Diverse

„Tricolorele”, fara glorie în Germania

„Tricolorele”, fără glorie în Germania

  Echipa naţională de handbal feminin a României a participat între 7 şi 9 aprilie la un puternic turneu amical desfăşurat în Germania, în localitatea Riesa. Fără câteva dintre titularele care aduceau ţării noastre medaliile de argint la Mondialele din Rusia de anul trecut, „tricolorele”, pregătite de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, au fost departe de prestaţiile strălucitoare de atunci şi chiar de pofta de joc arătată la „dubla” amicală cu Turcia, de la jumătatea lunii martie. 

Au învins doar naţionala iberică

Româncele au dispus în prima zi de Spania cu 24-21 (14-9), cele mai prolifice jucătoare din echipa noastră numindu-se Ramona Maier (5 goluri), Roxana Gatzel (5), Ionela Gâlcă (5) şi Aurelia Brădeanu (4). A urmat însă meciul cu Croaţia, echipa din fosta Iugoslavie impunându-se cu 30-22 (13-9), la capătul unui meci în care Tadici şi Muşi au dat credit foarte multor jucătoare tinere, însă evoluţia acestora a lăsat de dorit. Ramona Maier a fost încă o dată cea mai bună realizatoare a României (4 goluri), iar Roxana Gatzel, Aurelia Brădeanu, Ionela Gâlcă şi Daniela Crap au înscris fiecare de câte trei ori. Printre marcatoare în aceste prime două partide s-a numărat şi handbalista Oltchim-ului, Valentina Elisei-Ardean, care-a punctat de câte două ori, atât cu Spania, cât şi cu Croaţia. În ultima confruntare, România nu a ţinut piept decât o repriză Germaniei, ţara gazdă a turneului, care, sprijinită şi de arbitri, a câştigat meciul cu 30-23 (12-11). De data aceasta, cele mai multe goluri dintre fetele noastre le-a înscris chiar Valentina Elisei-Ardean (6), în timp ce Ramona Maier Roxana Gatzel au marcat fiecare de câte patru ori. În acest meci, selecţionerii români nu au mai putut conta pe serviciile jucătoarelor Narcisa Lecuşanu şi Cristina Vărzaru, plecate în Danemarca, pentru a se pregăti alături de echipele lor de club, care au final de sezon foarte încărcat. 

Tadici rămâne optimist

Chiar dacă s-a clasat pe ultimul loc la acest turneu, din pricina golaverajului, antrenorul Tadici nu a făcut o tragedie din acest eşec de la Riesa, dar a fost dezamăgit de jucătoarele mai tinere. Portarul Luminiţa Huţupan şi interul Simona Gogârlă nu au făcut parte din lotul deplasat în Germania, iar tehnicianul de la HC Zalău nu a uitat să amintească faptul că aportul acestora poate fi decisiv în meciurile de calificare cu Serbia-Muntenegru. Îngrijorarea vine de la faptul că au apărut şi câteva  probleme de sănătate: Steluţa Luca n-a evoluat deloc, din cauza unor probleme la umăr, Valentina Elisei-Ardean şi-a luxat glezna, iar Roxana Gatzel a rămas fără un dinte, acelaşi care până acum i-a mai fost implantat cu şurub de trei ori.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button