Acasă Administratie Şcoli şi drumuri moderne la Pesceana

Şcoli şi drumuri moderne la Pesceana

83
0

De la alegerea ca primar al comunei Pesceana, care s-a produs în 2004, Ion Dobre a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a oferi şcolarilor din localitate cele mai bune condiţii de a descoperi tainele cunoaşterii. „Proiectele de reabilitare a unor şcoli din comună s-au aflat printre priorităţile mele încă de la începutul mandatului. Unele sunt încă în derulare, la altele lucrările deja s-au încheiat. În acest sens, avem două şcoli care din 2008 se vor înfăţişa şcolarilor cu îmbunătăţiri majore. Ne-am străduit să le aducem la un nivel de civilizaţie destul de ridicat, aşa cum cer normele europene. În primul rând este vorba de Şcoala Generală din Pesceana, dar şi de o altă şcoală cu clasele 1-4 din comună”, ne-a spus primarul Ion Dobre.

Din fondurile primite, în imediata apropiere a Şcolii Generale, se va amenaja o sală de sport, pe locul unde se afla până acum o magazie veche, pe care Primăria din Pesceana a câştigat-o prin proces de la fostul proprietar. „Cum locaţia respectivă a intrat în proprietatea noastră, ne-am gândit să o transformăm în sală de sport. Ce-i drept, nu de nivelul celor construite de Guvernul României acum câţiva ani, pentru că ne-ar trebui zeci de miliarde. În acest caz, fondurile disponibile nu sunt mai mari de 2 miliarde”, adaugă edilul din Pesceana.
Un alt capitol important din activitatea depusă de Ion Dobre este legat de drumurile din comuna Pesceana. „Avem o convenţie încheiată cu Consiliul Judeţean pentru realizarea unui proiect de asfaltarea a 6 kilometri de drum în satul Negraia, prin fonduri guvernamentale. Vom începe lucrările în februarie, primele 12 miliarde de lei urmând a intra în conturile noastre la sfârşitul lunii ianuarie. În plus, tot printr-o convenţie cu CJ Vâlcea, este deja pregătit un amplu proiect de aducţiune de apă, canalizare şi asfaltare a altor 7 kilometri de drumuri comunale”, mărturiseşte Dobre.
Primarul din Pesceana nu a renunţat nici la un proiect mai vechi, legat de un drum forestier din comună: „Proiectul este eligibil cam de doi ani, însă nici până acum nu am primit banii necesari pentru începerea lucrărilor. Nu ştim ce s-a întâmplat cu fondurile SAPARD, ni s-a spus mereu să mai aşteptăm, dar deja s-a întârziat cam mult. Totuşi, sperăm ca în 2008 să finalizăm şi acest proiect”.
Nicolae CIUCESCU