Liga Nationala

„Galacticele” si-au revenit

CSM Cetate Deva – Oltchim Rm. Vâlcea 26-37

 

„Galacticele” şi-au revenit

 

Cu imaginea puţin ştirbită după partida slabă făcută joia trecută, în etapa intermediară, când s-au impus greu în faţa „astralelor” din Poşta Câlnău, handbalistele de la Oltchim au arătat o cu totul altă faţă în meciul de la CSM Cetate Deva. Au avut avantaj permanent pe tabela de marcaj (la pauză fetele noastre conduceau cu 18-12), au jucat şi ceva mai spectaculos şi, la fel ca la Constanţa, s-au impus categoric. Victoria vâlcencelor nu a fost pusă nici un moment la îndoială, dar scorul final (37-26), nu l-a mulţumit totuşi pe deplin pe antrenorul Gheorghe Tadici, care dorea ca defensiva să nu primească atât de multe goluri.

Au marcat pentru Oltchim: Ionela Gâlcă (11), Ramona Maier (6), Valentina Ardean (5), Steluţa Luca (5), Mihaela Tivadar (5), Narcisa Lecuşanu (3) şi Roxana Cherăscu (2).

 

Tadici: „Nu suntem cu motoarele ambalate la maxim!”

 

„La Deva am jucat mai bine decât am făcut-o acasă cu Poşta Câlnău. Apărarea însă a cam şchiopătat din nou, am primit multe goluri. Cred că 20 erau suficiente pentru această partidă, dar n-a fost deloc aşa! Au apărut însă şi unele decizii ciudate ale celor doi arbitri, (n.r.: Barbu şi Nica din Piteşti), pe care nu le înţeleg, motiv pentru care spun că acestora nu li se poate acorda decât calificativul slab. Chiar şi pe fondul acesta, ne-am desprins, aşa cum era normal, am avut chiar şi 12-13 goluri în repriza secundă. Dar şi acum au apărut acele momente de relaxare în rândul jucătoarelor, momente pe care vreau să le eliminăm cât de curând. Este bine ca fetele să rămână concentrate pe toată durata partidei. Alternăm în continuare reuşitele din ofensivă cu nereuşitele din defensivă. Atunci când ne concentrăm în atac, suntem superficiali în apărare şi invers, când suntem tari în apărare, ne grăbim în atac şi irosim oportunităţi clare de a marca. Poate fi vorba şi de o carenţă în ceea ce priveşte omogenizarea de grup a echipei. Combinaţiile de joc sunt clare, toate jucătoarele le cunosc perfect, aşa şi trebuie, să le viseze la orice oră, dar totuşi, nu reuşim să fim constanţi. Sunt de părere că fetele nu sunt cu motoarele ambalate la maxim! Până la meciul cu Rulmentul vreau să analizăm concret ce s-a întâmplat până acum, să începem să avem mai multă răbdare, să nu ne mai grăbim, pentru că din această cauză apar foarte multe greşeli. De fiecare dată în campionat am înscris peste 30 de goluri, dar sunt dezamăgit de faptul că primim în continuare multe goluri. E un lucru nepermis la nivelul la care suntem noi”, ne-a declarat Gheorghe Tadici la finele partidei de la Deva.

 

Ionela Gâlcă, într-o formă de excepţie

 

Altfel,încă o dată, tehnicianul Oltchim-ului s-a arătat mulţumit în special de evoluţia pivotului Ionela Gâlcă, indiscutabil cea mai în formă handbalistă în acest moment: „Ionela Gâlcă a evoluat iarăşi excelent, a înscris 11 goluri şi a provocat două aruncări de la 7 metri. De asemenea, au jucat mai bine Steluţa Luca şi Valeria Beşe, în special în faza de apărare. Un plus consistent am consemnat şi-n cazul Mihaelei Tivadar. Narcisa Lecuşanu a avut şi ea momente bune, dar le-a alternat cu cele mai puţin reuşite. Aştept mai mult de la ea, pentru că sunt convins că nu acesta e potenţialul ei adevărat. Valentina Ardean s-a refăcut, însă nu joacă nici ea la capacitatea reală! Din păcate, nici la Deva, poarta nu ne-au prea ajutat. Luminiţa Dinu a avut ce-i drept o scuză, venea după un drum lung de peste 900 de kilometri, din Macedonia până în România”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button