Diverse

„Am aşteptat 18 ani!”

La finele partidei retur din finala Cupei Cupelor, desfăşurată în Sala „Traian”, managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, era bucuros pentru câştigarea trofeului. Însă faptul că elevele lui Gheorghe Tadici n-au reuşit încă o victorie în faţa propriilor suporteri l-a făcut pe Roibu să-şi amintească de iataganul pe care reputatul tehnician i l-a oferit cadou în urmă cu un an, atunci când a semnat contractul cu Oltchim. „Poate că după acest meci ar trebui să-l folosesc pentru că nu au făcut egal, când cu toţii, noi vâlcenii, speram să câştigăm cupa cu o victorie. Ar trebui să-l folosesc acum, nu?”, a glumit managerul general al SC Oltchim.  „Am aşteptat 18 ani pentru acest trofeu care ne lipsea din palmares. Cupa Cupelor se datorează echipei, iar eu o dedic tuturor angajaţilor Oltchim-ului, care susţin din punct de vedere material această grupare”, s-a destăinuit în continuare omul care-a renăscut handbalul la Vâlcea.

 „Prima parte a misiunii pe care-au avut-o cei de la echipă s-a încheiat. Şi anume câştigarea campionatului intern, a Cupei României şi această participare excelentă în Cupa Cupelor. A doua parte a misiunii începe din toamnă şi prevede participarea în grupele Ligii Campionilor, câştigarea campionatului şi-a cupei în ţară”, a mai afirmat Roibu.
Altfel, managerul general al Oltchim-ului nu s-a sfiit să vorbească deschis şi despre remanierea lotului de jucătoare, una de mai mică proporţie în comparaţie cu sezonul precedent: „Ne gândim bineînţeles să întărim lotul. Dar o să fie probabil şi câteva plecări de la echipă. Deja Tivadar nu se mai află la Vâlcea, va trebui să plece şi unul dintre portari, Smedescu, plus încă vreo două jucătoare. Şi e normal că va trebui să aducem în locul celor care pleacă alte handbaliste”.

Medalii pentru Constantin Roibu

Managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, şi-a sărbătorit ziua de naştere între cele două meciuri ale finalei Cupei Cupelor. Profitând de acest moment, la iniţiativa antrenorului Gheorghe Tadici, oficialii echipei de handbal au organizat un mic banchet în incinta sălii de protocol a Polivalentei vâlcene, unde l-au avut invitat şi pe omul care-a stat în spatele tuturor performanţelor realizate de Oltchim de-a lungul celor peste 25 de ani de existenţă a clubului.
„Am profitat de momentul acela, pentru că ştiam că la sediul societăţii e forfotă mare de ziua sa de naştere şi ne va fi mai greu să-l felicităm. Am organizat o mică festivitate la Sala Traian, cu nişte prăjituri, cu şampanie şi cu câteva cadouri pe care am considerat noi că am putea să i le oferim. În plus, am oprit pentru această ocazie o medalie de la festivitatea de decernare a titlului de campioană, pe care i-am acordat-o din partea echipei. A fost foarte bucuros şi surprins, ne-a spus că e pentru prima oară când primeşte o medalie de campion de când sponsorizează echipa asta, şi e cam mult timp, vreo 25 de ani. Mie aşa mi s-a părut normal, fiind principalul sponsor al echipei, aşa am procedat pe unde am fost, când am mai avut evenimente din astea. De asemenea, la nivel de autorităţi cred că şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău, este îndreptăţit, prin sprijinul pe care-l acordă sportului, să primească la rândul său o medalie de campion”.
Oficialii clubului Oltchim au respectat întocmai ideea lui Tadici şi după finala Cupei Cupelor, atunci când managerului Constantin Roibu i s-a oferit de asemenea o medalie.

Managerul general al Oltchim-ului, alături de handbaliste

Tot la îndemnul antrenorului Gheorghe Tadici, înaintea meciului retur cu Byasen Trondheim,  managerul general al SC Oltchim SA, a venit în vestiar şi le-a vorbit handbalistelor. „L-am rugat încă de sâmbătă să vină în vestiar să le vorbească fetelor. A contat foarte mult prezenţa sa acolo, este important că a fost alături de echipă. Este artizanul acestei echipe şi merită toate laudele”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button