Acasă Liga I Muicaaa… ce si-o luara!

Muicaaa… ce si-o luara!

186
0

Muicăăă… ce şi-o luară!

Craiova – Dinamo nu mai e de mult un simplu meci de fotbal. A devenit de ceva timp un război, iar duminică seara s-a mai dat o luptă. În infernul creat în Bănie de fani, oltenii au început mai prost. Dorinţa de a se răzbuna pentru dezastrul de la Craiova, provocat, după părerea oltenilor, de clubul din Ştefan cel Mare, a fost nemărginită, însa pentru a învinge o echipă solidă precum Dinamo e nevoie de mai mult. Le-a lipsit luciditatea. Iar un adversar precum Dinamo nu iartă. În debutul partidei, la un duel între Ovidiu Stîngă şi Andrei Mărgăritescu, olteanul l-a călcat pe cap pe mijlocaşul "cîinilor", dar arbitrul Victor Berbecaru i-a acordat doar cartonaş galben. Imediat cei de pe banca de rezerve a dinamoviştilor au sărit ca arşi la decizia arbitrului, reproşîndu-i acestuia că nu l-a eliminat pe Stîngă.  Aşezaţi de Rednic într-un sistem ofensiv, „câinii”  au preluat din oficiu iniţiativa, iar Stângă şi compania au acceptat dominarea teritorială. Nu din propria voinţă, ci forţaţi de împrejurări. La mijlocul terenului Mărgăritescu şi Tameş au stopat multe mingi plecate dinspre apărarea craioveană. Au greşit o dată, în minutul 10, punându-l în dificultate pe Matache care-a respins greşit, însă Stânga a tras pe lângă.
Lăsaţi de adversar, elevii lui Rednic au început să preseze, însă portarul oltean a ieşit bine la toate centrările spre Ganea si Niculescu. Meciul s-a desfăşurat în această manieră până în minutul 32, când Săceanu a şutat în Matache, portarul dinamovist şi-au pus coechipierii pe contraatac, balonul a ajuns la Niculescu care-a prelungit pe spate până la Ganea. Atacantul „câinilor” a şutat fără preluare, pe jos, în colţul din stânga al porţii lui Bornescu pentru scorul de 0-1. Oltenii s-au dezmeticit abia pe finalul reprizei, însă scorul a rămas neschimbat. În repriza a doua australianul Baird putea egala din centrarea lui Velcovici, dar a trimis greşit balonul cu capul. În minutul 65, fostul atacant al Stiintei, Ganea, a marcat din nou, de data aceasta din 6 metri după un contraatac purtat pe dreapta de Blay şi Niculescu. Ganezul a ţinut cu tot dinadinsul să umilească Universitatea şi a mai înscris de doua ori (‘70 şi ‘83), în urma unor acţiuni asemănătoare cu aceea de la golul doi. Doar servanţii au diferit: Blay şi Dănciulescu.

I-au tăiat cauciucurile lui Nicolae Badea

Nicolae Badea, preşedintele din Ştefan cel Mare a avut parte la Craiova de o surpriză neplăcută creată de fanii alb-albaştrilor care au vrut să-i ureze un „Bun venit!” în stil propriu. Un grup de necunoscuţi a înfipt cuţitul în anvelopele din spate ale limuzinei boss-ului dinamovist. Badea a luat la cunoştinţă de incident, însă nu a ieşit să-şi vadă maşina, ci a preferat să-şi trimită şoferul pentru a remedia problema. Nu a putut-o rezolva în totalitate pentru că avea doar o roată de rezervă, însă ca un bun „prieten” al dinamoviştilor, patronul Universităţii, Adrian Mititelu,  i-a oferit rezerva de la Mercedesul său. A fost chemată şi Poliţia pentru a constata fapta şi a căuta vinovaţii.

Niculescu, cel mai înjurat

Atacantul "câinilor", Claudiu Niculescu, nu a fost uitat de fanii alb-albaştrilor. El a avut parte de cea mai ostilă primire dintre jucătorii lui Rednic, chiar dacă pe teren se mai aflau Cosmin Moţi şi Ionel Ganea, fotbalişti ce au evoluat pentru olteni. Niculescu a fost huiduit de la începutul partidei până la final.