Politica

„Nu-mi va tremura mâna când voi asana focarele de infecţie ale Drăgăşaniului”

• interviu cu preşedintele PNL Drăgăşani şi totodată candidat la primăria municipiului, dr. Alin Pavelescu

Domnule doctor Alin Pavelescu, în acest moment lucrurile sunt clare în ceea ce priveşte candidatura dumneavoastră la Primăria Municipiului Drăgăşani. Ce ne puteţi spune în acest sens?
Biroul Permanent al Organizaţiei PNL Drăgăşani a făcut propunerea ca eu să candidez la primăria municipiului. Cu această propunere am fost la Biroul Politic al filialei judeţene, unde de asemenea am fost validat. În maxim zece zile se va ţine adunarea generală a membrilor PNL, care va valida sau nu această candidatură.

Deci, eu zic că în proporţie de 80% lucrurile sunt clare, candidatura mea este aproape sigură şi deja am trecut la treabă. În ce constă strategia noastră, a organizaţiei PNL… Am împărţit oraşul în şapte zone, fiecare zonă are responsabili, atât la Seniori, cât şi la organizaţiile de Femei şi Tineret. Se stă de vorbă cu membrii şi simpatizanţii PNL, se identifică plusurile şi minusurile de toate felurile din oraş – infrastructură, stare socială, absolut orice domeniu este investigat. Oamenii îşi spun părerile care sunt notate, acestea fiind aduse în dezbatere în cadrul organizaţiei. Totul se face respectând legalitatea, nu vrem să fim acuzaţi că am început campania electorală, dar în lege şi în statutul nostru există această formă de discuţie cu membrii de partid. Desigur că activităţile noastre cuprind şi altă paletă. Continuăm cu ajutoare pe care le dăm familiilor sărace, cu probleme culturale, de sport, chiar organizatorice. În seara de 14 februarie, de Valentine’s Day, vom avea la Sala Sporturilor o adevărata sărbătoare, cu program, cu discotecă. Urmează 1 Martie, ocazie în care suntem implicaţi în mod direct, apoi 8 Martie, când pentru femeile din Drăgăşani se va organiza o masă festivă şi o seară plăcută.

Municipalitatea are în desfăşurare o serie de proiecte, pe care şi dumneavoastră, cu siguranţă, le susţineţi. Care sunt acelea?
Spre surprinderea mea aceste proiecte nu prea se cunosc, nu s-a s-a făcut o mediatizare coerentă a acestora. Proiectele sunt de mare anvergură. Trebuie spus că primarul a dus zilele acestea o luptă aprigă cu Rompetrol, care avea un teren în zona prin care va trece centura ocolitoare a Drăgăşaniului, în lungime totală de 6 kilometri, încurcându-ne pe noi pe traseu, care trebuia deviat. A reuşit, după lungi negocieri să rezolve această problemă iar traseul este acum bine stabilit. Cu ajutorul Consiliului Judeţean s-au obţinut nişte bani cu care vor fi despăgubiţi proprietarii de terenuri afectaţi de centură şi nu va mai fi nicio problemă. Lucrarea este proiectată să înceapă anul acesta iar durata ei depinde de fondurile pe care le accesăm şi de seriozitatea firmei care va câştiga licitaţia. Există şi alte proiecte importante: diversificarea serviciilor sociale – reabilitarea cantinei sociale, pentru a se oferi cel puţin o masă caldă pe zi plus consiliere socială, psihologică şi juridică; Centrul de Suport şi Adăpost pentru Persoanele Aflate în Dificultate; Centrul Social Pilot; Reabilitarea Reţelei de Apă în zona Centru-Nord – 10 kilometri fiind deja reabilitaţi; modernizarea administraţiei publice locale prin dotarea primăriei cu tehnică modernă; Staţie Pretratare Deşeuri Menajere – proiect în curs de implementare; amenajarea grădinii publice; dezvoltarea Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul Gheorghe Iordache vă recomandă drept cel mai potrivit succesor al dânsului în fruntea municipalităţii, caracterizându-vă drept o persoane integră. Din punctul dumneavoastră de vedere, ce credeţi că vă recomandă pentru a fi un bun primar?
În primul rând am avantajul că eu cunosc foarte bine oraşul şi oamenii. Locuiesc şi muncesc aici de 23 de ani în Drăgăşani. Au trecut prin mâna mea generaţii, am fost implicat în tot felul de acţiuni sportive, culturale, chiar şi administrative. Am făcut parte din Consiliul de Administraţie al spitalului, am fost director de policlinică 5 ani de zile şi cred că toate aceste lucruri au fost apreciate de către concetăţenii mei. În al doilea rând, este important de spus că primarul care va veni în actualul context social trebuie să aibă o cu totul altă deschidere. Acum se oferă posibilitatea de a accesa aceste fonduri europene, ai posibilitatea să faci proiecte care aduc Europa mai aproape de oraşul nostru. Am vizitat foarte multe oraşe, dar m-au interesat oraşele de mărimea Drăşaniului. Anul trecut am fost în diverse oraşe din Ungaria, Italia sau Spania… M-a interesat cum acele oraşe de mărimea Drăgăşaniului au reuşit să devină oraşe europene. Am vorbit şi cu oameni din administraţia locală şi totul a părut foarte simplu: o administraţie bine închegată, cu idei coagulate, o hărnicie surprinzătoare. Acolo nu e nevoie de o mână forte, care să-i înveţe pe oameni cum să se gospodărească. Acolo fiecare ştie ce are de făcut iar între consilierii lor şi cetăţeni este o simbioză perfectă. Asta sper şi eu să fac din Drăgăşani.

Credeţi că va fi o campanie electorală curată, sau dimpotrivă?
În ceea ce mă priveşte, eu am o cu totul altă educaţie de la care nu o să abdic. Eu nu o să atac pe nimeni, eu voi încerca să conving electoratul prin personalitatea mea, prin ceea ce vreau să fac pentru oraş, cu argumente serioase. Pot fi oricând combătut civilizat, accept dialogul, nu am pretenţia că deţin adevărul absolut, ascult de părerile cetăţenilor. Îmi iau angajamentul că nu-mi voi schimba niciodată comportamentul faţă de cetăţeni.

Totuşi, aţi putea fi atacat de adversarii politici. Veţi riposta la aceste atacuri?
Sigur, îmi pot adapta discursul din mers. Dacă voi fi atacuri la persoană, la adresa familiei sau a profesiei mele, este clar că atitudinea mea se va schimba. Nu voi accepta ca familia mea şi prestigiul meu să fie pătate de un oarecare, doar din interese electorale.

V-aţi ales vreun slogan electoral, gen „Vreau să vindec oraşul!”?
O bună prietenă de-a mea mi-a dat o idee, tot pornind de la meseria mea: dacă timp de 24 de ani am asanat focarele de infecţie cu bisturiul şi pensa, acum, cu puterea mea de a discerne, cu puterea mea de inventivitate, cu puterea mea de a înţelege această comunitate şi de a face ceva pentru ea, mâna nu-mi va tremura când voi asana focarele de infecţie ale Drăgăşaniului. Oricum, cetăţenii trebuie să ştie că şi atunci când voi fi primar voi da în continuare consultaţii, măcar două ore pe zi. Voi rămâne şi doctor, alături de pacienţii mei.

Ce mesaj aveţi pentru cetăţenii municipiului Drăgăşani?
Voi face tot ce este în puterea mea pentru a fi alături de ei. Aşa cum am răspuns şi răspund apelurilor lor zi şi noapte, aşa voi răspunde şi ca şef al administraţiei, la orice oră din zi şi din noapte. Eu nu voi fi un om, un primar de birou, ci voi fi în mijlocul cetăţenilor tot timpul. E şi deviza noastră liberală, „Prin noi înşine”, doar împreună putem reuşi. Eu voi fi un primar al tuturor cetăţenilor. Fără muncă şi fără multă minte nu putem reuşi.

Dată fiind profesia dumneavoastră, cu siguranţă veţi fi aproape de sănătate şi în calitate de primar…
Am făcut-o şi până acum. După cum bine ştiţi, prin lobby-ul Organizaţiei Drăgăşani şi ajutaţi de domnul deputat Emilian Frâncu, situaţia la spital şi în învăţământ s-a schimbat extraordinar de mult. Dacă tot aţi pomenit de domeniul în care lucrez eu, trebuie să vă spun că în Drăgăşani s-au adus circa 19 miliarde lei, din care şi primăria a adus vreo 4 miliarde, restul fiind aduşi de guvern, pentru aparatură şi reabilitare. În ceea ce priveşte aparatura pot să vă enumăr laparoscopul pentru care s-au virat deja banii – în următoarele câteva săptămâni va ajunge aici, artroscopul – foarte important pentru ortopedie, un aparat de anestezie extrem de modern, la nivel de clinici universitare, care-l va înlocui pe cel actual, vechi de 30 de ani. A fost reabilitată secţia TBC şi au fost aduse cele mai moderne aparate pentru depistarea virusului respectiv. Voi face în continuare lobby şi voi convinge Consiliul Municipal să reabilităm total clădirea spitalului. Nu vă ascund că sunt partizanul hotărârii ministrului Sănătăţii de a vinde cabinetele medicale, pentru că fiecare doctor şi-l va întreţine şi altfel vor arăta aceste cabinete. Primarii vor studia această problemă şi se va evalua întreaga situaţie.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button