Liga V

Energia Malaia si-a reluat pregatirile

Energia Malaia şi-a reluat pregătirile

* trupa lui Stroie a renunţat la cantonament

Echipa aflată pe locul 2 în seria a III-a de la „Onoare”, Energia Malaia, s-a reunit săptămâna trecută. Băieţii antrenaţi de Leonard Stroie s-au întâlnit mai întâi la sala de forţă a lui Lala din Brezoi, iar abia apoi au intrat şi pe teren. Pregătirea de dinaintea returului trebuia să cuprindă şi un cantonament de câteva zile într-o zonă de munte, alta decât Malaia, dar s-a renunţat până la urmă la idee datorită faptului că marea majoritate a jucătorilor sunt studenţi, iar în această perioadă mai au examene şi nu pot să onoreze invitaţia sponsorului. Astfel că pregătirea se va desfăşura la baza proprie din Malaia şi va cuprinde şi câteva meciuri amicale. Deocamdată au în vedere susţinerea unui amical cu cei din Voineasa, iar apoi doresc să-şi măsoară forţele cu Electra Rm. Vâlcea, echipa neînvinsă în campionatul Ligii a IV-a.

Au primit cadou de sărbători un porc

Jucătorii Energiei au început „pregătirea” chiar în timpul sărbătorilor, între Crăciun şi Anul Nou, când au fost convocaţi de viceprimarul Vangu pentru un „meci amical”. Adversarul, unul surpriză, l-a reprezentat un porc, cumpărat de Vangu special pentru jucători, din care au degustat fiecare. Cum au ieşit învingători din acest meci, acum, până la începerea campionatului, mai au de dat jos şi kilogramele în plus pentru a ajunge la forma optimă.

Cupa României nu reprezintă un obiectiv pentru Energia

Faptul că mai sunt încă angrenaţi în Cupa României i-a făcut pe mălăieni să înceapă pregătirile mai devreme decât multe dintre echipele din judeţ. Câştigarea acestei competiţii la nivel de judeţ nu reprezintă un obiectiv pentru trupa lui Vangu, însă s-a considerat că lipsa de interes vizavi de aceasta ar însemna desconsiderarea competiţiei, ori ei nu-şi doresc acest lucru. Astfel, meciul cu FC Băbeni din 18 februarie va fi tratat cu maximă seriozitate.  

Bugetul alocat comunei le-a mai tăiat din elan

Viceprimarul Vangu, cel care s-a ocupat până acum de toate cele necesare echipei, asigurând chiar condiţii mult superioare altor grupări cu scopul de a ridica ştacheta fotbalului din Malaia, a mărturisit că bugetul alocat comunei Malaia este sub ce se aşteptau astfel că vizavi de baza sportivă, faţă de ce se preconiza anul trecut, nu mai e acelaşi lucru. Oricum, vestiarele, duşurile, apa curentă, etajul de la vestiare, o nouă compartimentare a spaţiului se vor face, dar nu la nivelul pe care şi-l doreau. Însă Gheorghe Vangu este convins că „se face treabă şi cu bani puţini”. În cazul lor a fost demonstrat deja acest lucru. În plus, nici anul trecut nu s-au bazat prea mult pe sprijinul Primăriei şi le-a mers bine. Jucătorii au acum două rânduri de echipament, treninguri, ghete, „accesorii” pentru care s-au cheltuit 200 de milioane lei vechi, majorităţii li s-a oferit un loc de muncă, astfel că nimic nu-i împiedică să lupte pentru realizarea obiectivului, acela de a promova în Liga a IV-a. Altfel spus, în aceste condiţii, ar mai rămâne doar să se gândească la ultimul meci al campionatului, cel cu AS Mihăeşti, care, cred ei, va fi partida ce va decide campioana. Totuşi, mai admit că planurile, atât ale lor cât şi ale celor din Mihăeşti, le-ar putea fi date peste cap de Dinamo Rm. Vâlcea, singurul adversar din serie demn de luat în seamă pentru cele două grupări.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button