Diverse

Publicul vâlcean va sustine echipa nationala

Publicul vâlcean va susţine echipa naţională

 

Recenta decizie a FR Handbal de a aduce turneul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2007 la Rm. Vâlcea a bucurat deopotrivă iubitorii acestui sport din oraşul nostru. În acest sens, oficialii clubului Oltchim, cred că astfel s-a intrat în normalitate, atâta timp cât nucleul echipei naţionale se află la Vâlcea. Cei care poartă meritele principale pentru faptul că au reuşit să-i convingă pe ceilalţi membrii ai Consiliului de Administraţie din cadrul FRH sunt preşedintele Ioan Gavrilescu şi antrenorul Gheorghe Tadici.

„Din punctul nostru de vedere bineînţeles că este convenabil ca turneul acesta de calificare să se joace la Vâlcea, pentru că o mare parte din jucătoarele Oltchim-ului sunt şi componente ale echipei naţională, şi e normal că publicul ar avea o altfel de exprimare şi-n ceea ce priveşte jocul României. Atunci când sentimentul se dublează şi mai apare şi patriotismul local normal că publicul va susţine altfel echipa naţională decât un alt public dintr-un oraş unde nu sunt fete selecţionate la naţională. Este clară treaba că nucleul de bază, 70-80 la sută, va fi de la Oltchim. Şi e mai bine aşa, pentru că este vorba de o pregătire unitară şi permanentă a lor, se încheagă nişte relaţii de joc care altfel ar fi mai dificil de stabilit numai în cantonamentele scurte ale echipei naţionale. De aceea, personal, cred că echipa naţională va avea un plus în exprimare în jocurile următoare”, declară vicepreşedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru.

 

După şase ani

 

De asemenea, tehnicianul echipei secunde a clubului Oltchim, profesorul Radu Georgescu, recunoaşte importanţa deosebită a Râmnicului în handbalul feminin românesc: „Faptul că naţionala va juca la Vâlcea mi se pare ceva logic şi normal. Condiţiile de aici sunt deosebite, atât din partea municipalităţii, cât şi în ceea ce priveşte cazarea. Sala pentru meciuri e una dintre cele mai performante şi dotate tehnic din Europa, nu numai din ţară. Zic eu că după Polivalenta din Capitală, care poartă numele lui Ioan Kunst Ghermănescu, sala din Vâlcea e din acest punct de vedere cea mai performantă. Şi să nu uităm că practic, echipa naţională e aici la Oltchim! Şi nu în ultimul rând nu trebuie neglijată cultura pentru handbal a oamenilor din acest oraş. Publicul de aici a aşteptat mult timp după un meci oficial al naţionalei la Vâlcea. La cunoştinţele despre handbal dobândite şi bucuria cu care privesc oamenii din Vâlcea acest sport, iubitorii de handbal din oraş aveau tot dreptul să vadă această competiţie în direct!”.

 

„Tricolorele”, la teste medicale şi fizice în Capitală

* Tadici a luat 14 handbaliste de la Oltchim şi nici una de la Rulmentul

În zilele de 18 şi 19 septembrie, în programul echipei naţionale de handbal feminin a ţării noastre este prevăzut un stagiu de teste medicale şi fizice. Selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat cu acest prilej 20 de jucătoare, toate din campionatul intern. Din lot fac parte nu mai puţin decât 14 handbaliste de la Oltchim: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Ramona Maier, Adriana Nechita, Valentina Ardean, Iulia Puşcaşu, Ionela Gâlcă, Oana Manea, Narcisa Lecuşanu, Steluţa Luca, Mihaela Tivadar, Valeria Beşe, Roxana Gatzel şi Adina Meiroşu. Vor mai fi prezente în Capitală la aceste teste medicale Carmen Cartaş (CSM Cetate Deva), Diana Druţu (Tomis Constanţa), Daniela Crap şi Raluca Ivan (HC Zalău), Mihaela Senocico-Ani şi Florina Bârsan („U” Cluj-Napoca).

Cum se observă, nici o jucătoare de la campioana Rulmentul Braşov. În acest sens, Tadici ne-a declarat că motivul pentru care nu a chemat la lot pe nimeni din echipa pregătită de Mariana Târcă îl constituie prezenţa acestei formaţii în preliminariile Ligii Campionilor: „Le-am lăsat să se pregătească pentru meciurile din această competiţie!”. Fetele de la poalele Tâmpei au jucat duminică,17 septembrie, prima manşă cu Madeira (Portugalia), iar la finele săptămânii vor disputa şi returul.

Următoarea reunire a lotului naţional va avea loc pe 24 octombrie, atunci când „tricolorele”, inclusiv cele care mai evoluează în campionatele de peste hotare, se vor pregăti timp de cinci zile la Cluj-Napoca pentru Trofeul Carpaţi. Tradiţionala întrecere va avea loc anul acesta în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, când vor veni în Ardeal reprezentative de anvergură din handbalul mondial: Ungaria, Coreea de Sud, Macedonia, Serbia-Muntenegru şi Croaţia.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button