Acasă Politica Lista cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean ascute dihonia din PSD Vâlcea

Lista cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean ascute dihonia din PSD Vâlcea

127
0

• Cîlea, Tudor, Liţă, Comănescu, Persu, Prală, Rădulescu, Pârvu, Nedelcu, Oproaica, Marin şi Spiridon – primii 12 pe lista „scurtă”

Întâlnire importantă joia trecută la sediul PSD Vâlcea. Social-democraţii vâlceni au luat în discuţie un subiect extrem de delicat, şi anume stabilirea listei cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean. Întâlnirea a fost una cu uşile închise, dat fiind faptul că în sânul organizaţiei luptele dintre tabere s-au acutizat o dată cu apropierea campaniei electorale. Nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa componenţei listei de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, o decizie finală urmând a se lua zilele următoare.

Cert este însă că pe listă nu se vor regăsi toţi actualii consilieri judeţeni pesedişti. Mai multe surse ne-au spus că discuţiile au fost dure, încercându-se eliminarea din schemă a unor nume grele. Potrivit secretarului executiv al organizaţiei judeţene, Dumitru Persu, lista cu candidaţi nu a fost încă finalizată, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie convocat Comitetul Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene, organ de conducere care va aproba varianta finală a listei. „Nu vă pot da amănunte cu privire la şedinţa de săptămâna trecută. Domnul preşedinte Cîlea a instituit un moratoriu potrivit căruia participanţii la discuţii nu au voie să discute cu presa cu privire la această listă”, ne-a declarat Dumitru Persu.
Nu aceeaşi discreţie a păstrat-o însă deputatul Aurel Vlădoiu, potrivit acestuia lista „scurtă” având următoarea componenţă, în ordinea „numerelor de pe tricouri”: Ion Cîlea, Ion Tudor, Ioana Liţă, Iulian Comănescu, Dumitru Persu, Ştefan Prală, Costi Rădulescu, Constantin Pârvu, Cristi Nedelcu, Constantin Oproaica, Victor Marin şi Nicu Spiridon. Vlădoiu a afirmat că PSD şi-a propus să obţină nu mai puţin de 14 consilieri judeţeni, cu unul mai mulţi decât în 2004.
„Sunt sigur că vom câştiga Consiliul Judeţean cu domnul Cîlea pentru că este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie. Ne-am propus să câştigăm 40 de primari în judeţul Vâlcea şi cred că vom câştiga 20 de primării din primul tur. Deja am fixat orientările pentru posturile de primari şi consilieri locali, urmează doar să organizăm lansările zonale de candidaţi, după care vom face lansările pe fiecare localitate”, a declarat deputatul Aurel Vlădoiu în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a confirmat şi plecările din PSD către PNL ale unor primari, cum este cazul celor de la Pietrari şi Orleşti. „Aceşti primari sunt amăgiţi că li se dau bani pentru şcoli, pentru microbuze, pentru drumuri. Domnul Frâncu se laudă că el dă bani pentru drumuri şi microbuze. Banii vin pe un program normal de finanţare, nu ar trebui să vină după culoarea politică”, a spus Vlădoiu.   O.H.