Acasă Liga II Se ştiu numele primilor „disponibilizaţi”

Se ştiu numele primilor „disponibilizaţi”

238
0

• Chirciu, Cilean, Cumpănaşu, Mocioacă şi Moldovan sunt liberi să-şi caute echipă

Cu toate că antrenorul Marian Bondrea anunţase că nu va renunţa la nici un jucător până la reunirea lotului programată pe 7 ianuarie, iată că lucrurile au stat cu totul altfel. La sfârşitul săptămânii trecute, imediat după banchetul de la stadionul din Zăvoi, Sorin Chirciu, Ionel Cilean, Marius Cumpănaşu, Bogdan Mocioacă şi Radu Moldovan au fost anunţaţi de conducătorii clubului că sunt liberi să-şi caute echipă.

Dacă punerea pe liber a fundaşului venit în vară nu reprezintă o noutate având în vedere faptul că, imediat după meciul cu Reşiţa, acesta a plecat de la echipă după ce avusese în respectiva partidă o prestaţie dubioasă, în schimb surprinde renunţarea la Cilean, jucător care nu a deziluzionat în perioada în care a evoluat în tricoul CSM-ului. Mai mult ca sigur, viitoarea destinaţie a ardeleanul va fi Internaţional Curtea de Argeş, unde Benone Lazăr şi-l doreşte cu insistenţă. În privinţa ultimilor doi, Mocioacă şi Moldovan, aici nu ar fi prea multe de spus, cei doi evoluând mai mult la echipa a doua.
Surprinde oarecum şi renunţarea la Chery Cumpănaşu, în condiţiile în care fostul căpitan al „municipalilor” nu şi-a revenit complet după accidentarea suferită şi nu a avut şanse să-i arate antrenorului că merită să rămână în lot. „Domnul preşedinte Alin Trandafir m-a anunţat că sunt liber să-mi caut o echipă la care să joc până-n vară sub formă de împrumut, în rest nimeni nu mi-a dat altă explicaţie. Voi avea o discuţie cu conducerea clubului şi sper să ne înţelegem în rezilierea contractului. Consider că mi-am făcut datoria faţă de acest club, am o vârstă şi e greu ca vreo echipă să vrea să plătească bani pe mine. În acest moment nu am nici o ofertă, iar dacă voi fi declarat liber de contract voi încerca să-mi caut o echipă, pentru că dacă te duci cu hârtiile în mână, altfel discută un conducător de club cu tine” – a spus Cumpănaşu.

Referitor la punerea pe lista de transferuri a celor cinci, antrenorul Marian Bondrea a spus: „Renunţarea la cei cinci se leagă exclusiv de randamentul acestora. De exemplu, Cilean a fost evoluat în 12 partide, în care 8 a fost titular, iar în 4 a intrat pe parcurs, iar prestaţiile sale au lăsat mult de dorit. Eu am avut mare încredere în acest jucător, mai ales că era unul dintre puţinii pe care-i aveam la dispoziţie cu reale calităţi, dar m-a dezamăgit. În ceea ce-l priveşte pe Chirciu, deşi a avut o evoluţie mulţumitoare în partidele în care a jucat, caracterul său a lăsat mult de dorit. După ce s-a încheiat meciul cu Reşiţa nu l-am mai văzut nici la cabine şi a revenit după 10 zile, la meciul de la Craiova, fără a avea o justificare plauzibilă, iar în aceste condiţii e greu de lucrat şi am hotărât să renunţăm la serviciile sale. Referitor la ceilalţi, am considerat că este nevoie de o reîmprospătare la echipă. Vă mai dau un exemplu, pentru mine a fost o surpriză neplăcută şi evoluţia lui Melcea din ultima parte a turului. Nu este posibil şi încerc să-mi explic cum, un jucător de talia lui, cu tehnică şi rapiditate, acestea fiind principalele lui atuuri, n-a mai reuşit în ultimul rând să facă un dribling, iar majoritatea mingilor care ajungeau la el, erau «bubuite». Sunt jucători de 3-4 ani la echipă care nu au confirmat şi era normal să se renunţe la ei pentru că nu poţi să-i aştepţi la nesfârşit ca aceştia să confirme. Vă spun sincer, este pentru prima dată în carieră când renunţa destul de uşor la jucători, mai ales că ştiu ce înseamnă viaţa de fotbalist şi simt ce este în sufletul lor când o echipă renunţă la serviciile lor, dar asta e viaţa” – a concluzionat antrenorul Bondrea.

Cilean îşi spune „of-ul” prin intermediul site-ului nostru

După ce a fost anunţat de conducere că nu mai intră în vederile antrenorului şi este liber să-şi caute echipă, Ionel Cilean a decis să-şi exprime gândurile la plecarea de la Vâlcea prin intermediul site-ului nostru, www.arenavalceana.ro, unde a postat un comentariu pe care vi-l redăm în totalitate: „1. Domnilor din conducerea tehnică şi administrativă, la noi în Ardeal, este o vorbă adevărată: PEŞTELE DE LA CAP SE-N PUTE!?! 2. Un contract, d-l Bondrea, nu se poate rupe UNILATERAL doar respectând bunele maniere ce privesc respectarea partenerului cu care aţi semnat un contract.; 3. Vă doresc în prag de sărbători şi de noul an tot binele pe care d-voastră l-aţi dorit jucătorilor pe care i-aţi pus pe liber. 4. Valoarea d-voastră profesională: doar atât -NO COMMENT-. 5. Jucătorilor: La mulţi ani! şi să de-a Dumnezeu ca la anul Vâlcea să fie în Liga I. 6. Citesc frecvent ziarul d-voastră şi vă transmit multă sănătate şi La mulţi ani! din partea fostului vâlcean care cu inima este alături de Vâlcea.”
Pe lângă cei amintiţi mai sus, încă două nume s-au vehiculat în ultima perioadă că ar putea părăsi Zăvoiul, Alexandru Vlăduţi, dorit de Gaz Metan Mediaş şi Internaţional Curtea de Argeş şi căpitanul CSM-ului din acest tur de campionat, Ion Cercel. În privinţa primului, şefii clubului au spus că nici nu se pune problema ca Vlăduţi să plece. Referitor la situaţia celui de-al doilea, care nu prea mai prins echipa în ultima perioadă, conducerea a avut aceeaşi atitudine. „Este adevărat că am ofertă de la Curtea de Argeş, dar nu vreau să plec de la Vâlcea pentru că în cei aproape trei ani petrecuţi aici m-am legat sufleteşte de acest oraş. Nici nu se pune problemă să plec de la Vâlcea. Deşi am intrat în ultimele şase luni, conducerea mi-a propus prelungirea contractului, urmând ca după reunire să se pună la punct toate detaliile, însă nici situaţia actuală, de rezervă, nu-mi convine. Eu sunt obişnuit să joc doar fundaş stânga, normal că nu dau acelaşi randament pe alte posturi şi voi discuta şi cu domnul Bondrea aceste aspecte” – a spus Cercel.

„Municipalii” au luat vacanţă

Meciul de miercuri de la Craiova a fost ultimul disputat de echipa lui Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan. În partida cu Gaz Metan Craiova, tehnicianul oltean a folosit următoarea formulă: Rusandu – Erison, Vişa, Dandea, Onofrei – Grădinar, Vinicius, Şerban, Sg. Popescu – Roşca, Bucă. Pe parcursul întâlnirii au intrat pe teren şi jucătorii care au fost valizi pentru această partidă. Revenind la meci, craiovenii au avut un început de meci destul de bun ratând câteva ocazii bune, dar cei care au intrat în avantaj la pauză au fost „municipalii” după reuşita lui Bucă. După pauză, Marian Bondrea a făcut modificări majore, înlocuind aproape toată echipa. Nici nu începuse bine mitanul secund şi „găzarii” au egalat prin Lepădat care a profitat de marcajul larg făcut de fundaşii vâlceni şi l-a învins pe Râmniceanu. Însă, scorul final avea să fie favorabil trupei lui Bondrea şi Teleşpan după ce Laurenţiu Boroiban a reuşit să marcheze în urma unei execuţii spectaculoase, centrare de pe dreapta venită de la jucătorul aflat în probe, Chirgiu, şi ex-caracaleanul a reluat cu calcâiul de la aproximativ 10 metri surprinzându-l pe portarul craiovean, stabilind scorul final, 1-2.
La finalul partidei, Marian Bondrea a spus că nu l-a interesat foarte mult rezultatul ci mai mult să-i vadă la lucru pe jucătorii veniţi în probe, printre care şi cei doi jucători brazilieni, fundaşul dreapta Erison şi mijlocaşul, tot de bandă dreaptă, Vincius. Din păcate pentru ei, cei doi nu au reuşit să-l impresioneze pe antrenorului CSM-ului şi au fost trimişi acasă. Dintre cei nou-veniţi care au evoluat în partida de miercuri, cele mai mari şanse de a fi opriţi în lot sunt mijlocaşul de 24 de ani, Horea Grădinar, venit de la FC Sibiu, şi tânărul atacant de numai 18 ani venit de la Tans Sil Tg. Mureş, Laszlo Csongor. Despre cei doi, Marian Bondrea a spus că: „Sunt doi jucători care mi-au plăcut şi rămâne de văzut dacă şefii clubului reuşesc să-i transfere.” Contactat telefonic, directorul general al clubului, Florin Verigeanu a spus că cei doi jucători sunt „ca şi rezolvaţi”, iar cei doi vor evolua din retur, în Zăvoi.

Se reunesc pe 7 ianuarie

Deşi tehnicienii Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan hotărâseră ca jucătorii să rămână în pregătiri până pe data de 15 decembrie, în cele din urmă s-a renunţat din motive obiective la această idee, „municipalii” intrând în vacanţă de la sfârşitul săptămânii trecute, reunirea lotului urmând să aibă loc pe data de 7 ianuarie 2008. „Nu avea rost să mai continuăm antrenamentele. Mai mult de jumătate dintre jucători sunt accidentaţi, iar în privinţa celor veniţi în probe până acum, ne-au lămurit deja. Ne vom reuni pe 7 ianuarie şi atunci vom mai căuta noi soluţii” – a spus Marian Bondrea.
Romulus Dumitru