Liga V

Deznodamântul amânat pentru retur

Energia Malaia – AS Mihăeşti 2-2 (0-0)

Deznodământul amânat pentru retur

* meciul care va decide câştigătoarea seriei a III-a din Divizia Onoare ar putea fi chiar cel din ultima rundă, la Mihăeşti

Partida de la Malaia, din ultima etapă a turului, trebuia să decidă ierarhia finală a primei părţi a campionatului în Seria a III-a în Divizia Onoare. Ambele combatante merseseră până la ora jocului cap la cap, ambele având maximum de puncte, cu victorii pe linie. De asemenea, ambele formaţii au ca obiectiv prezenţa, în sezonul viitor, în campionatul Ligii a IV-a (Divizia D).

Gol decis de indecizia portarului oaspeţilor

Meciul a început cu o luptă strânsă la mijlocul terenului, jucătorii ambelor echipe încercând să pună stăpânire pe ceastă parte a suprafeţei de joc. În minutul 6 notăm deja prima mare ocazie a meciului. Corner executat perfect de pe dreapta, în direcţia de atac a gazdelor, de Voicu, şi Idu loveşte mingea de la 10 metri trimiţând-o în bara din dreapta portarului oaspeţilor, Rohatinovici. Până la pauză tot gazdele presează, trupa profesorului Lucian Catargiu alegând varianta de a sta „la cutie”, de a se apăra chiar pe două fronturi şi de a contraataca periculos. Ultimul minut al primei reprize aduce, însă, o altă şansă a gazdelor de a marca. Schema e oarecum la fel. Corner de pe stânga, execută Voicu, Idu reia, de data aceasta cu latul, mingea se îndreaptă spre plasa porţii adverse dar Marian scoate de pe linia porţii, evitând golul.  În prima parte am consemnat  şi câteva intervenţii nesigure ale portarului echipei din Mihăeşti, Rohatinovici, de două ori acesta scăpând mingea din mână.

Până la urmă, egal

Acelaşi lucru, nesiguranţa în intervenţii a lui Rohatinovici, l-au simţit şi cei de la Malaia, care au încercat în debutul reprizei secunde tot mai mult şutul de la distanţă. Şi totuşi, o dată, le-a ieşit. În minutul 60, Costache şutează din alergare, de la circa 20 de metri, Rohatinovici respinge în faţă, nesigur, şi Vâlcu speculează introducând mingea în poartă din doi metri. Cinci minute mai târziu, Vangu, de departe cel mai bun jucător al gazdelor, scapă spre poarta adversă şi este oprit de fundaşul Bărănguţă cu preţul accidentării, în afara careului de 16 metri al porţii sale. Gazdele cer penalti, centralul Cătălin Buşi spune că a fost în afara careului, dictează lovitură liberă pentru gazde şi în elimină pe Bărănguţă. În minutul 73, atacantul gazdelor, Olaru, prinde un alt şut bombă, pe centrul porţii oaspeţilor, Rohatinovici reuşind acum să scoată de sub bară, în corner. Patru minute mai târziu survine egalarea. Buşi dictează lovitură liberă pentru mihăeşteni, execută Nuţu de la circa 18 metri, lateral stânga, mingea depăşeşte în aer întreaga apărare a gazdelor, îl păcăleşte şi pe goall-keeper-ul gazdelor, Gheorghe, şi se opreşte în poartă: 1-1. La doar trei minute după aceea, Şorega prinde un şut de senzaţie, de la circa 25 de metri, „torpila” optarului oaspeţilor oprindu-se în poarta gazdelor: 2-1 pentru AS Mihăeşti. Şi când nimeni nu se aştepta, apare şi golul egalizator. „Energeticienii” se aruncă în atac şi scot un corner de pe dreapta. Execută perfect Costache şi Vâlcu reia cu capul în plasa porţii oaspeţilor. Scor final, Energia Malaia – AS Mihăeşti 2-2, şi deznodământul final se amână probabil până la finalul campionatului, atunci când trupa lui Lucian Catargiu are avantajul de a juca pe teren propriu meciul care ar putea fi decisiv pentru promovare.

Au evoluat echipele:

Energia Malaia: Gheorghe – Naum, Lala, Beleţ, Maniu, Costache, Niţu, Idu, Voicu, Vangu şi Olaru. Antrenor Marius Pruneş.
AS Mihăeşti: Rohatinovici – Ilinescu, Bărănguţă, Marian, C. Stănică, Nuţu, Şorega, Zaharioiu, Căpătan, Zgripcea, Alin Stănică. Antrenor prof. Lucian Catargiu. Arbitraj excelent asigurat de brigada ce l-a avut la centru pe Cătălin Buşi, la cele două linii fiind Nicolae Dobrică şi Florin Păunescu. Observator din partea AJF Vâlcea a fost vicepreşedintele Comisiei de Arbitri, Vasile Busuioceanu.

La Malaia se conturează o bază sportivă modernă

Viceprimarul Gigi Vangu de la Malaia demonstrează încă o dată faptul că dacă îţi place şi vrei să faci ceva pentru comunitate, din postura de edil al localităţii, poţi face. astfel, pe lângă efortul pe care l-a făcut de a întări  echipa de-a lungul acestui tur de campionat, transferând jucători cu experienţă de la Genesis Brezoi, Vangu s-a îngrijit şi de starea bazei sportive a comunei. Astfel, au apărut două bănci de rezervă moderne şi mai ales o tribună cochetă acoperită unde pot lua loc circa 500 de spectatori. Îmbucurător e faptul că lucrurile, în ceea ce priveşte echipa din Malaia, e faptul că vor continua lucrările de amenajare şi modernizare a vestiarelor la baza sportivă. Dealtfel, obiectivul declarat al grupării dintre munţi, pentru acest sezon este clar: promovarea în Divizia D.

Nuţu şi Şorega, evoluţii bune în două meciuri consecutive

După cum se ştie, gruparea antrenată de profesorul Lucian Catargiu este „satelitul” divizionarei C, FC Oltchim. Doi jucători de la AS Mihăeşti au avut un sfârşit de săptămână perfect. Astfel, Nuţu şi Şorega au jucat sâmbătă pentru echipa „mamă”, la Sibiu, în restanţa pe care aceasta a jucat-o şi a câştigat-o cu fosta colegă de serie a „municipalilor”. Mai mult, Şorega este cel ce a adus golul victoriei „chimiştilor” pe Cibin, tot Şorega fiind cel ce a puncta şi la Malaia pentru ceea ce a fost foarte aproape de a însemna victoria celor de la AS Mihăeşti. De asemenea, un alt „chimist” a ajuns acum în „curtea” echipei satelit, Nuţu având o contribuţie importantă la egalul scos de această grupare la Malaia. Au dezamăgit, în schimb, având evoluţii mai mult decât modeste, în acest meci, jucători de acum cu experienţă de la echipa gazdă, Căpătan şi Zaharioiu. Dacă primul a fost mai mult cu spatele la poarta adversă, cel de-al doilea a fost ieşit din joc în mare parte a partidei.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button