Alte sporturi

Halterofilii lui Gheorghe Dinu au câstigat 18 medalii

În cele nouă luni scurse din acest sezon competiţional,

Halterofilii lui Gheorghe Dinu au câştigat 18 medalii

– cinci dintre ele au fost de aur, două de argint şi 11 de bronz

La mijlocul unui an competiţional destul de bun, secţia de haltere a Clubului Chimia a adunat destul de multe medalii. Astfel, în cele opt luni din acest an, sportivii lui Gheorghe Dinu au adus în vitrina clubului vâlcean nu mai puţin de 18 medalii: 5 de aur, două de argint şi 11 de bronz. Performerii acestor reuşite sunt şase tineri halterofili care s-au făcut deja remarcaţi la categoriile la care concurează. Astfel, Alexandru Şandru este deja component al lotului olimpic de perspectivă care se pregăteşte la Bistriţa sub comanda antrenorului Mugur Saranciuc. Şandru a obţinut în acest an, până acum, patru medalii de aur, trei la naţionale şi una la Cupa României, concurând la juniori II. O altă sportivă de la Chimia, Anda Matei, a câştigat două medalii de aur, una la naţionale şi alta în cupă, la juniori I. Anda a mai câştigat şi un argint la seniori, în Cupa României. Un alt sportiv al secţiei, Ştefan Garoafă, a câştigat în 2006, până acum, două medalii de argint, una în cupă şi cealaltă la campionatele naţionale, dar şi două medalii de bronz la juniori II. Daniel Moldovan, Mureanu Eliza şi Ilie Cherciu sunt alţi trei halterofili „chimişti” care au câştigat medalii de bronz în acest an competiţional, până acum.

 

Medalii multe la Galaţi

 

După circa trei săptămâni de cantonament la Galaţi, sportivii lui Gheorghe Dinu au participat, în acelaşi oraş, la finalele Campionatului Naţional de juniori II. Aici, Alexandru Şandru a câştigat trei medalii de aur, Ilie Cherciu a fost recompensat cu trei medalii de bronz, iar Ştefan Garoafă a luat un argint şi două medalii de bronz. La fete, Eliza Mureanu a câştigat o medalie de argint şi două de bronz. De asemenea, mai tânărul Lucian Vlad a terminat pe locul 5 la stilul „aruncat” şi la „total” şi pe locul 6 la „smuls”. De menţionat că toţi sportivii vâlceni au obţinut, la întrecerea de la Galaţi, recorduri personale.  

 

Pregătiri pentru Naţionalele de juniori I şi tineret

 

Pentru sportivii lui Gheorghe Dinu urmează o altă competiţie puternică. Astfel, în perioada 22-26 octombrie va avea loc finala Campionatului Naţional de haltere, tineret şi juniori I. Antrenorul vâlcean va arunca în luptă, la această întrecere, pe Alexandru Şandru, Ştefan Garoafă, Ilie Cherciu, Daniel Moldovan, Lucian Vlad şi Eliza Mureanu. „elevii mei au nevoie de cât mai multe competiţii puternice. Doar aşa se pot roda, iar eu am încredere în ei şi sper că vor face treabă bună la aceste naţionale”, spune antrenorul coordonator al secţiei, Gheorghe Dinu.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button