectat realitatea din teren pentru că diferenţa putea fi şi mai mare. Nici de superioritatea numerică n-au ştiut vâlcencele să profite, pe fondul unui arbitraj super-bun, ce a taxat prompt orice forţare în atac a adversarelor. Moldovencele au făcut spectacol. Ale noastre trimiteau mingea în bară sau pe lângă poartă, oaspetele înscriau la orice contraatac. Chiar şi publicul, altminteri răbdător, a taxat acest joc modest al favoritelor, aplaudând spectacolul oferit de trupa lui Liviu Paraschiv. Coşmarul a continuat după pauză. Recitalul făcut de CSM Roman a dus scorul la un umilitor 18-25 şi doar paradele norocoase ale Stăncuţei Guiu au stopat majorarea diferenţei pe tabelă spre un scor incredibil. Finalul a mai fost cum a mai fost, însă Răceală şi Tâlvâc se întrec în greşeli, sunt şi eliminate… Roxana Cherăscu a mai mişcat cât de cât şi a redus din diferenţă, la capitolul „acceptabil” încadrându-se uneori şi jocul prestat de Nicoleta Gâscă.

Meirosu a suferit în tribună?

După ce antrenorul Cornel Bădulescu a spus că evoluţiile modeste din alte partide au fost cauzate în mare parte şi de prestaţiile slabe ale Adinei Meiroşu şi Andreei Tâlvâc, doar accidentarea primei a făcut ca ea să nu fie în teren. Fără Adina echipa a jucat bine în partida cu Tomis Constanţa, dar nu la fel a făcut-o cu CSM Roman. În acest caz e greu de bănuit ce a simţit, din tribună, Adina Meiroşu: a suferit pentru că ale ei colege pierd sau s-a bucurat în sinea ei că şi fără ea e jale mare în teren? Probabil ne va spune cândva.

Roxana a plâns în faţa presei

Roxana Cherăscu a fost vizibil afectată după meci şi a venit plângând în faţa ziariştilor. Ea a reclamat faptul, real în mare măsură, că echipa nu este susţinută de public în momentele grele. „Eram în teren şi îi auzeam foarte bine cum ne jigneau şi ne înjurau şi pe noi şi pe antrenor încă din primul minut. Nu e drept să fim tratate astfel. Eu nu ştiu ce se întâmplă cu noi. Cred că suntem cu capu’ şi de aceea se petrec toate astea. Totul merge bine la antrenamente, în vestiar, ne înţelegem între noi, toată atmosfera e OK până intrăm în teren! (…) Cred că la unele jucătoare există şi o presiune mai mare de când s-a anunţat că vom fi înlocuite din vară. Nu mai avem tupeu în teren, nu mai avem încredere în noi” – a spus Roxana printre lacrimi.

Luca spune una, Bădulescu alta

  Vorbind despre schimbările preconizate la echipă, Andrei Luca, preşedintele secţiei de handbal a CS Oltchim a spus: „Este primul meci din retur şi nu trebuie să depune, armele. Jucătoarelor li s-a explicat că în vară nu schimbăm ci întărim echipa. Doar trei jucătoare sunt la final de contract: Guiu, Gâscă şi încă una. Nu-mi amintesc acum, dar vă voi spune. Aşa că această întărire a lotului nu presupune şi plecarea lor”.

  Antrenorul Cornel Bădulescu este de altă părere: „E clar că unele jucătoare vor pleca. Un contract poate fi oricând reziliat. Sunt jucătoare care deja îşi caută alte echipe”. În final, tehnicianul echipei, căruia publicul i-a cerut demisia, însă a fost susţinut de presă, a ţinut să precizeze: „Azi m-am simţit cel mai rău de când am venit la Vâlcea!”

 Şedinţă importantă la club

Evoluţia lamentabilă a fetelor de la Oltchim a determinat convocarea unei şedinţe importante în care să fie analizată situaţia din acest moment. Diferenţa mare dintre prestaţia foarte bună vreme de o repriză contra liderului Rulmentul Braşov, cu o cădere inexplicabilă pe final, şi la fel de bună din jocul cu Tomis Constanţa, dar total diferită din meciul cu CSM Roman, va trebui explicată într-un fel. S-a vorbit chiar la îndepărtarea definitivă a unor jucătoare din lot pentru ca negativismul atitudinii lor să nu influenţeze şi alte componente ale echipei, însă preşedintele Ioan Gavrilescu, având experienţă suficientă în astfel de situaţii, a spus că deciziile nu se pot lua în pripă. De aceea bănuim că în această săptămână se vor lua unele hotărâri importante şi absolut necesare. Care vor fi ele, vă vom informa în ediţia viitoare.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button