Acasă Liga V Şi FC Băbeni a început pregătirea

Şi FC Băbeni a început pregătirea

64
0

• echipa lui Roşu are stabilit şi un cantonament ce va avea loc la Căciulata

Una dintre revelaţiile acestui sezon sau cel puţin a turului de campionat din seria a III-a de la Onoare, FC Băbeni, s-a reunit la începutul acestei săptămâni. Obiectivul, acela de a promova în elită, este destul de greu de îndeplinit, chiar şi în condiţiile în care gruparea lui Roşu nu se află în acest moment departe de primul loc. De liderul clasamentului, Victoria Frânceşti nu o desparte decât diferenţa de golaveraj, un dezavantaj care ar putea fi uşor recuperat în partea a doua a campionatului. Însă, pentru a fi cu un pas înaintea celorlalte contracandidate din serie, băbenarii au considerat că trebuie să muncească mai mult, astfel că şi-au reluat pregătirile în aceste zile.

Au făcut uitate toate realizările de anul trecut care au fost recompensate pe final de Bogdan Ştefan, cel ce le-a organizat după încheierea turului un frumos banchet împreună cu directorul sportiv al clubului şi de la care au obţinut promisiunea că-i va susţine financiar şi moral şi pe viitor. Nu vor să trăiască din amintiri, aşa că au revenit pe teren. Prima întâlnire a avut loc luni,14 ianuarie, când FC Băbeni a fost programată la vizita medicală. O dată trecute primele teste, începând de marţi, 15 ianuarie, jucătorii lui Roşu s-au reîntors şi pe gazon pentru o lungă serie de pregătiri. Antrenamentele obişnuite acestei perioade vor continua până pe 2 februarie când este preconizat a începe cantonamentul de la Căciulata. Băbenarii se vor afla în staţiunea vâlceană până pe 10 februarie când se vor reîntoarce la baza proprie, urmând ca până la reluarea campionatului să-şi mai măsoare forţele şi cu alte echipe care-şi vor începe până atunci pregătirea. Până atunci însă FC Băbeni a ţinut să-şi prezinte şi echipa care va pune umărul la îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga a IV-a. Astfel, din lot fac parte: Valentin Totescu, Silviu Roman, Dragoş Năstase (portari); Robert Andrei, Marius Roman, Sebi Barbu, Daniel Radu, Iulian Banca, Iulian Matei, Marius Popescu (fundaşi); Ştefan Despoiu, Alexandru Drăghici, Ionuţ Stanciu, Răzvan Şerbănescu, Vasile Burete, Ionuţ Negoiţă (mijlocaşi); Bogdan Dumitru, Adrian Iordănescu, Marian Filipoi, George Biculescu (atacanţi). Director sportiv: Florentin David; delegat: Andrei Ion; antrenor principal: Eugen Roşu.
Deşi are la dispoziţie un lot destul de numeros, antrenorul Eugen Roşu spune că nu este mulţumit în totalitate de ceea ce se poate baza în acest moment, astfel că primul obiectiv, în ideea realizării celui final, este acela de a întări atât lotul de jucători cât şi conducerea tehnică, căreia i se va alătura, cu certitudine, Constantin Vlad. De fapt, există deja discuţii avansate pentru legitimarea a trei-patru jucători cu experienţă din zonă care ar urma să-i formeze şi pe alţi trei tineri de perspectivă ce sunt aşteptaţi la FC Băbeni. Iar în ceea ce priveşte latura financiară, se anunţă vremuri bune pentru băbenari. Conform spuselor oficialilor din Băbeni, în această perioadă se poartă negocieri pentru consolidarea susţinerii financiare a clubului care ar urma să fie făcută de două firme puternice, cu resurse materiale, dar şi de autorităţile locale.
Laurenţiu SIMA