Liga V

„Vrem sa promovam”

„Vrem să promovăm”

• Viceprimarul de la Malaia, Gheorghe Vângu este „Energia”  echipei locale

Competiţiile de fotbal organizate la nivelul judeţului nostru au devenit mai interesante o dată cu implicarea anumitor oameni cu potenţial, care au resurse de a schimba imaginea unui „produs”. Într-o perioadă în care tot mai multe baze sportive sunt pe cale să dispară, există totuşi câteva persoane în acest judeţ care se preocupă de bine fotbalului, cum ar fi primarii de comune Şerban, Săraru, Pearcu şi alţi câţiva. Acestora li s-au adăugat, o dată cu începerea unui nou sezon fotbalistic, încă doi edili: primarul Nicolae Stănişor de la Mihăeşti şi viceprimarul Gheorghe Vangu de la Malaia. Implicarea celor doi este mai mult decât sesizabilă dacă ne uităm peste clasamentul seriei a III-a din Liga a V-a, unde cele două echipe au fost abandonate în lupta pentru promovare de restul formaţiilor participante în competiţie. Iar dacă despre AS Mihăeşti s-ar putea spune că nu e în totalitate doar meritul primarului, având un aport la schimbarea imaginii echipei şi societatea sau clubul de fotbal Oltchim, în cazul Energiei Malaia, pentru tot ce s-a creat şi toate proiectele de modernizare a bazei sportive, de creare a unei echipe competitive, cu pretenţii, merită toate aprecierile vice-primarul Vangu. Tocmai de aceea, pentru a afla care-au fost „armele” cu care a luptat pentru a realiza ce şi-a propus, am purtat un dialog cu vice-primarul Gheorghe Vangu.

* Ce v-a determinat să investiţi în fotbal? De unde a plecat această implicare a dumneavoastră?

– A fost ceva legat de ambiţie. În sezonul trecut cei de la Voineasa au terminat campionatul cu mult înaintea noastră şi mie, personal, nu mi-a picat bine acest lucru. Eu am fost alături de echipă şi în 2001 când se afla în Divizia D şi era păcat ca acum, având aproape toate cele necesare pentru a demara un proiect de durată, să nu profităm.

„Maniu  e vizat de CSM”

Ce anume urmăriţi, care-ar fi obiectivul echipei Energia Malaia?

– Legat de fotbal, e clar că obiectivul nostru rămâne promovarea în Liga a IV-a. Pentru a reuşi să realizăm ce ne-am propus, am discutat şi cu antrenorul, ne-a spus cam ce lipsuri avem şi de aceea, în această pauză, vom mai aduce câţiva jucători care să facă diferenţa pe teren, în condiţiile în care unul dintre aceştia, Idu, a plecat de la echipă. Vrem să creăm concurenţă pe posturi. Vor veni doi portari, Ivănescu şi Rotariu, un copil de 16 ani – Martalogu şi alţii. Din vară s-ar putea să-l pierdem şi pe Maniu care se află în vizorul CSM-ului. Oricum, ne-am dori ca până atunci să finalizăm şi proiectele legate de baza sportivă. Va fi o mulţumire în plus dacă vom reuşi să o aducem la standardele impuse în Liga a III-a.

* Cât de mult a însemnat sprijinul Primăriei la tot ce s-a realizat până acum?

A contat foarte mult faptul că am beneficiat de spijinul Consiliului Local. Tot ce a însemnat infrastructură a fost făcut numai din fondurile Primăriei. S-a investit aproape un miliard de lei în amenajarea tribunei care va avea o capacitate de 400 de locuri. Termenul de finalizare a fost fixat pentru data de 20 decembrie. Tot în această sumă sunt incluse şi băncile de rezervă. Eu am gândit acest proiect şi sper că va avea finalitatea dorită. Anul viitor vrem să alocăm bani pentru vestiare, duşuri, alimentarea cu apă. Vrem să obţinem o finanţare extrabugetară pentru a ne duce la bun sfârşit planurile legate de infrastructură. Am vrea să amenajăm o piscină pentru recuperare, să refacem gardul împrejmuitor, să achiziţionăm plase moderne pentru porţi, barele vor fi şi ele schimbate, să mai mărim terenul cu vreo doi metri pe lungime şi tot atât pe lăţime, să amenajăm câteva camere pentru a putea chiar susţine mini-cantonamente înaintea meciurilor. În jur de 40 la sută din investiţie este deja gata. A fost greu să-i convingem pe consilieri de utilitatea şi necesitatea acestui proiect. Singurul dintre consilieri care m-a sprijinit întru totul a fost Achim Ganea. Cu restul a trebuit să ducem muncă de lămurire. Dar nu puteam să le cer ceva dacă nu aveam realizări. Ne-au ajutat rezultatele. Iniţial, bugetul alocat a fost mai mic, dar am reuşit să-l suplimentăm.

„Jucătorii au condiţii bune”

* Care-a fost aportul dumneavoastră la „înflorirea” acestei echipe?
– Eu m-am ocupat de toate celelalte. Cheltuielile necesare susţinerii unei echipe la acest nivel le-am suportat din propriul buzunar şi vă asigur că sunt destul de mari mai ales că am asigurat anumite condiţii pe care puţine echipe din judeţ le au. Le-am fixat anumite prime de joc, însă o parte dintre jucători au şi salariu; masa le este asigurată după fiecare meci şi antrenament; în fiecare săptămână, pe lângă antrenament, merg şi la sala de forţă. Am procurat şi două rânduri de echipament de joc, pe lângă treningurile personalizate. Graţie societăţilor Hidroserv şi Hidroelectrica nu s-a pus niciodată problema transportului. Pe viitor ne dorim chiar, dacă se va putea, pentru a avea independenţă totală, să achiziţionăm şi un microbuz. Dar nu le putem face pe toate deodată.

* Planurile dumneavoastră sunt pe termen lung sau se limitează doar la promovarea în Liga a IV-a?

– Deocamdată este suficient dacă vom promova în eşalonul de elită judeţean. Apoi ne vom gândi şi la Liga a III-a. Am purtat discuţii pentru o viitoare finanţare din partea unei alte firme mai puternice care să ne spijine şi în încercarea de a ajunge în Liga a III-a. Tocmai pentru că gândim şi în perspectivă, din primăvară dorim să formăm şi o echipă de copii şi juniori. Antrenor va fi domnul Foltea de la Brezoi care are experienţă cu copiii. Este cel mai potrivit pentru a face acest lucru.

* După mai bine de un an de pauză antrenorul Stroe s-a întors în fotbal. Cum l-aţi convins şi ce v-a determinat să alegeţi această variantă?

– Toată lumea a fost sceptică la început. Au planat suspiciuni asupra seriozităţii. O parte dintre jucători au mai avut parte de experienţe neplăcute şi normal că au fost neîncrezători la început. Dar am reuşit să-i conving pentru că au văzut şi ei că se pune suflet şi suntem oameni de caracter, care ne respectăm promisiunile. Le-am creat şi anumite condiţii, am demarat lucrările de modernizare a bazei sportive, astfel că acum nu cred că se mai pune problema ca cineva să fie nemulţumit. La fel s-a întâmplat şi în cazul antrenorului Stroe. Realizările noastre de până acum l-au convins. Recomandarea perfectă pentru noi în alegerea ulterioară au fost rezultatele pe care le-a avut în trecut. Am obţinut acceptul dumnealui încă de acum o lună, iar înţelegerea a fost făcută pe o perioadă nedeterminată. La vară probabil că vom renegocia contractul. Oricum, nu se pune problema să abandonăm relaţia.

Derbyul cu Mihăeşti va fi decisiv

* Va fi meciul din ultima etapă cu AS Mihăeşti finala campionatului, cel care va decide ce echipă va merge în Liga a IV-a?

– Da, probabil. Dar eu nu-mi fac probleme. Sunt 100 % convins că vom promova dacă meciul se va juca doar pe teren. Vom pleca de la Mihăeşti cu toate cele trei puncte. Păi n-au arătat nimic în ultima etapă. Probabil că dacă am fi avut un portar mai experimentat nu pierdeam niciun punct din această întâlnire. Ei au fost inexistenţi. O echipă demnă de luat în seamă, un adversar puternic este şi Dinamo Rm. Vâlcea. S-au întărit pe parcursul acestui campionat şi chiar şi-au exprimat dorinţa de a ne învinge în retur. Au spus că nu-şi doresc altceva decât să ne bată pe noi. Acum, vom vedea. 

* Nu e puţin dezechilibrată lupta cu AS Mihăeşti dat fiind faptul că această grupare, pe lângă faptul ca are în spate un primar la fel de pătimaş ca şi dumneavoastră, beneficiază şi de sprijinul unui puternic club de fotbal, Oltchim Rm. Vâlcea?

– Nu vor putea folosi nici în retur mai mult de 5 jucători de la Oltchim, aşa că nu avem de ce să ne temem. În afara acestora care, de altfel, sunt doar rezerve în Liga a III-a, nu au jucători de mare valoare. Noi însă ne putem lăuda că avem una dintre cele mai tinere echipe din judeţ. Cu aceşti copii am avut rezultate şi nimic nu ne opreşte să credem că nu vom putea obţine mai mult.

* Nu vă temeţi că Energia Malaia ar putea avea aceeaşi soartă ca şi Lotru Brezoi, respectiv promovare urmată de imposibilitatea de a rezista într-un eşalon superior?

– Nu are cum să se întâmple ca la Brezoi pentru că aici nu sunt intermediari între conducere şi jucători. Nu avem un administrator al bunurilor. Sunt banii mei în joc, deci eu hotărăsc ce se va întâmpla şi vă garantez că nu vom avea soarta echipei Lotru Genesis Brezoi pentru că ştiu pe ce mă bazez.

* Cum va încheia echipa acest an şi care-ar fi programul după care se vor ghida jucătorii până la reluarea campionatului?

Activitatea a fost deja întreruptă. Vom încheia anul cu un banchet pe care dorim să-l organizăm săptămâna viitoare. Probabil că la Păuşa se va ţine. Apoi, programul îl va stabili antrenorul. Noi stabilisem deja că reunirea lotului va fi undeva în jurul datei de 10 ianuarie. Vor susţine câteva antrenamente după care, la sfârşitul lunii februarie, vor beneficia şi de o pregătire centralizată. Până atunci încercăm să punem la punct toate aspectele legate de acest cantonament.

Simona Sima

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button