Liga Nationala

Pentru prima oara la „cota 40” în Liga Nationala

HCM Baia Mare – Oltchim Rm. Vâlcea 31-40

Pentru prima oară la „cota 40” în Liga Naţională

Handbalistele de la Oltchim au izbutit să obţină la Baia Mare cea de-a zecea victorie din tot atâtea meciuri oficiale jucate în acest sezon. Au fost aşadar opt partide în campionatul intern şi alte două în Cupa Cupelor, pe care echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean le-a câştigat uneori mai mult decât lejer. Şi la Baia Mare, vâlcencele s-au impus în stil de mare echipă, cu scorul de 41-30, după ce la pauză Oltchim-ul a condus cu 22-16. Încă din prima repriză, Steluţa Luca şi colegele sale au pus stăpânire pe joc, s-au desprins rapid şi nu le-au mai lăsat nici o şansă gazdelor. În afara victoriei şi-a recordului de goluri marcate în Liga Naţională, tehnicianul Gheorghe Tadici s-a arătat nemulţumit de prestaţia apărării: „Am realizat un record în ceea ce priveşte golurile marcate, e un lucru bun, dar din păcate am încasat şi cele mai multe goluri de până acum. E absolut anormal să se întâmple asta, când avem doi portari de lot naţional, iar defensiva este compusă de asemenea din câteva tricolore. Singura care mi-a confirmat aşteptările a fost Ionela Gâlcă, care-a avut aceeaşi constanţă în evoluţii, a abordat profesionist fiecare partidă. Spre deosebire de altele, care nu pot să joace mereu la acelaşi nivel. Pentru mine, inconstanţa asta e o mare dilemă, iar după meciul de la Baia Mare sunt chiar foarte supărat!” Au punctat pentru Oltchim: Ionel Gâlcă (12 goluri), Ramona Maier (6), Steluţa Luca (5), Valentina Ardean (4), Adina Meiroşu (4), Adriana Nechita (3), Mihaela Tivadar (2), Roxana Cherăscu (2) şi Narcisa Lecuşanu (2).

Ionela Gâlcă, pe podium în topul golgheterelor

Golurile reuşite la Baia Mare de pivotul Ionela Gâlcă au ajutat-o pe jucătoarea venită în această vară de la formaţia franceză Nîmes să urce pe podium în topul golgheterelor din Liga Naţională de handbal feminin. Vâlceanca are acum 68 de goluri la activ, cu care le-a depăşit pe Elena Moise (Dunărea Brăila) – 67 şi Loredana Mateescu (Tomis Constanţa) – 65. În fruntea ierarhiei se află Daniela Crap (HC Zalău) – 84 goluri marcate şi Mihaela Senocico-Ani („U” Cluj-Napoca) – 81.

Duminică, vine Rapidul în Sala „Traian”

Pentru prima oară de la începutul turului Ligii Naţionale, Oltchim Rm. Vâlcea va juca în sfârşit un meci pe teren propriu într-o zi de duminică. Va fi cel mai bun prilej pentru iubitorii handbalului de a le vedea la lucru pe „galactice”, care promit un spectacol pe cinste. Rapidul nu este deloc o echipă cu care vâlcencele ar putea să aibă emoţii, aşa că nu ne îndoim de faptul că dincolo de diferenţa de scor pentru Gheorghe Tadici şi elevele sale va prima încă o dată frumuseţea acestui sport. „E un meci mai lejer, iar eu zic că era şi timpul să mai avem parte şi de asemenea confruntări, pentru că am simţit că fetele sunt din ce în ce mai obosite. Dacă o să ne permită jocul, probabil că o să mai menajez câteva dintre jucătoare, mă refer la Luminiţa Dinu, la Steluţa Luca şi altele, pe care le aşteaptă în continuare o perioadă foarte încărcată inclusiv  la echipa naţională”, declară Tadici. Meciul Oltchim – Rapid se joacă duminică, 22 octombrie, de la ora 11.00, iar intrarea în Sala „Traian” va costa, ca de obicei, 4 RON.

CS Oltchim are probleme cu site-ul de pe Internet

Nu puţini au fost cei care-au observat că de ceva vreme site-ul de Internet al Clubului Sportiv Oltchim a rămas neactualizat. Preşedintele secţiei de handbal a clubului vâlcean, Andrei Luca, a adus explicaţii în acest sens: „Site-ul e un subiect dureros şi pentru noi, pentru faptul că suntem cine suntem, un club cu posibilităţi şi pretenţii. Avem contract cu o firmă distribuitoare de servicii Internet din Vâlcea, al cărui nume nici nu are rost să-l amintim pentru a nu-i face publicitate. Se pare că persoanele care se ocupau expres de administrarea acestui site al clubului nostru au părăsit firma respectivă. Am contactat societatea în cauză, le-am atras atenţia că au în continuare contract cu noi, dar răspunsurile au fost evazive. Noi, cei din club, nu mai avem astfel posibilitatea să mai administrăm site-ul. Iată aşadar explicaţia pentru care site-ul de până acum nu a mai fost actualizat. Ne-a fost blocat accesul şi nu mai putem opera pe acest site”. Pentru că au înţeles corect că un club de talia Oltchim-ului trebuie să-şi informeze suporterii cât mai prompt inclusiv pe Internet, oficialii vâlceni nu au stat cu mâinile în sân. „Între timp am contactat o altă societate care oferă asemenea servicii pe Internet aşa că în paralel se lucrează la un alt site, într-un nou format, mult mai atractiv, mult mai complet. Nu trebuie să fie un secret pentru nimeni şi tocmai de aceea fac public faptul că renunţăm la serviciile societăţii cu care am avut contract până acum. În viitor, pentru îmbunătăţirea conţinutului acestui site al clubului nostru suntem deschişi oricărei sugestii care vine din partea mass-mediei sau a suporterilor”, a încheiat Andrei Luca.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button