Acasă Diverse Luptă aprigă pentru un loc în „careul de aşi”

Luptă aprigă pentru un loc în „careul de aşi”

63
0

• sferturile fazei judeţene din cadrul Cupei României se dispută miercuri, 26 martie

La jumătatea acestei săptămâni, mai precis miercuri, 26 martie, se vor desfăşura meciurile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României – faza judeţeană. Toate cele patru partide se anunţă a fi cât se poate de echilibrate, nici una dintre combatante nefiind dispusă să rateze calificarea în semifinale, mai ales prin prisma faptului că ar avea şanse mari să acceadă apoi chiar în finală. Culoar mai bun ca acesta nici că se putea, în condiţiile în care primele două echipe din Liga a IV-a, considerate de drept favorite, au fost deja eliminate din cursă.

Cupa României – faza judeţeană
Programul sferturilor de finală – miercuri, 26 martie, ora 15.00:

AS Mihăeşti – Minerul Berbeşti  __-__
• se dispută la Mihăeşti
FC Vartex – Dinamo 2007 Rm. Vâlcea __-__
• se dispută la Rm. Vâlcea, pe terenul CSŞ
Luncavăţul Popeşti – CSM II Rm. Vâlcea __-__
• se dispută la Şirineasa
Olteţul Zătreni – Flacăra Horezu  __-__
• se dispută la Zătreni
• în semifinale se vor întâlni învingătoarele din meciurile 1 şi 4, respectiv cele din meciurile 2 şi 3, aşa cum reiese din ordinea menţionată mai sus

AS Mihăeşti – Minerul Berbeşti
Primarul Stănică este convins că poate câştiga Cupa la nivel de judeţ

Pe lângă câştigarea campionatului care pe zi ce trece devine un vis tot mai realizabil, primarul Stănică de la Mihăeşti şi-a propus pentru acest an competiţional să obţină şi Cupa României la nivel de judeţ. Până acolo, însă, trebuie mai întâi să treacă de Minerul Berbeşti, iar apoi de câştigătoarea din această fază a competiţiei din meciul Olteţul Zătreni – Flacăra Horezu. Astfel, AS Mihăeşti ar ajunge în finala care se va desfăşura în Râmnicu Vâlcea. „Le-am spus băieţilor să se menajeze cu Foresta Malaia pentru că meciul de la mijlocul acestei săptămâni este mai important pentru noi. Eu cred că dacă se vor mobiliza, vor putea să producă surpriza şi să-i elimine din competiţie, să-i îngenuncheze pe «minerii» din Berbeşti. Antrenorul lor, Vasile Ilinca mi-a fost soldat. Sper să reuşim să-l învingem pentru a ajunge în semifinale. Le-am şi spus băieţilor că nu e ceva imposibil de realizat să câştigăm Cupa la nivel de judeţ. Dacă în 1973 Chimia Rm. Vâlcea a reuşit să o obţină la nivel naţional, noi de ce n-am putea să o câştigăm la nivel de judeţ!? Avem avantajul că jucăm toate meciurile de acum înainte pe teren propriu, astfel că vom avea 12 jucători. Aduc jumătate de comună la meci dacă reuşim să ajungem în semifinale, ia apoi să jucăm finala. Şi băieţilor le-am pregătit o surpiză, vor avea o primă specială pentru această competiţie. În plus, îi luăm la horă, le mai organizăm un banchet, ca la sfârşitul anului trecut”, ne-a informat Nicolae Stănică, primarul de la Mihăeşti, cu privire la partida pe care echipa sa o va disputa miercuri, 26 martie, în Cupa României.

Luncavăţul Popeşti – CSM II Rm. Vâlcea
Primarul Şerban n-a scăpat de Săraru

Când credea că a scăpat de primarul de la Şirineasa în Cupa României şi va avea drum liber spre finala competiţie, edilul din Popeşti, Costel Şerban, a dat peste un alt Săraru, unul dintre juniorii familiei. Cătălin Săraru ar putea evolua la mijlocul acestei săptămâni în meciul pe care formaţia sa, CSM II Rm. Vâlcea îl va disputa la Şirineasa, în compania grupării Luncavăţul Popeşti. Obiectivul celor care vor avea statut de gazde, adică al popeştenilor, este clar: câştigarea competiţiei la acest nivel. Iar pentru a demonstra că au valoare să ajungă acolo, trebuie să treacă şi de băieţii lui Mangalagiu. Rămâne de văzut cât de mult mizează antrenorul din Zăvoi pe această competiţie şi dacă rămâne valabilă catalogarea Luncavăţului Popeşti ca fiind una dintre „specialistele” Cupei.

FC Vartex Rm. Vâlcea – Dinamo 2007 Rm. Vâlcea
Ambele echipe joacă acest meci pe teren propriu

Pe terenul pe care-şi dispută meciurile de pe teren propriu echipele FC Vartex şi Dinamo 2007 Rm. Vâlcea va avea loc o partidă între cele două formaţii, partidă ce va aduce câştigătoarei şansa de a evolua între cele mai bune patru formaţii din Cupa României. Istoricul scurt al întâlnirilor directe arată un avantaj din partea dinamoviştilor, care pornesc ca favoriţi. Nu trebuie uitat însă că Dinamo 2007 vine după un meci epuizant în care a forţat o victorie la scor contra campioanei de anul trecut, iar Vartex a avut o partidă la Fârtăţeşti în care n-a reuşit să facă mare lucru, mai mult şi-a menajat jucătorii. Fiind şi un meci de mijlocul săptămânii, câştigătoarea se va putea decide prin componenţa lotului. Ce echipă va aduna mai mulţi fotbalişti la acest joc, va reuşi să se impună!

Olteţul Zătreni – Flacăra Horezu
Trupa lui Vâlcu vrea un rezultat istoric în Cupă

Dacă avem în vedere eşecurile din ultimul timp ale echipei Flacăra Horezu, devine favorită Olteţul Zătreni în disputa din Cupă, mai ales că trupa poliţistului Nicolae Vâlcu evoluează pe teren propriu. Dacă portarul-antrenor Chiriţoiu de la Flacăra va fi capabil să-şi mobilizeze colegii pentru acest meci, atunci putem asista şi la o victorie a oaspeţilor, nicidecum o surpriză pentru că Flacăra a fost în Cupa României o specialistă a întrecerii. E drept că, între timp s-au schimbat multe la Horezu şi Flacăra nu mai e gruparea puternică a lui Costel Chelcea. Cum ambele echipe vin după eşecuri în campionat, gruparea care va obţine calificarea o să aibă şi un moral bun pentru disputele ce urmează în campionat.
Florin MĂNOIU