Liga II

Ultima şansă pentru CSM!

A mai rămas doar o zi până la meciul vital pe care îl au de disputat „municipalii” lui Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan, cel cu FC Argeş. În cazul în care CSM Rm. Vâlcea nu obţine victoria în această partidă, poate spune adio şanselor de a accede pe prima scenă a fotbalului românesc. Un egal sau o înfrângere a „municipalilor” ar face ca primele două clasate, FC Argeş şi Gaz Metan Mediaş să ia un avans considerabil în clasament care ar scoate CSM-ul definitiv din lupta pentru promovare. Meciul se va disputa sâmbătă, 22 martie, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal” şi va fi transmis în direct pe Sport.ro.

Bondrea este optimist

Chiar dacă obiectivul conducerii este promovarea, antrenorul Marian Bondrea a evitat întotdeauna să confirme acest lucru. Însă, după înfrângerea de la Mediaş, deşi extrem de afectat de rezultat, tehnicianul vâlcenilor a spus că, încă mai crede în şansele CSM-ului la promovarea şi speră ca, începând de sâmbătă să câştige toate partidele care au mai rămas de disputat până la finalul campionatului.

În opinia noastră, principalul atu pe care îl au „municipalii” în faţa formaţiei din Trivale este plusul evident de experienţă pe care îl are Marian Bondrea în faţa omologului său de pe banca piteşteană, Dragoş Radu, un antrenor în vârstă de numai 31 de ani.

Radu are emoţii

La conferinţa de presă de după meciul cu FCM Resiţa, Dragoş Radu a spus că are mari emoţii în ceea ce priveşte partida de la Vâlcea, pentru el fiind primul test important de când a fost antrenor principal la FC Argeş. „Rezultatul dintre Gaz Metan Mediaş şi CSM Rm. Vâlcea este cât de cât bun pentru noi. În primul rând, Vâlcea a rămas la opt puncte diferenţă de noi, dar pe de altă parte Gaz Metan se păstrează în «coasta» noastră. Sper să câştigăm sâmbătă la Vâlcea, dar ne va fi greu pentru că acest meci este capital pentru ei, o victorie a noastră i-ar scoate definitiv din calculele promovării pe ei. Este ultima şansă a lor, să ne bată pe noi, astfel că mă aştept să ne atace din start şi să ne supună unei presiuni foarte mari” – a spus Dragoş Radu, tânărul tehnician al alb-violeţilor.

Vidakovic, apt pentru partida de sâmbătă

În ultima perioadă golgheterul formaţiei din Zăvoi, sârbul Nemanja Vidakovic s-a confruntat cu ceva probleme de sănătate. În meciul cu Gaz Metan Mediaş a fost schimbat cu aproximativ 20 de minute înainte de final deoarece a acuzat o uşoară întindere devenind incert pentru meciul cu FC Argeş. Îmbucurător pentru echipa noastră este faptul că accidentarea lui Vidakovic nu a fost gravă şi, mai mult ca sigur va fi titular în partida de sâmbătă. În plus, Marian Bondrea mai are un motiv de bucurie, Iosif Melcea şi-a revenit complet după accidentarea suferită, s-a antrenat cot la cot cu colegii săi şi este foarte probabil să-l vedem şi pe el pe teren în meciul cu FC Argeş, însă este puţin probabil că va fi titular.
Formaţia probabilă pe care Bondrea şi Teleşpan o vor trimite în teren din primul minut al meciului cu FC Argeş este: Rusandu – Crăciun, Dandea, Vişa, Vlad – Dedu, Labun, Voicu, Sg. Popescu – Boroiban şi Vidakovic.

Dulcea nu ţine cont de sentimentalisme

Cel mai în formă atacant al grupării patronate de Cornel Penescu este vâlceanul Adrian Dulcea. În această ediţie de campionat, Dulcea alături de Iordache au înscrie nu mai puţin de 23 de goluri, fiind cel mai prolific cuplu de atacanţi din Seria a II-a. Deşi este născut în Râmnicu Vâlcea, Adrian Dulcea a înscris două din cele patru goluri încasate de „municipali” în Trivale şi spune că nu ţine cont de sentimentalisme atunci când vine vorba de un meci cu echipa din oraşul natal.

Biletul costă 8 lei

În ciuda faptul că meciul va fi transmis în direct pe Sport.ro, suntem siguri că iubitorii fotbalului din Vâlcea vor veni în număr cât mai mare pentru a-şi susţine echipa, preţul un bilet de intrare în stadion fiind 8 lei. În aceste momente, pentru a mai spera la promovare, jucătorii CSM-ul au foarte mare nevoie de sprijinul spectatorilor, iar aceştia din urmă trebuie să arate că merită să aibă o echipă în Liga I. Pentru că, degeaba ai echipă în primul eşalon fotbalistic al ţării şi n-ai spectatori care să vină la meciuri şi să încurajeze echipa. Conform unei ştiri apărute pe site-ul echipei din Trivale, cel puţin 100 de spectatori vor fi prezenţi pe Stadionul „Municipal” pentru a-şi susţine echipa favorită.

Răzbunaţi înfrângerea din 2006!

Întotdeauna meciurile dintre cele două echipe au avut un caracter aparte având în vedere faptul că piteştenii au fost printre cei care au „contribuit” din plin la retrogradarea Chimiei din Divizia A. Ultimul meci disputat între cele două formaţii pe stadionul „Municipal” a avut loc în vara anului 2006 şi s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru echipa vâlceană. După cele 90 de minute, piteştenii pregătiţi de italianul Giuseppe Giannini s-au impus cu un categoric 4-1 în faţa vâlcenilor antrenaţi de Costel Pană, la capătul unui meci pe care FC Argeş la dominat în totalitate. În sezonul care a urmat, FC Argeş a retrogradat în Liga a II-a, iar CSM Rm. Vâlcea a pierdut promovarea în ultima etapă, în dauna Daciei Mioveni.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button