Liga Nationala

Încă un obstacol depăşit

Rapid Bucureşti – Oltchim Rm. Vâlcea 25-37
• joi, 24 aprilie, de la ora 11.00, vâlcencele joacă în Sala Traian cu HCM Roman

În aşteptarea derbiului cu Rulmentul Braşov (până la care au mai rămas puţin mai mult de trei săptămâni), echipa antrenată de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa continuă să spulbere celelalte adversare din Liga Naţională. Sâmbăta trecută a fost rândul Rapidului să fie deraiat, chiar în propriul fief. Oltchim Rm. Vâlcea s-a impus fără probleme în Giuleşti, cu scorul de 37-25 (la pauză a fost 17-10 pentru echipa noastră), la capătul unui meci pe care l-a controlat autoritar de la un capăt la celălalt.

Golurile formaţiei noastre au fost marcate de Ionela Stanca (7), Steluţa Luca (6), Ramona Maier (6), Adriana Olteanu (5), Raluca Ivan (3), Narcisa Lecuşanu (2), Oana Manea (2), Adina Meiroşu (2), Iulia Puşcaşu (2) şi Clara Vădineanu (2).

Fără Ardean şi Gatzel

La meciul disputat în Sala Rapid din Capitală, antrenorul Gheorghe Tadici nu a trecut pe raportul de arbitraj două dintre jucătoarele care-au revenit de curând după o lungă perioadă de inactivitate, cauzată de accidentările grave suferite. Este vorba în acest caz de Roxana Gatzel şi de Valentina Ardean, care probabil se vor afla pe teren în această săptămână, atunci când handbalistele vâlcene vor primi pe teren propriu replica formaţiei HCM Roman. Gruparea moldavă este cea care-a administrat Oltchim-ului ultima înfrângere în Sala Traian. Se întâmpla acest lucru în urmă cu 26 de luni, mai precis pe 4 februarie 2006. Meciul Oltchim Rm. Vâlcea – HCM Roman se dispută joi, 24 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Traian.

„Stranierele”, interesate de Vâlcea

Faima pe care Oltchim şi-a făcut-o pe plan extern a început să atragă handbalistele de valoare din străinătate, care-şi doresc să ajungă la Vâlcea. „Foarte multe jucătoare vor să vină la Oltchim. Suntem contactaţi permanent de diferiţi impresari din străinătate, care ne propun tot felul de variante. Ne-au atras atenţia nişte handbaliste din Ungaria, vreo trei din Danemarca, o franţuzoaică, dar şi altele. În cazul tuturor, dacă e să facem o comparaţie cu jucătoarele din ţară, raportul preţ-calitate este cu totul altul şi e în favoarea jucătoarelor de peste hotare”, ne-a spus antrenorul Gheorghe Tadici, care miercuri, 23 aprilie, îşi va serba ziua onomastică. Aşa cum se cunoaşte, săptămâna trecută, oficialii clubului Oltchim au primit un răspuns favorabil din partea unguroaicei Gabriella Szucs (inter stânga, 23 de ani), care va evolua la Vâlcea în următorul sezon.

Dublă victorie vâlceană în Giuleşti

Aşa cum se cunoaşte, la finele săptămânii trecute, două echipe vâlcene au evoluat în cuplaj, în Capitală. Premiera a fost de bun augur, ambele formaţii ieşind victorioase din dubla confruntare susţinută sâmbăta trecută în Giuleşti. Astfel, atât handbalistele de la Oltchim, cât şi baschetbalistele de la CET Govora au depăşit grupările similare ale clubului Rapid Bucureşti. Oltchim a învins cu 37-25, o victorie mult mai importantă fiind însă obţinută de fetele de la CET Govora, care-au dispus de asemenea de rivalele din Bucureşti, la limită, dar pe deplin meritat, cu 72-69.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button