Liga V

Cronici – Liga a V-a

Cronici – Liga a V-a

Trupa lui Catargiu a zdrobit Oltul Dăeşti

Trupa lui Dobre de la Dăeşti pare să nu-şi fi revenit după meciul cu cântec din etapa trecută pierdut la „masa verde” în favoarea goleştenilor. Acum, e drept, au avut şi o misiune dificilă în faţa liderului, AS Mihăeşti, însă se aştepta mai  multă determinare din partea lor dat fiind faptul că sunt consideraţi a fi o echipă cu pretenţii. Totuşi, n-au opus deloc rezistenţă, astfel că s-au văzut învinşi încă din prima repriză la finalul căreia scorul demonstra diferenţa dintre cele două combatante: 4-0 pentru AS Mihăeşti. Finalul meciului nu a făcut decât să întărească şi mai mult pronosticul clar, de 1 solist. S-a terminat 6-0, rezultat la care au contribuit decisiv jucătorii Căpătan (ce a marcat 3 dintre golurile gazdelor), Alin Stănică (de două ori) şi Şorega. Ultima etapă a turului de campionat va avea rolul în această serie şi de a stabili campioana de toamnă. AS Mihăeşti şi Energia Malaia se află la egalitate de puncte, iar la sfârşitul săptămânii urmează a se „duela” în vederea departajării.

Dinamo Rm. Vâlcea- FC Budeşti 3-0 (1-0)

Trei goluri şi mulţi nervi de partea ambelor tabere

Pe Arena Nord a Clubului Sportiv Şcolar s-au întâlnit două vecine de clasament. Pe de o parte, Dinamo Rm. Vâlcea, grupare finanţată de Laurenţiu Mustăţea, locul 5 la ora jocului, cu 19 puncte, pe de altă parte, gruparea consilierului local Marian Sucea şi a prietenului său, Ionel Toader, înfiinţată la iniţiativa fraţilor Lepşa, FC Budeşti, locul 6 la momentul disputării partidei, cu 16 puncte. A ieşit un meci frumos, presărat pe alocuri cu câteva momente de duritate, însă fotbalul e un joc bărbătesc şi astfel de momente apar în meciuri de acest gen.
Partida a început cu oaspeţii în atac, aceştia având chiar şansa de a se apropia periculos în câteva rânduri de poarta gazdelor. Minutul 10 confirmă încă o dată zicala cum că în sport ocaziile se răzbună. Centrare de pe dreapta a lui Păun, şi Văcaru, aflat perfect la întâlnirea cu mingea reia cu capul în plasă: 1-0 pentru Dinamo. Până la pauză a fost un joc de uzură însă nici una dintre echipe nu au mai avut nicio ocazie clară de gol. La opt minute de la reluare, centralul Dobrică dictează lovitură liberă pentru gazde. Execută mijlocaşul dinamovist Buga, şutul său violent fiind scos de sub bară cu un reflex extraordinar de goall-kuiper-ul oaspeţilor, Marius Nedeluş. În minutul 61 trupa lui Mustăţea reclamând un fault în care asupra lui Văcaru, însă Dobrică lasă jocul să continue. Un minut mai târziu se consumă poate momentul psihologic al meciului. Scăpat singur spre poarta gazdelor, Micu îl ia la ţintă pe portarul Armeanu, oaspeţii ratând astfel şansa de a egala. Şi din nou se marchează, dar tot la poarta budeştenilor.  În minutul 67, la o fază care nu anunţa nimic spectaculos gazdele înscriu prin Păun care a reluat cu capul din marginea careului mic. Budeştenii cer însă fault în atac la faza premergătoare înscrierii golului, şi chiar susţin că arbitrul asistent a semnalizat în prealabil acel presupus fault în atac al jucătorului care a centrat la faza golului. Oaspeţii chiar îi cer centralului Dobrică să meargă să se consulte cu asistentul să aflat pe acea parte, Adrian Criveanu. După câteva minute de parlamentări şi vociferări, Dobrică acceptă să meargă să vorbească şi cu Criveanu, însă acesta confirmă decizia centralului, golul fiind apoi validat: 2-0 pentru gazde. Tabela este închisă de Văcaru cu un sfert de oră înainte de final, cu un şut din interiorul careului de 6 metri. Scor final 3-0 pentru gruparea lui Laurenţiu Mustăţea, la final budeştenii acuzând vehement maniera de arbitraj.
Au evoluat formaţiile
Dinamo Rm. Vâlcea: Armeanu – Ştefănescu, Ghe. Bogoslov, Bondarici, Păun, Buga, Stănculescu, Mihai, Cl. Bogoslov, Mustăţea, Văcaru. Au mai intrat Oprea, Pâslaru, Preda şi Cârstoiu. Antrenor Laurenţiu Mustăţea.
FC Budeşti: Marius Nedeluş – Bănescu, Florin Gherguş, Pistol, Vasile Gherguş, Idu, Micu, Gabriel Nedeluşi, Belivacă, Căpruci. Au mai intrat Laurenţiu Gherguş, Ban, Ciulpan şi Florin Nedeluş. Antrenor Marian Radu.

Au arbitrat, la centru, Nicolae Dobrică, la cele două linii Ionuţ Zaharioiu şi Adrian Criveanu. Observator din partea AJF a fost preşedintele Comisiei de Disciplină, Constantin Lazăr.

Ionel GEREA

Goleştenii, la un pas de a strica derby-ul ultimei etape

Echipa lui Adi Răducanu, Unirea Tricolorul Goleşti, a primit duminică, 26 noiembrie, vizita Energiei Malaia, una dintre formaţiile ce au defilat până acum în campionatul Ligii a V. Datorită rezultatelor s-a creat această idee, că nu există decât două echipe în seria a III, AS Mihăeşti şi Energia Malaia, iar departajarea se va face abia în meciul direct. Însă, derby-ul ultimei etape a turului de campionat a fost gata de a fi stricat de goleşteni. În faţa unei asistenţe numeroase şi selectă, printre care s-au aflat doi dintre candidaţii la preşedenţia AJF-ului, Cumpănaşu şi Pintilie, dar şi, se pare, determinaţi de premiul pe care erau dispuşi să-l acorde cei de la AS Mihăeşti în cazul în care gazdele ar fi reuşit să încurce Malaia, Târş şi compania au reuşit să le pună reale probleme adversarilor. Însă lipsa de şansă, de precizie, au făcut ca oaspeţii să plece neînvinşi. Mălăienii au deschis scorul din penalti, dar până la pauză egalitatea a fost restabilită. Pe fondul ratărilor, chiar şi cu poarta goală, a echipei gazdă, Energia a înscris mai întâi pentru 2-1, apoi a majorat diferenţa, ultima reuşită a meciului aparţinând gazdelor care au pierdut cu 3-2. 

Poliţiştii horezeni se  menţin pe primul loc

Dinamo Horezu a trecut testul de foc. În penultima etapă a acestui an au întâlnit pe teren propriu formaţia lui Mogoşanu, Lera Comerţul Stroeşti, aflată la ora disputării jocului pe locul 3 în clasament. Oaspeţii i-au pus în câteva rânduri în dificultate pe poliţişti care încă din minutul 16 al partidei s-au văzut conduşi. Au reuşit însă destul de repede să remedieze situaţia şi să egaleze pentru ca în minutul 25 să preia chiar şi conducerea. Pauza a fost destul de liniştită pentru gazde datorită faptului că avantajul s-a majorat la 3-1. Însă, la 10 minute de la reluare oaspeţii au revenit şi au marcat pentru scorul de 3-2. Finalul le-a dat emoţii jucătorilor din Horezu. În minutul 80 Lera a beneficiat de şansa egalării după ce Rotariu, centralul partidei, a dictat penalti în favoarea lor. Au irosit-o însă, astfel că au plecat învinşi din Treapt. Până la final s-a mai consemnat o eliminare în tabăra gazdelor datorită faptului că un jucător al acestei formaţii l-a înjurat pe arbitrul asistent.

 CSM Drăgăşani – Dinamo Şuşani 15-0 (6-0)

Festival de goluri

CSM-ul a încheiat jocurile de pe teren propriu din primul lui tur (şi probabil ultimul) din Liga a V-a cu o victorie care nu mai necesită comentarii. Victimă a căzut echipa din Şuşani, echipă care a cochetat cu Liga a IV-a în anii trecuţi şi care nu a putut opri iureşul gazdelor spre o victorie facilă dar meritată. După faze frumos create la care şi-au adus contribuţia toţi jucătorii, cu marcatori din toate compartimentele echipa drăgăşeneană a reuşit cea mai categorică victorie fiind la ora actuală echipa cu cel mai bun golaveraj dintre competitoarele Ligii a V-a.

Marcatori: Barbu – 4, Sticlaru – 3, Pîrvoiu – 3, Ciocea – 1, Târziu – 1 (din penalty), Marinescu – 1, Stăvaru – 1, Mîţoc – 1 (din penalty).

Au evoluat formaţiile:

CSM Drăgăşani: Tîrziu – Turică, Iana, Ciocea, Ziber, Stăvaru, Olteanu, Pavelescu, Barbu, Sticlaru, Pîrvoiu . Au mai jucat: Marinescu, Stanciu, Erciulescu, Mîţoc.

Dinamo Şuşani: Popa – M. Stanciu, Ov. Iagăru, A. Stanciu, Bociu, C. Iagăru, Radu, Miron Popescu, Marin Popescu, Mitrache, Marica. A mai jucat: Marin.

A arbitrat la centru Ştefan Irimia, ajutat la cele două linii de Mihai Irimia şi Virgil Teodorescu (toţi din Rm. Vâlcea).

Observator AJF: Viorel Dina (Olăneşti).

Sandu ŞOCU

 Victoria a încurcat Viitorul

Dobrin Ionescu, antrenorul liderului din seria a II, după meciurile cu principalele contracandidate la promovare pe care le-a avut şi după rezultatele din ultima perioadă ce au făcut ca Viitorul Frânceşti să preia şefia clasamentului, era convins că planurile nu-i mai pot fi date peste cap de nimeni. Cel puţin acum, o dată cu schimbarea locului de desfăşurare al meciurilor de pe teren propriu de la Surupate la Costeşti. Şi nu se aştepta să fie contrazis tocmai de cei pe care-i considera prieteni, jucătorii de la Victoria Frânceşti. Echipa lui Nicu Strâmbeanu a fost aproape de a smulge toate cele trei puncte puse în joc pentru această partidă. Au condus cu 2-1 până spre final, însă antrenorul-jucător al gazdelor, Dobrin Ionescu, a fost inspirat şi a făcut schimbarea potrivită. Şi-a scos un jucător şi a intrat el pe teren pentru a încerca să mai îndrepte din greşeli. A marcat golul de 2-2, rezultat la care s-a şi încheiat partida.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button