Liga I

Campionii se relaxează!

În mare parte, derbiul dintre Rapid şi Dinamo a fost decis de forma fantastică a lui Claudiu Niculescu şi gafele monumentale ale portarului Apoula. Tecuseră numai două minute când Cătălin Munteanu l-a găsit excelent pe Niculescu singur în careu, iar acesta a înscris în poarta lui Apoula care a rămas fără replică. Elevii lui Răzvan Lucescu s-au repezit în faţă cu trei vârfuri plus doi-trei oameni de atac din linia de mijloc. Numai că secvenţele coşmarului din meciul cu Steaua le rulau în cap lui Maftei şi lui Marius Constantin. Însă avântul „ceferiştilor” a fost tăiat scurt de acelaşi Claudiu Niculescu: şut la colţul scurt pentru 2-0, gol de portar pentru că nimeni n-a înţeles ce a vrut să facă Edel Apoula.

Bomboana pe coliva rapidiştilor a fost pusă de centralul Colţescu, după ce i-a arătat lui Marius Constantin a luat al doilea "galben" şi implicit pe cel „roşu”, la mijlocul primei reprize. Şi în inferioritate numerică giuleştenii au reuşit să pună în pericol poarta lui Lobonţ şi chiar să înscrie. Zicu a făcut o preluare perfectă la o centrare şutată a lui Perjă şi execuţie în cors la care portarul dinamovist n-a putut interveni.
Lucescu jr. a încercat „marea cu degetul” când l-a trimis pe Mazilu în locul Moldovan, iar Rednic a replicat cu Ropotan, în locul lui Ze Kalanga. Niculescu a punct pentru 1-3, în minutul 52, după o nouă gafă a lui Apoula şi apoi scăpat singur cu camerunezul în minutul 72, majorând avantajul „câinilor” pe tabelă.

Aduceţi-ne adversari!

La finalul partidei, entuziasmat de rezultat şi de jocul echipei sale, directorul general al „câinilor”, Cristi Borcea a cerut să fie aduse echipe din străinătate pentru a avea şi Dinamo combatante serioase: „Nu avem cu cine să jucăm în România. Aduceţi nişte echipe mai de Doamne ajută să avem şi noi cu cine juca! Nu vedeţi, cum apăsăm puţin pe buton, dăm câte patru goluri. Mă adresez presei române să dea titlu mare: „Campionii se relaxează!”. De acum încolo vom îmbina plăcutul cu utilul şi vom avea doar meciuri amicale, în care vom face spectacol pentru fanii noştri. Vă vom anunţa programul de sărbătoare. Vă rog să alocaţi mai mult spaţiu echipelor care se bat pentru locul doi, noi intrăm în vacanţă. Puteau să arbitreze şi Zotta şi Copos, că tot îi băteam, poate chiar dădeam mai multe goluri. Să zică mersi că ne-am oprit şi n-am vrut să mai înscriem, că puteam să îi batem şi mai rău.”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button