Politica

PIN caută candidaţi pentru primăriile din judeţ!

Chiar dacă a obţinut la alegerile europarlamentare locul 5 la nivel de ţară, PIN Vâlcea îşi doreşte mai mult. Liderul organizaţiei judeţene spune că după alegeri a urmat o perioadă de analiză serioasă la nivelul tuturor structurilor de partid, care a vizat atât părţile bune, cât şi nerealizările. „Rezultatul obţinut a fost unul bun, dar care nu mă mulţumeşte pe mine şi pe colegii mei. La Râmnic am obţinut aproape 5%, un scor care este mai mare decât al unor partide cu pretenţii şi cu vechime pe scena politică, precum PC şi PRM şi superior PNG, care a dispus de fonduri foarte mari. Noi cei de la PIN, ca partid nou înfiinţat şi fără să beneficiem de fonduri, am reuşit să obţinem voturi promovându-ne ideile dar şi o echipă de oameni tineri, competenţi şi determinaţi să schimbe modul în care se face politică în România. În localităţi în care avem organizaţii puternice am avut chiar rezultate spectaculoase, obţinând 15-20% din voturi, clasându-ne pe locul 2 sau 3 în ierarhie”, spune Veronel Rădulescu.

Domnia sa a participat zilele trecute la Adunarea Generală a Liderilor precum şi la Congresul PIN. Organizaţia vâlceană a fost apreciată, mai ales că s-a situat pe locul 5 pe ţară. La congres a fost reales în funcţia de preşedinte Cozmin Guşă, la propunerea unanimă a organizaţiilor. Veronel Rădulescu precizează că demisia lui Guşă nu a fost una de paradă sau influenţată de rezultatele alegerilor, ci a fost o demisie ca urmare a prevederilor statutare. Conform statutului PIN, după fiecare tur de scrutin naţional, conducerea centrală îşi depune mandatul şi se organizează alegeri pentru desemnarea noii conduceri, indiferent de rezultate. La fel se va proceda şi în organizaţiile judeţene, după alegerile locale. La congres a fost aleasă şi structura de conducere la nivel naţional din care mai fac parte Lavinia Şandru dar şi o echipă de tineri politicieni, unii dintre aceştia fiind persoane cunoscute, alţi mai puţin cunoscute. În Consiliul Naţional a fost aleasă şi o vâlceancă, Teodora Rădulescu, având responsabilitatea conducerii Departamentului Studenţi şi Probleme ale Mediului Universitar.
„La congres dar şi în celelalte structuri, am discutat şi despre perspectiva apropiatelor alegeri locale. Principalele activităţi pe care le vom desfăşura vor avea ca scop înfiinţarea de organizaţii în toate localităţile şi împreună cu acestea să desemnăm oameni tineri şi competenţi care să candideze pentru funcţiile de primar, consilier local şi judeţean. În Vâlcea avem organizaţii puternice cam în jumătate din localităţi, unde orientările sunt deja făcute pentru desemnarea candidaţilor. Avem însă şi localităţi în care nu funcţionează decât mici grupuri de iniţiativă sau nu avem oameni deloc. Am solicitat membrilor noştri să ne propună oameni pe care îi cunosc şi care sunt din localităţile unde nu avem structuri, dar lansăm şi public către oameni pe care nu-i cunoaştem dar care au dorinţa de a face ceva mai bun pentru comunităţile lor şi care cred că pot să demonstreze acest lucru, să ni se alăture şi să candideze pe lista PIN pentru funcţiile de primar şi consilier local. Aceştia pot să vină la sediul partidului nostru, unde îi aşteptăm cu interes să discutăm despre viitoarele alegeri locale sau să ne contacteze telefonic”, ne-a declarat Veronel Rădulescu.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button