Diverse

Un an de glorie pentru OLTCHIM

Cupa Cupelor a rămas la Vâlcea
Oltchim Rm. Vâlcea – Byasen Trondheim 29-29

Aşa cum s-a întâmplat şi-n Norvegia, atunci când oficialii echipei adverse au făcut tot ce-au putut pentru a le irita pe vâlcence (le-au cazat la 80 de kilometri de sala de joc, le-au oferit mâncare proastă) şi de data aceasta s-a întâmplat la fel. Acum sub o altă formă. Astfel, cei de la Byasen Trondheim au încercat să valorifice ideea că nu se poate juca pe parchetul din Sala „Traian” din cauza umezelii, dar pentru că a fost descoperit la timp motivul acestei „bube” – chiar norvegiencele erau vinovate pentru că au intrat cu ghetele ude în sală, ambiţia fetelor de la Oltchim a urcat iarăşi până la cote maxime. Aşadar, un prilej numai bun pentru vâlcence de a le da iarăşi adversarelor o lecţie de handbal, precum în meciul tur din Norvegia.

 Şapte goluri avans la pauză pentru vâlcence

La adăpostul celor şase goluri din meciul tur, fetele noastre au jucat doar pentru public, căruia au vrut să-i ofere, în faptului că îşi acontaseră deja Cupa Cupelor, şi bucuria unui succes concludent. Lucru care părea să se întâmple întocmai după desfăşurarea primelor momente de joc. Doar de cinci minute de tatonare a fost nevoie, timp în care s-a mers cap la cap (2-2), pentru ca elevele lui Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa să se desprindă apoi la 5-2. Nordicele au tras cât au putut de ele şi au avut tăria să rămână totuşi în joc până prin minutul 15, când tabela de marcaj a Sălii „Traian” indica un avantaj minim în favoarea echipei noastre (7-6). De aici însă, totul s-a rupt pentru gruparea vizitatoare, Oltchim-ul a înscris de patru ori consecutiv, s-a detaşat la 11-6 în minutul 20, iar până la finalul reprizei diferenţa de goluri a crescut vertiginos, ajungându-se de exemplu în minutul 28, la scorul de 16-8. Ultima reuşită a primei părţi a jocului a aparţinut însă norvegiencelor, care-au intrat la vestiare cu un handicap greu de remontat (16-9).

Norvegiencele, la conducere din minutul 57

După pauză, ceea ce trebuia să se transforme într-un meci-spectacol a devenit un adevărat calvar pentru fetele noastre. Norvegiencele au dovedit că reprezintă o ţară unde handbalul se mănâncă totuşi pe pâine, dovadă şi numeroasele trofee câştigate pe plan european şi mondial. Jucătoarele pregătite de Oliver Jensen s-au luptat până la ultima picătură de energie pentru un rezultat pozitiv şi au început să recupereze gol după gol. Fetele de la Oltchim au rămas concentrate la maxim până prin minutul 36 (când tabela de marcaj indica scorul de 20-13), însă după aceea, pentru că în echipa vâlceană au început să-şi facă apariţia şi rezervele, balanţa s-a înclinat tot mai mult în favoarea grupării norvegiene. Adversarele noastre au punctat regulat şi au izbutit să egaleze situaţia în minutul 51 (23-23). Mai mult decât atât, după 26-26, în minutul 57, au preluat chiar conducerea. Vâlcencele au revenit în avantaj graţie a două goluri semnate de Valeria Beşe şi Ionela Gâlcă, însă apoi Tonje Nostvold, a înscris de două ori la rând, fiind şi de această dată cea mai prolifică handbalistă de la Byasen, ca şi-n meciul tur de altfel, iar oaspetele conduceau cu 29-28. În final, Ramona Maier avea să finalizeze o şarjă ofensivă a Oltchim-ului şi să restabilească egalitatea (29-29), scor cu care s-a încheiat şi meciul, pentru că fetele din Trondheim au ratat ultimul lor atac. Un egal fără glorie, dar un egal care a păstrat Cupa Cupelor la Vâlcea.
Au marcat pentru Oltchim: Adina Meiroşu – 7 goluri, Ramona Maier – 6, Ionela Gâlcă – 5, Steluţa Luca – 4, Valentina Ardean – 4, Valeria Beşe – 3.

 Gheorghe Tadici:

„Ne-ar bate Dumnezeu acum dacă am fi nemulţumiţi!”

Ca şi la Union Ribarroja, norvegiencele au făcut şi la Vâlcea o repriză secundă admirabilă, dar nu au putut să mai răstoarne şi acum calculele hârtiei. Se ştie că în semifinale, după un 29-29 pe teren propriu, echipa din Trondheim a acces în finală la capătul unui meci fantastic în Spania, încheiat tot la egalitate, 30-30, doar golurile mai multe marcate în deplasare făcând diferenţa între cele două formaţii. Şi cu Ribarroja, fetele de la Byasen erau conduse cu 18-13 după 30 de minute de joc, însă au avut o revenire spectaculoasă după pauză, au refăcut handicapul şi până la urmă s-au şi calificat în finală. De data aceasta, în duelul cu Oltchim, au remontat un handicap şi mai drastic (16-9), iar meciul s-a terminat tot la egalitate (29-29). Insuficient însă pentru a le oferi şi satisfacţia cuceririi trofeului pus în joc, care-a rămas la Vâlcea.
Gheorghe Tadici a explicat la finele meciului cu Byasen Trondheim cum de-a fost posibilă acea revenire uluitoare a norvegiencelor din repriza secundă: „A fost vorba doar de prostia mea sentimentală. Era finala, ultimul joc, am vrut să intre toată lumea. În Norvegia, multe jucătoare n-au jucat deloc sau au jucat prea puţin, aşa că am vrut să le ofer şi lor şansa să se afle pe teren. De altfel, o discuţie în acest sens am avut chiar după meciul de acasă cu Ferencvaros, pentru că unele erau foarte supărate că nu le-am dat şi lor şansa să se afle pe teren în acel joc. Le-am explicat că nu avea rost să fac schimbări inutile, mai ales că urma şi o partidă retur. Iată că au demonstrat astăzi că n-am greşit cu nimic atunci. Aţi văzut ce au făcut! Sigur că norvegiencele, care joacă la fel 60 de minute, indiferent ce scor e, ne-au sancţionat cu arma cu care le-am sancţionat noi acolo. Pe fondul cumulului de probleme care-au apărut, de joc şi de ceea ce s-a întâmplat înainte de începerea meciului, a presiunii care-a fost pe jucătoarele noastre, în faţa a 3000 de spectatori, s-a terminat doar egal. În mod cert însă, nu cred că aceasta e diferenţa reală dintre Oltchim şi Byasen, e mult mai mare în favoarea noastră. Dacă adunăm doar golurile la pauză, în meciurile tur-retur, avem un avantaj clar. Normal trebuia să menţinem rezultatul de la pauză sau să mai adăugăm un gol sau două, lucru care nu s-a întâmplat”.
„Una peste alta, am câştigat Cupa Cupelor la şase goluri diferenţă, păcat că am făcut doar meci egal acasă. Oltchim-ul a aşteptat 18 ani după o cupă europeană valoroasă, apropiată Ligii Campionilor şi ne-ar bate Dumnezeu acum dacă am fi nemulţumiţi. Fetele au avut un parcurs greu, cu un număr foarte mare de jocuri. Sunt şi ele oameni, a apărut relaxarea, poate şi oboseala, şi asta a fost. Dar totul e bine când se termină cu bine!”, a mai spus tehnicianul Oltchim-ului.

Instalaţia de energie electrică putea strica finala

Cine ar fi crezut că returul finalei Cupei Cupelor va avea un început atât de plin de suspans. Nu atât prin prisma jocului dintre cele două echipe, ci prin ceea ce s-a întâmplat cu iluminatul din Sala „Traian”. Şi cât s-a lucrat înainte la treaba asta! A recunoscut şi directorul DSJ Vâlcea, Adrian Comănescu, cel care răspunde direct de administrarea Sălii „Traian”, că s-au efectuat verificări peste verificări săptămâna trecută. Dar iată că prezenţa carelor de reportaj ale mai multor posturi de televiziune din ţară au suprasolicitat generatorul de energie electrică, iar acesta a cedat în două rânduri.

Prima întrerupere, la ora 16.15

Iluminatul s-a întrerupt mai întâi cu o oră înainte de debutul oficial al partidei, pe la 16.15, defecţiunea fiind însă remediată rapid. Ulterior, s-a întâmplat din nou chiar cu câteva zeci de secunde înainte de startul meciului, iar acest lucru putea să ne coste cu adevărat. A fost nevoie de mai mult de zece minute pentru repunerea în funcţiune a instalaţiei de iluminat, după care vâlcenilor le-a revenit inima la loc: finala putea începe. În lipsa unui generator de rezervă, panica i-a cuprins însă pe oficialii echipei vâlcene, care-au început să se teama că o nouă întrerupere ar putea fi fatală, că se putea pierde trofeul la „masa verde”. Din fericire, după problemele de la început, totul a decurs normal.

Nici tabela nu a rezistat

De mai mică importanţă a fost problema tabelei de marcaj, care s-a defectat de asemenea subit când au apărut problemele cu iluminatul. După remedierea instalaţiei de energie electrică, tabela a refuzat să mai funcţioneze. În aceste condiţii, a fost nevoie de pornirea imediată a celei de rezervă.

Aer condiţionat, „Made in Romania”!

Ei bine, odată rezolvate problemele cu iluminatul şi cu tabela de marcaj, a apărut o alta, provocată de norvegience, care-au refuzat să mai intre pe teren, motivând că parchetul Sălii „Traian” este ud, alunecos, şi nu pot juca. Umezeala de pe parchet, coroborată cu lipsa aerului condiţionat, au făcut câteva minute impracticabil terenul de joc. Pentru ca parchetul să se usuce cât mai repede, s-a deschis în grabă o uşă situată chiar în spatele porţii de sub vechea tabelă de marcaj. Aer condiţionat „Made in Romania” – cum glumeau spectatorii prin tribună! Până la urmă, pentru că vâlcenii au găsit imediat cauza pentru care sala se transformase într-un patinoar (cât timp iluminatul nu funcţionase, nordicele au ieşit din sală, au ajuns afară pe iarbă, de unde s-au întors cu ghetele ude), arbitrii portughezi, după ce s-au consultat cu delegatul EHF, Helga Magnusdottir, au fluierat începutul meciului.

Aproape de o înfrângere la „masa verde”

Desele probleme iscate dintr-o dată înainte de începerea meciului retur al finalei Cupei Cupelor, desfăşurat duminica trecută în Sala „Traian”, l-au iritat la culme pe antrenorul echipei vâlcene, Gheorghe Tadici. „E ciudat să câştigi în deplasare, iar apoi să fii în pericol să pierzi finala pe teren propriu fără luptă. Norvegienii nu s-au dezminţit nici de această dată, după problemele pe care ni le-au făcut în tur, s-au folosit şi aici de toate tertipurile pentru a fi în avantaj. Au încercat prin orice mijloace să ne şicaneze. N-au mai vrut să intre pe teren pe motiv că parchetul sălii era umed, s-a creat astfel o nervozitate în rândul jucătoarelor noastre, iar în plus oamenii din tribune s-au enervat, atmosfera n-a mai fost atât de entuziastă”, a spus Gheorghe Tadici.
Până la urmă, situaţia s-a remediat la timp, s-au rezolvat şi problemele legate de iluminatul sălii, asta după ce delegatul EHF prezent la meci, Helga Magnusdottir (Islanda) le-a permis vâlcenilor să remedieze defecţiunea în mai mult de zece minute decât permite regulamentul. Se pare că a fost vorba chiar de 13 minute, „În mod normal, trebuiau să aştepte 10 minute să se repare defecţiunea, iar apoi să dea drumul la joc dacă acest lucru este posibil. Dar s-a stat mai mult, puteam pierde această finală fără joc, cu 0-10”, a recunoscut Tadici.

Adina Meiroşu a scăpat de-o accidentare gravă

Una dintre cele mai bune handbaliste ale Oltchim-ului în această „dublă” manşă cu Byasen Trondheim, interul Adina Meiroşu, a terminat meciul pe banca de rezerve din pricina unei accidentări suferită chiar în ultimele minute de joc. La conferinţa de presă ce a urmat disputei, antrenorul Gheorghe Tadici a spus însă că accidentarea Adinei Meiroşu nu e gravă, jucătoarea urmând a se integra în continuare în programul echipei naţionale, cu care a plecat de luni, 21 mai, în cantonament la Moeciu.

Ardean, susţinută de la Deva

Valentina Ardean a avut parte la meciul retur cu Byasen Trondheim de susţinerea a aproximativ 30 de suporteri deplasaţi special de la Deva. Aceştia au afişat inclusiv un banner pe care scria „Elisei-Ardean, Deva e alături de Vâlcea!”, iar atunci când au avut prilejul au aplaudat-o la scenă deschisă pe cea mai bună extremă stânga din lume. Pesemne că nu au uitat că în urmă cu 5 ani, adică în 2002, Ardean era lidera echipei „U” Remin Deva, care-a cucerit Challenge Cup. Trofeul câştigat acum cu Oltchim este aşadar al doilea din cariera sa de handbalistă.

Norvegiencele, cazate la Hotelul „Orizont” din Călimăneşti

Deşi multă lume, aflând păţaniile elevelor lui Tadici în deplasarea din Norvegia, ar fi dorit ca oficialii clubului Oltchim să le trateze pe jucătoarele de la Byasen la fel cum a fost tratată delegaţia vâlceană la Trondheim, acest lucru nu s-a întâmplat. Echipei vizitatoare i-a fost asigurată o cazare de clasă, la Hotelul „Orizont” din Călimăneşti, locaţie de trei stele. Vineri, delegaţia norvegiană a ajuns cu avionul în ţară, aterizând pe aeroportul Otopeni din Capitală, de unde-au fost preluate de oficialii Oltchim-ului şi conduse apoi în frumoasa staţiune vâlceană.

Primăria Râmnicului a virat banii pentru echipa de handbal

În afara primelor cuvenite acordate din partea clubului pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor din acest sezon, handbalistele de la Oltchim s-au ales şi cu o răsplată financiară substanţială provenită de la Primăria. Edilul-şef al Râmnicului, Mircia Gutău, a promis încă de mult timp că va recompensa echipa de handbal cu suma de 300.000 de lei, bani care-au fost viraţi deja săptămâna trecută, înaintea manşei retur a finalei Cupei Cupelor în contul clubului Oltchim.

Sala lui „Traian”

Aşa cum a promis încă de la calificarea Oltchim-ului în finala Cupei Cupelor, preşedintele Traian Băsescu a luat loc duminica trecută în tribuna Sălii „Traian” pentru a le vedea la lucru pe super-campioane. În afara preşedintelui Traian Băsescu, în Sala „Traian” s-au mai aflat Octavian Belu – preşedintele ANS, Mariana Bitang – consilierul şefului statului pe probleme de sport, dar şi alţi politicieni locali .
Deşi nu au câştigat, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa şi-au adjudecat trofeul pus în joc, iar la sfârşitul meciului au avut parte de-o festivitate de premiere unică în România. Cupa Cupelor, care s-a aflat la sediul clubului Oltchim încă de la întoarcerea din Norvegia, a fost decernat pe acordurile melodiei „We are The Champions!” – ca-ntotdeauna foarte potrivită pentru aceste ocazii. Pe podium, lângă handbaliste, a urcat şi preşedintele Traian Băsescu, cel care a şi înmânat de altfel trofeul.

Băsescu a înmânat trofeul

Cea care-a primit cupa din partea preşedintelui Traian Băsescu a fost căpitanul echipei, portarul Luminiţa Dinu. Apoi, trofeul a trecut prin mâinile fiecărei jucătoare, s-a dat drumul la artificii, la confetti, s-a desfăcut şampania, atmosfera s-a colorat în roşu şi albastru, iar pe acest fond, handbalistele, în frunte cu antrenorul Gheorghe Tadici şi-au salutat fanii şi pe toţi cei prezenţi în tribune.
Cupa a ajuns apoi şi la managerul general al Oltchim-ului, Constantin Roibu, aflat în tribună. Gheorghe Tadici a fost cel care s-a îndreptat primul spre finanţatorul clubului, apoi l-au urmat şi jucătoarele. S-au făcut poze de grup, au urmat îmbrăţişările de rigoare. Pentru efortul admirabil depus în acest sezon, handbalistele Oltchim-ului vor fi răsplătite regeşte. Astfel, fiecare va primi din partea clubului câte 20.000 de lei.

Campioanele vor fi invitate la Cotroceni

În replică, pentru că le-a fost aproape în această finală, preşedintele Traian Băsescu a primit de la jucătoare un tricou de campion şi o medalie. La finele meciului, Tadici a fost felicitat personal de preşedintele Băsescu. Înainte de a pleca, Băsescu le-a promis jucătoarelor şi oficialilor clubului că le va chema la Cotroceni pentru a le decora şi a le premia.

Dinu, îngerul păzitor al porţii vâlcene

Portarul Luminiţa Dinu a fost cea mai aclamată jucătoare vâlceană. Încă o dată, ca şi la Trondheim, şi-n alte meciuri importante din acest sezon, cel mai bun goal-keeper din lume a fost o stavilă de nădejde în calea atacurilor norvegiene. Pentru Luminiţa Dinu, după ce a câştigat de două ori Liga Campionilor cu Krijm Elektra Ljubljana, acest trofeu cucerit cu Oltchim pare a fi cel mai important, lucru pe care şi portarul naţionalei României l-a recunoscut deja.
„Mă bucur alături de aceşti oameni minunaţi din Vâlcea, care au fost alături de noi şi-n acest meci, le mulţumesc pentru că au venit cu 3-4 ore înainte de a începe partida, şi nu numai lor, ci şi tuturor românilor care-au fost alături de noi”, a spus Luminiţa Dinu la final. „Numai dacă vom munci în continuare cu aceeaşi seriozitate, vom putea face faţă şi-n grupele Ligii Campionilor”, a încheiat portarul Oltchim-ului, aflat încă departe de gândul retragerii.

Traian Băsescu vs. Luminiţa Dinu

După înmânarea trofeului, Luminiţa Dinu, cel mai bun portar din lume, a răspuns unei provocări absolut inedite şi a acceptat să apere câteva şuturi expediate de la 7 metri de însuşi preşedintele României, Traian Băsescu. Primul om din stat a ratat primele două aruncări, însă a reuşit-o apoi pe a treia, în uralele întregii săli care urmărea cu sufletul la gură evenimentul. La finalul „supliciului”, întrebată dacă preşedintele Băsescu vreo şansă să fie un handbalist bun, portarul Oltchim-ului a spus: „Are destul de puţine şanse. Mă gândesc că a călcat în primul rând linia de unde trebuia să arunce, iar apoi mai trebuie să aibă şi puţină forţă”. În mod cert, duelul Băsescu vs. Dinu va rămâne în memoria tuturor românilor şi probabil că nu peste mult timp va fi pe genericele emisiunilor de sport ale mai multor canale de televiziune din ţară.

„Galacticele”, la Guvern

Probabil preocupat să-şi oblojească rănile după eşecul înregistrat la referendum, premierul Călin Popescu-Tăriceanu nu a mai confirmat venirea la meciul retur al finalei Cupelor, acolo unde-a ajuns însă preşedintele reinstalat în funcţie, Traian Băsescu. Tăriceanu se va revanşa însă faţă de „galactice” chiar în această săptămână, mai precis marţi, atunci când le-a invitat pe handbalistele de la Oltchim la sediul Guvernului din Capitală. Cu acest prilej, premierul le va felicita personal pe elevele lui Gheorghe Tadici pentru câştigarea Cupei Cupelor.

Publicul, al optulea jucător

Finala Cupei Cupelor a captat atenţia tuturor iubitorilor de handbal din Vâlcea şi din ţară. Cei care-au avut norocul să intre în posesia unui bilet de intrare la meciul retur din Sala „Traian” au putut vedea pe viu un spectacol desăvârşit, chiar dacă pe final, favoritele de la Oltchim au slăbit ritmul şi au permis norvegiencelor să termine la egalitate întâlnirea retur. Publicul a fost încă o dată la înălţime, fiind fără îndoială al optulea jucător al echipei. De altfel, pentru a sublinia acest lucru, conducerea clubului vâlcean le-a confecţionat fanilor un tricou gigantic, de culoare roşie, cu numărul 8, inscripţionat cu sigla „Oltchim”, pe care aceştia l-au afişat în timpului meciului.
Atmosfera de vis din Sala „Traian” nu a fost ştirbită nici măcar de tergiversarea startului partidei, motivat atunci când a fost vorba de întreruperea energiei electrice, însă cu totul nejustificat atunci când norvegiencele au încercat să dovedească faptul că nu pot juca pe o suprafaţă de joc umedă.
Nebunie la bilete
Capacitatea Sălii „Traian” – aproximativ 2500 de locuri, nu a putut satisface nivelul cererilor de bilete care-au „bombardat” clubul Oltchim înaintea meciului retur cu Byasen Trondheim din finala Cupei Cupelor. Misiunea oficialilor Oltchim-ului a fost oarecum uşurată şi de faptul că norvegienii nu au cerut nici un tichet pentru suporterii lor. Dacă acest lucru s-ar fi produs, probabil că bătălia pentru bilete ar fi fost şi mai acerbă. În aceste condiţii, pe piaţa neagră, s-a ajuns ca speculanţii să le vândă chiar şi cu 2 milioane de lei. Deşi se anunţase iniţial că vor mai fi distribuite încă vreo 150 de bilete pentru ziua meciului, varianta a picat din două motive. Primul pentru că jandarmii nu le-au permis oficialilor vâlceni să mai pună în vânzare duminică şi alte bilete, din motive de securitate, iar apoi pentru că venirea preşedintelui Traian Băsescu i-a obligat pe oficialii clubului Oltchim să-i rezerve acestuia un număr de 50 de locuri, special pentru oamenii din serviciul său de pază.

Fostele glorii, la coadă, la bilete

Alături de mulţimea de fani dornici să-şi asigure bilete la marea finală, miercuri, 16 mai, atunci când acestea s-au pus în vânzare la coadă au fost văzute şi câteva dintre fostele glorii de altădată ale handbalului vâlcean. Acest lucru l-a întristat pe antrenorul Gheorghe Tadici, cel care spune că ar fi trebuit procedat altfel în cazul lor: „Pe mine m-a supărat foarte mult faptul că am văzut la coadă la bilete antrenoare precum Maria Ciulei sau Nicoleta Lazăr. Nu mi s-a părut corect să fie aşa, sunt nişte chestii impardonabile. Sunt antrenoare care lucrează cu schimbul de mâine, noi vrem să promovăm tinere talente de la grupele lor de junioare, şi nu e normal să stea la aceste cozi. Ştiu, nu e neapărat că trebuie să nu-şi cumpere bilet, dar măcar trebuia să le scape cineva de calvarul acesta, trebuia să le facem favorul de a nu le pune la rând cu bişniţarii. De ce oamenii de la Finanţe, de la Gardă, de la Primărie, de la Poliţie, de la Consiliul Judeţean, ar fi mai importanţi decât ele?”.

Vâlcea are nevoie de sală mai spaţioasă

Problema unei săli mai încăpătoare a reapărut din nou la Rm. Vâlcea odată cu returul finalei Cupei Cupelor dintre Oltchim şi Byasen Trondheim. Pentru că extrem de puţini iubitori ai handbalului din localitate, din judeţ şi chiar din ţară au reuşit să ajungă în Polivalentă, faţă de câte cereri pentru bilete au existat, s-a reiterat ideea construcţiei unei alte săli. Preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, a fost cel care după meciul tur cu Ferencvaros Budapesta, din semifinalele Cupei Cupelor, a avansat primul această variantă. Astfel, Gavrilescu a apreciat că în locul unde sunt amplasate acum Arenele „Traian” s-ar putea ridica în curând o mega-sală cu 5000 de locuri, care-ar putea face faţă mai bine cererilor de bilete cu care oficialii clubului vâlcean s-a confruntat cam de fiecare dată când echipa a ajuns atât de departe în competiţiile europene. Profitând de venirea la Vâlcea a lui Traian Băsescu, până şi spectatorii i-au cerut preşedintelui României să sprijine, prin pârghiile legale pe care le are, finanţarea începerii de construire a unei să săli mai spaţioase şi bineînţeles mai cochete, cu toate facilităţile necesare. La uşă bate Liga Campionilor, iar pretenţiile clubului Oltchim se anunţă a fi din ce în ce mai mari, ori tocmai acest lucru îi face pe suporteri să spere că până la urmă se va găsi o rezolvare şi în acest sens.
„După cum s-a văzut şi cu prilejul acestei finale, este într-adevăr nevoie de o sală mai mare, pentru că cea de acum e insuficientă pentru a face faţă afluenţei de spectatori”, a admis chiar şi managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu. „Sala Traian e suficientă pentru Vâlcea, în campionat, în cupe europene, până la semifinale şi finală. După cum s-a văzut, acolo apar problemele legate de numărul spectatorilor!”, a mărturisit şi antrenorul Gheorghe Tadici.

Oltchim, la final de sezon

Meciul cu Byasen Trondheim a fost ultimul pe care handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea l-au susţinut în acest sezon. Unul încheiat cu un bilanţ incredibil. Elevele lui Gheorghe Tadici au cucerit eventul pe plan intern (şi nu oricum, cu 26 de victorii în Liga Naţională şi alte 3 în Cupa României) şi Cupa Cupelor (cu nouă victorii, care mai de care mai spectaculoasă, două rezultate de egalitate, în deplasare la Cornexi Alcoa şi acasă cu Byasen Trondheim, dar şi o înfrângere, la Podravka Koprivnica.
Dincolo de recâştigarea titlului naţional după cinci ani de pauză, câştigarea Cupei Cupelor reprezintă fără îndoială cea mai mare performanţă din istoria clubului Oltchim şi se adaugă celor două trofee dobândite în anii ’80 (Cupa EHF în 1984 şi 1989). Oltchim-ul mai deţine şi un al patrulea trofeu european, Supercupa Europei, cucerită în 1989, după ce vâlcencele au triumfat în Cupa EHF.
Întrebat despre primul sezon la timona Oltchim-ului, antrenorul Gheorghe Tadici ne-a declarat: „A fost un prim an deosebit de dificil la Vâlcea. Împreună cu jucătoarele, cu colaboratorul meu, Seviştean Popa, cu conducerea clubului, am avut asupra noastră o presiune fantastică. Nu m-a obosit pregătirea în speţă a echipei, obţinerea rezultatelor, cât ceea ce se întâmplă colateral, respectiv în afara sălii. E clar s-au vrut anumite lucruri care nu fac bine echipei, care nu sunt benefice pentru performanţă. Dar sigur că, aşa cum se spune, nu există pădure fără uscături”.
Rezultatele excepţionale din acest sezon au poziţionat formaţia vâlceană în fruntea topului echipelor de pe continent, chiar în faţa grupării daneze Slagelse – câştigătoarea Ligii Campionilor.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button