Acasă Liga IV Fotbal judeţean, în dar de Mărţişor

Fotbal judeţean, în dar de Mărţişor

104
0

S-a stabilit calendarul competiţional de primăvară, în bătaie de joc pentru Liga a V-a
• la Liga a IV-a se va juca în ritm „european” cu şase meciuri pe lună, incluzând Cupa şi campionatul

Comisia de Competiţii a AJF Vâlcea, ce are ca preşedinte pe Viorel Dina, a prezentat Biroului Executiv spre aprobare programarea meciurilor rămase de disputat din ediţia de campionat 2007-2008 la Ligile a IV-a şi a V-a, precum şi cele din Cupa României, faza judeţeană, ediţia 2008-2009.
Potrivit celor aprobate de Biroul AJF Vâlcea, startul în sezonul de primăvară îl va da Liga a IV-a, care are programată etapa numărul 20 pe data de 1 martie. Pe 8, 15, 22 şi 29 martie (numai sâmbăta!) se vor disputa următoarele patru etape, iar miercurea vom avea parte de fotbal în luna marie doar pe 26, când sunt programate meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană.

Pentru Cupă, tragerea la sorţi nu se va face aşa cum au dorit reprezentanţii cluburilor, adică la Adunarea Generală, în final, ci pe data de 5 martie pentru a-i pune pe delegaţi să mai piardă încă o dată timpul pe la sală!
Aşadar, un club de Liga a IV-a, ce mai activează şi în Cupă, are şase partide de disputat în martie, iar ritmul se va păstra şi în aprilie, numai că de această dată vor fi patru sâmbete şi două zile de miercuri pentru fotbal. În campionat se va juca pe 5, 12, 19, 23 (miercurea) şi 26 aprilie, iar pe 9 aprilie au loc meciurile din semifinalele Cupei. Pentru acestea nu se ştie, încă, locul de disputare şi dacă va mai face preşedintele Pintilie o beţie ca anul trecut!
Ultimele şase date de disputare a meciurilor din sezonul de primăvară sunt în luna mai. La fel ca în aprilie, se va juca în campionat de patru ori sâmbăta (pe 3, 10, 17 şi 24), iar două zile de miercuri vor fi folosite pentru intermediara din campionat (etapa nr. 32 pe 14 mai) şi finala fazei judeţene a Cupei României (cel mai probabil la Horezu) pe 28 mai 2008.

Două serii din Liga a V-a joacă de paşte şi într-o intermediară

Incompetenţa Comisiei de Competiţii a AJF Vâlcea este demonstrată de modul cum a gândit şi pus în aplicare desfăşurarea Ligii a V-a. Se vede clar că pentru instituţia condusă de Pintilie sunt mai presus de toate avantajele şi banii primiţi de la „prostime”, aşa cum sunt tratate grupările din ultimul eşalon. Cu toate că a crescut numărul de arbitri din fotbalul judeţean, cu toate că nu au campionate de juniori serioase unde să fie trimişi arbitri, totuşi se minte că „nu avem pe cine delega duminica” şi de aceea prin rotaţie se pune câte o serie din Liga a V-a să se dispute sâmbăta după-amiaza. În realitate motivul pentru care se mai pun meciuri şi sâmbăta după-amiaza este acela de a avea posibilitatea conducerea AJF să delege mai des pe unii observatori „de casă” care au avut şi în toamnă câte trei meciuri pe săptămână (două sâmbăta şi unul duminica!). Asta interesează acum AJF-ul, să „mulgă” cât mai mult în folosul propriu sau al acoliţilor preşedintelui, fără a se ţine cont de „ţipătul” echipelor de Liga a V-a care se plâng tot mai des că le este greu să evolueze sâmbăta după-amiază.
Pentru Comisia de Competiţii condusă de Viorel Dina nu contează decât ceea ce vrea preşedintele. Nu contează nici faptul că nu este un termen limită, o dată până la care trebuiau cunoscute campioanele. Corect ar fi fost ca cele două serii cu echipe mai multe (seriile I şi a II-a) să joace pe 2 şi 9 martie, iar de aici înainte toate cele patru serii să joace în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Aceste două serii mai numeroase se văd nevoite, pentru că aşa vrea conducerea AJF Vâlcea, să joace în sâmbăta dinaintea Sfintelor Paşte precum şi o penultimă etapă joia (!), pe 12 iunie. Dacă nu şi-ar fi bătut joc de fotbalul judeţean, în special de cel din Liga a V-a, şi s-ar fi jucat doar duminica, ultima etapă ar fi avut loc la finele lunii iunie, deci cu timp suficient pentru vacanţă de vară în iulie şi jumătate din august! Dar cui să-i spui asta? Degeaba vrea poporul, dacă nu vor boierii!