Liga IV

STIRI – Liga a IV-a

ŞTIRI – Liga a IV-a

Unirea Tomşani – A.S. Şirineasa 1-2 (0-0)

Victorie a oaspeţilor decisă în minutele de prelungire

Fără Mărăcine în poartă, care n-a mai ajuns iarăşi la un meci în deplasare, dar cu dorinţa de a face un joc bun la ultima clasată, trupa lui Dan Săraru a vrut încă de la început toate cele trei puncte din disputa cu „lanterna roşie” a campionatului. A ieşit astfel un joc frumos, joc ce a fost generat pe alocuri de protestele vehemente ale gazdelor vizavi de prestaţia centralului Gică Stanca. La final şi primarul Dan Săraru s-a declarat nemulţumit de arbitrajul lui Stanca, declarând chiar că va face memoriu la AJF vizavi de modul cum acesta a condus meciul.  Prima repriză a fost una a tatonărilor reciproce, gazdele şi oaspeţii împărţindu-şi ocaziile de gol. În minutul 14, Tomescu ratează deschiderea scorului, cu un şut din unghi, mingea trecând peste poarta oaspeţilor. Imediat, în minutul 16 a venit reacţia oaspeţilor, „Pitucul”, Rachina, fiind cel care scapă singur spre poarta adversă, şutează, dar goall-kuiper-ul gazdelor scoate in extremis în corner. În minutul 30, centralul Stanca dictează lovitură liberă pentru oaspeţi, moment în care portarul gazdelor, Dumitrescu, are o primă izbucnire nervoasă la adresa centralului. Execută Marga, de la 20 de metri, dar acelaşi Dumitrescu  scoate miraculos de sub bara transversală. În debutul reprizei secunde iese la ”rampă” un alt jucător  de la gazde, Hera. Acesta îl ceară pe Stanca în câteva rânduri, considerând că centralul ia decizii „influenţat” de protestele lui Dan Săraru: „Bă, tu asculţi de maimuţoiul ăla?!”, a fost reacţia treiarului gazdelor. În minutul 52 pică golul cu care Unirea deschide scorul: o centrare a gazdelor în careu, o greşeală în lanţ a apărării celor de la Şirineasa, mingea ajunge la cel ce intrase în teren în debutul reprizei secunde, Băltăţeanu, care o introduce în poartă. În minutul 60 oaspeţii puteau egala la o centrare de pe stânga a lui Istratie, dar în careul advers doi echipieri ai acestuia se încurcă reciproc şi gazdele scapă fără gol. Cei din Şirineasa aveau să egaleze totuşi în minutul  67. A fost un corner de pe dreapta executat de Marga, mingea a depăşit apărarea gazdelor şi din unghi opus „Pitucul”, Rachina a trimis în poartă. A urmat o luptă surdă, ambele echipe dorindu-şi victoria. În minutul 73 e produce cea mai controversată fază a jocului: scăpat spre poarta adversă, Istratie este oprit în careu de un fundaş de la gazde, însă Stanca le refuză oaspeţilor penalti-ul pe care l-au cerut. A fost fază de 11 metri şi cartonaş galben spre roşu, un fel de portocaliu”, a protestat şi atunci, dar şi la finalul meciului, finanţatorul oaspeţilor, Dan Săraru. Finalul meciului avea să fie unul de-a dreptul dramatic. Săraru face o mutare inspirată şi-l introduce în teren pe Sporea în locul lui Streinu. Şesarul oaspeţilor avea să aducă victoria celor de la Şirineasa în minutele de prelungire cu o minge trimisă cu capul în plasa porţii adverse din trei metri. La final, prestaţia lui Stanca a reuşit să-i nemulţumească atât pe oficialii echipei gazdă, cât şi pe oaspeţi.
Au evoluat formaţiile: Unirea Tomşani: Dumitrescu – Matei, Hera, Lungu, Bivolaru, Dumitrescu, Radu, Sandu, Drăgulete, Tomescu şi Monea (Băltăţeanu). AS Şirineasa: Mihai – Marin (Rădoi), Marga, Borcan, Negrea, Stoian, Rachina (Codin), Săraru (Bâzgan), Istratie, Bădălan şi Streinu (Sporea). Partida a fost condusă la centru de Gheorghe Stanca. La cele două linii s-au aflat Cosmin Nedeloiu şi Ramona Bălteanu, ultima având o prestaţie foarte bună pe toată durata meciului.  

Olteţul Zătreni  – Vartex Rm. Vâlcea 1-1(0-1)

Egal scos de gazde în ultimul minut

Rezultatul de egalitate scos de trupa lui Popolan etapa trecută acasă cu Petrolul II lăsa de înţeles că gruparea din Dăeşti nu este în cea mai bună formă. De partea cealaltă, gazdele trebuiau să treacă peste şocul evenimentelor din runda în care portarul Herăscu a ieşit din nou „la rampă”, acesta fiind de altfel din nou suspendat de forul condus de Constantin Lazăr. Dăeştenii au avut puterea să treacă peste neplăcerile cauzate de înfrângerea la Bărbăteşti, cu liderul, şi semieşecul de acasă cu băieţii lui Dobre, şi au deschis scorul. Când nimeni nu se mai aştepta, însă, cu un minut înainte de finalul jocului, apărarea oaspeţilor gafează în mod copilăresc, un fundaş trimite mingea spre propriul portar iar acesta pune mâna pe ea. Lovitură liberă indirectă pentru Olteţul Zătreni, grupare ce egalează şi smulge in extremis un punct din acest meci. Partida a fost condusă la centru de drăgăşeneanul Mihai Petre, observator fiind un alt om de fotbal din Oraşul Viilor, Tache Bolovan. (I.G.)

Petrolul II Drăgăşani – Electra Rm. Vâlcea 1-6 (1-2)

 

Petrolişti… scurtcircuitaţi!

 

Petrolul a deziluzionat din nou pe teren propriu demonstrând din nou criza la nivelul lotului de jucători, criză ce se perpetuează etapă de etapă. Venită după un egal din deplasare în faţa unui Vartex care nu s-a regăsit, echipa drăgăşăneană a pierdut la un scor ce numai necesită comentarii. Cu un efectiv de 10 jucători aproape 20 de minute din prima repriză, fără titularul de portar(în poartă intrând vârful Nicolae, ulterior înlocuit cu Şuşanu) Petrolul a rezistat numai 45 de minute, cea de-a doua repriză fiind la discreţia oaspeţilor. Electra cu internaţionalul de juniori, portarul Alin Bucuroiu  accidentat la încălzire nu s-a lăsat impresionată de „criza” prin care trec gazdele şi ori de câte ori li s-a ivit ocazia a punctat mai adăugând un minus trei la adevăr gazdelor. Fără a apăsa pe accelerator, Electra a demonstrat că poate ataca locul I dar prestaţia unei echipe debusolate, cum a fost cazul Petrolului nu poate fi un reper determinant în realizarea acestui obiectiv. Au înscris pentru Electra: Sobolu (minutul 5), Mătăsaru (minutele 18 şi 63), Ninciuleanu (minutul 46), Pufu (minutul 57), Cherăscu (minutul 80), iar pentru Petrolul II a marcat Alin Dumitrescu (minutul 40).

Au evoluat formaţiile: Petrolul II Drăgăşani: Nicolae – Crăciun, Drăguşin, Mitrache, Roşu, Pană, Dumitrescu, Zamfir, Ciortan, Dumbravă, Ionescu. A mai jucat Şuşanu.

Electra Rm. Vâlcea: Dina – Bîzgan, Anghel, Nicolaescu, Ninciuleanu, Ariciu, Mătăsaru, Popa, Mitrache, Pufu, Sobolu. Au mai jucat: Panait, Moldoveanu, Anuţa şi Cherăscu. A arbitrat la centru Constantin Popescu, ajutat la cele două linii de asistenţii Vasile Niculicioiu şi Cosmin Nedeloiu (toţi din Rm. Vâlcea).

Observator AJF: Viorel Dina (Olăneşti).

Sandu ŞOCU

 

FC Govora – Minerul Berbeşti 3-3 (2-1)

 

Govorenii, egalaţi în ultimele două minute

 

Gruparea lui Vasile Ilinca a dovedit că e formaţia rezultatelor surpriză. Berbeştenii au ratat şansa de a se apropia de lider în două rânduri de-a lungul acestui tur de campionat, iar acum puteau profita de pasul greşit făcut acasă de Sportul fiindu-le necesară pentru asta o victorie în Oraşul Staţiune. Gruparea lui Ilinca şi-a păstrat, însă, statutul de echipă surpriză, „minerii” văzându-se conduşi de o echipă ce încearcă să scape de retrogradare.  Finalul jocului a fost unul de povestit nepoţilor. La scorul de 3-1 pentru gazde, aceştia au neplăcuta intenţie, pe care o şi materializează, de a schimba portarul, din dorinţa de a mai trage de timp. În poarta celor de la FC Govora a intrat, astfel, Ştefănescu cel care a primit apoi două goluri în trei minute. Meciul s-a încheiat aşadar nedecis, iar berbeştenii cad acum pe locul patru în clasament, la doar un punct în spatele ocupantelor locurilor doi şi trei, Flacăra şi CSM II, dar la trei puncte de gruparea ce păstrează încă fotoliul de lider, în ciuda înfrângerii de sâmbătă, Sportul Rm. Vâlcea. În ultima rundă a turului, trupa lui Ilinca joacă acasă cu o altă grupare aflată în „zona suferinţei”, Minerul Costeşti, în timp ce govorenii ajung la Dăeşti pentru meciul cu gruparea lui Popolan, Vartex. (I.G.)

 

Luncavăţul Popeşti – Forestierul Băbeni 2-1 (1-1)

 

„Poştaşul” a adus victoria trupei lui Şerban

 

La Şirineasa s-au întâlnit două echipe vecine. A fost, de fapt un meci disputat la mijlocul distanţei dintre localităţile care le reprezintă, Băbeni şi Popeşti. În clasament cele două formaţii erau despărţite, la ora jocului, de patru locuri. După victoria din runda anterioară, 2-1 la Tomşani, trupa lui Costel Şerban urcase pe locul 9, cu 18 puncte, în timp ce băbenarii pierduseră acasă în intermediară, 2-3, cu trupa lui Vali Badea, Topologul N. Bălcescu, astfel că băieţii lui Eugen Roşu căzuse pe locul 13. Meciul a început cu  „gazdele” în atac, însă o dată cu trecerea timpului băbenarii au echilibrat jocul. La pauză scorul era egal, 1-1. a fost apoi inspiraţia şi norocul celui ce se implică mult, şi sufleteşte, dar şi administrativ, la echipa din Popeşti. Cătălin Sima, cunoscut şi sub numele de „Poştaşul” a intrat în teren în minutul 70, iar câteva minute mai târziu acesta avea să înscrie golul care a păstrat toate cele trei puncte la Popeşti. Scor final 2-1 pentru Luncavăţul, grupare care se pregăteşte acum să joace, în penultima rundă, la Brezoi cu fosta divizionară C, Genesis. De partea cealaltă, la sfârşitul săptămânii, băbenarii se întorc acasă pentru un meci aparent uşor, cu nou-promovata Unirea Tomşani. (I.G.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button