Acasă Liga IV Oltetul Balcesti – nelipsita de pe ordinea de zi de la Disciplina

Oltetul Balcesti – nelipsita de pe ordinea de zi de la Disciplina

194
0

„Lanterna roşie” din Diviziei D,

Olteţul Bălceşti – nelipsită de pe ordinea de zi de la Disciplină

De un timp încoace aproape că nu există şedinţă a Comisiei de Disciplină în care să nu se ia în discuţie faptele săvârşite de formaţia de pe ultimul loc din Divizia D, Olteţul Bălceşti. La sfârşitul săptămânii trecute, Daniel Diculescu de la această grupare a lovit cu piciorul un adversar de la Luncavăţul Popeşti atunci când mingea nu era în joc, el fiind la momentul respectiv eliminat de către arbitrul întâlnirii de pe teren. Şi Comisia de Disciplină a AJF-ului a hotărât că trebuie pedepsit, astfel că, în conformitate cu regulamentul, a luat decizia suspendării pe o perioadă de 3 etape a jucătorului amintit şi în plus, pentru a putea juca după expirarea suspendării, Diculescu va achita şi amenda de 30 lei primită. La această sancţiune se adaugă, însă nu individual, ci pe echipă, amenda de 100 lei primită ca urmare a neprezentării formaţiei Olteţul Bălceşti la partida pe care au avut-o programată la Minerul Costeşti, iar gruparea ce trebuia să fie oaspete la acel meci a pierdut trei puncte şi la goluri primite s-au mai adăugat 3.

Cum de n-a ajuns Petrolul II la meciul cu Electra:

Pană la maşină sau desconsiderarea competiţiei?

* documentele doveditoare nu i-au convins încă pe membrii Comisiei de Disciplină

În acest retur de campionat au fost, parcă, mai multe neprezentări decât oricând. Fie la Onoare, fie la Divizia D, aproape că nu a fost etapă în care o echipă sau alta să nu aleagă această variantă. Şi în cea mai recentă rundă din eşalonul de elită judeţean a fost un meci programat care nu s-a disputat. Este vorba de Electra Rm. Vâlcea – Petrolul II Drăgăşani. Dumitru Dobre, cel care se ocupă de formaţia drăgăşeneană petrolistă şi mai judecă şi cazurile de indisciplină din fotbalul organizat din acea zonă a judeţului a spus că Petrolul II nu a desconsiderat competiţia, ci pur şi simplu a avut probleme cu mijlocul de transport pus la dispoziţia echipei şi din acest motiv nu au putut ajunge la terenul CSS-ului din zona de Nord a Râmnicului. A adus şi documente în acest sens, însă se pare că nu fost convingătoare pentru preşedintele Constantin Lazăr şi ceilalţi membrii ai Comisiei care au amânat luarea unei decizii în acest caz solicitând probe suplimentare care să ateste cele spuse de drăgăşenean.

Scandalul Voicescu-Mosor-Vartex s-a încheiat la AJF

* nu s-a constatat că echipa lui Popolan s-ar fi descompletat în mod voit

La mijlocul săptămânii trecute a avut loc un alt incident neplăcut. Partida de fotbal dintre Minerul Berbeşti şi Vartex Rm. Vâlcea nu a putut fi dusă până la capăt pentru că echipa oaspete care a început jocul în inferioritate numerică (10 jucători) a fost sancţionată disciplinar de arbitrul întâlnirii, doi dintre jucători fiind eliminaţi pentru injuriile aduce centralului. Apoi, după acest moment, un jucător de la Vartex s-a accidentat (el intrase pe teren cu arcada cusută), iar în minutul 41, un altul a spus că nu mai poate continua şi astfel jocul s-a încheiat. La „masa verde” s-a omologat rezultatul din teren, 6-0 pentru Minerul Berbeşti, iar jucătorii care-au protestat şi au înjurat arbitrul, George Popolan, respectiv Vasile Panait au fost şi ei pedepsiţi, însă nu în mod identic. Popolan şi-a cerut scuze atât Comisiei, cât şi arbitrului Voicescu pentru cuvintele jicnitoare din acel meci şi de aceea pedeapsa a constat în o etapă de suspendare şi o amendă în valoare de 20 lei, în timp ce Panait a primit 2 etape de suspendare şi 30 lei amendă. Cu echipa nu s-au luat alte măsuri pentru că, ce contestau unii oameni de fotbal, anume că Vartex Rm. Vâlcea s-a descompletat intenţionat la acest meci, nu a fost demonstrat, iar în raportul arbitrului medicul a menţionat că jucătorii respectivi s-au accidentat şi nu au mai putut continua.

Deşi e legitimat la FC Govora, Dinu a jucat pe fals pentru această formaţie

* echipa lui Ion Ştefan, Forestierul Băbeni, a fost avertizată

În final au mai fost aduse în discuţie alte două cazuri de pe ordinea de zi a Comisiei prezidată de Constantin Lazăr, tot de la Divizia D, care au avut o rezolvare simplă. Echipei Forestierul Băbeni i s-a dat avertisment pentru că la meciul cu Minerul Berbeşti un spectator a pătruns pe terenul, însă acest lucru nu s-a lăsat cu urmări şi de aceea pedeapsa nu a fost mai aspră. În etapa din 13 mai, Pesceana a câştigat la limită, cu 1-0 jocul cu FC Govora, dar mult mai categoric în urma şedinţei de marţi, 16 mai, a Comisiei de Disciplină. Secretarul acesteia, Emil Râmniceanu, ne-a informat că acest joc a fost omologat cu 3-0 pentru Pesceana deoarece echipa FC Govora l-a folosit pe jucătorul Luigi Dinu pe un alt carnet de legitimare pentru că acesta, în mod normal, nu avea drept de joc deoarece acumulase 9 cartonaşe galbene. Pe lângă această sancţiune s-a luat măsura amendării echipei cu 100 lei, iar antrenorul care l-a introdus în teren pe Dinu fără ca acesta să ştie despre ce e vorba, Gabriel Bîzîc a primit 2 etape de suspendare şi o amendă de 50 lei. Toate acestea s-au petrecut nu ca urmare a unei contestaţii formulată de echipa gazdă, ci datorită consemnării în raportul de arbitraj ale celor petrecute de către centralul întâlnirii, Daniel Demetrescu.