Liga IV

Fotbalul în „Era Persu”: substituiri, contestatii si arbitri batuti pe teren

Multe cazuri de indisciplină pe biroul comisiei lui Constantin Lazăr

Fotbalul în „Era Persu”: substituiri, contestaţii şi arbitri bătuţi pe teren

   Marţi, 4 aprilie, agenda Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea, în urma a două etape disputate de Divizia D şi una singură în celelalte campionate, respectiv la „Onoare” şi juniori, a fost mai plină ca oricând. Foarte multe durităţi, atât verbale, cât şi fizice asupra arbitrilor care au oficiat aceste meciuri, între jucători, neprezentări, substituiri de jucători, necunoaşterea regulamentului au dus la luarea unor decizii, în unele cazuri, drastice, însă conforme cu regulamentul.

La cumul de galbene se stă o etapă

Primul caz judecat de comisie a fost cel al jucătorului Bogdan Istratie de la AS Şirineasa care, pentru cumul de cartonaşe galbene în cadrul aceluiaşi joc, a primit o etapă suspendare şi amendă în valoare de 15 RON. În aceeaşi situaţie se află şi jucătorul Constantin Borcan de la gruparea amintită mai sus care a primit o pedeapsă identică. Sancţiunile celor doi au fost dictate la meciul cu Flacăra Horezu, deci nu vor avea drept de joc în partida de la Pesceana. Nici Petrodam Măciuca nu va fi în efectiv complet la meciul următor deoarece Alexandru Marinoiu a primit o etapă e suspendare şi 15 RON pentru ţinerea de tricou a unui adversar. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi jucătorul Claudiu Militaru de la Olteţul Bălceşti, însă pentru cumul de cartonaşe galbene. Tot pentru cumul de cartonaşe galbene a primit sancţiune şi Giani Golescu de la Vartex Rm. Vâlcea care va sta pe margine o etapă şi va trebui să plătească şi 15 lei noi amendă.

Unele contestaţii au fost fondate, altele nu

 

  La jocul dintre Petrolul II Drăgăşani şi Petrodam Măciuca echipa oaspete a contestat un jucător. Decizia Comisiei de abilitate din cadrul AJF a decis să respingă această contestaţie întrucât a fost nefondată. În consecinţă, s-a omologat rezultatul din teren, adică 1-1. În jocul pe care Ion Ştefan şi Forestierul Băbeni l-au disputat la Costeşti, cu Minerul, s-a făcut o contestaţie de către oaspeţi pentru substituirea unui jucător. Aceasta a fost admisă şi, prin urmare, s-a omologat jocul cu 3-0 pentru Forestierul Băbeni, jucătorul substituit de la Minerul Costeşti, Daniel Neghină, primind 4 etape de suspendare şi 40 lei noi amendă. De asemenea, delegatul echipei Minerul Costeşti, Constantin Stoian, a fost suspendat 3 luni şi va trebui să plătească drept amendă 150 lei noi. Gheorghe Bondarici de la Viitorul Olanu va trebui să treacă pe la casieria AJF pentru a lăsa 20 RON, iar la jocul din etapa următoare pe care-l va avea de susţinut formaţia sa va trebui să se mulţumească cu statutul de spectator întrucât la meciul precedent a lovit un jucător advers.

Secretarul primăriei Ioneşti a lovit arbitrul

  Cea mai drastică sancţiune dată de Constantin Lazăr şi compania în recenta şedinţă a Comisiei de Disciplină l-a vizat pe jucătorul Florin Dobra de la Oltul Ioneşti care a lovit cu pumnul pe la spate arbitrul Gheorghe Preda. Pedeapsa pentru acest lucru, ştiut fiind faptul că e recidivist, constă în 8 etape de suspendare şi 80 lei noi, iar colegul său de echipă, Ion Florica, pentru lovirea arbitrului pe la spate şi injurii aduse acestuia a luat 6 etape şi 60 RON. Şi juniorii vâlceni au fost luaţi în colimator pentru abateri de la regulament. Astfel, Robert Pîrvu de la grupa 1991 a CSM Rm. Vâlcea a primit 1 etapă de suspendare şi 5 lei noi întrucât la meciul precedent pe care l-a disputat alături de echipa sa a lovit intenţionat cu mingea un jucător advers.

La Electra, cele mai multe sancţiuni

  De la divizionara D, AS Electra, au fost sancţionaţi 3 jucători plus delegatul. Alexandru Anuţa şi portarul Constantin Drugan vor absenta o etapă şi vor trebui să plătească 20 lei noi amendă, de fiecare, pentru injurii aduse arbitrului. Antrenorul Lucian Giurcă şi delegatul Emil Nicolaescu, pentru injurii şi proteste la deciziile arbitrului au primit 2 etape de suspendare şi vor trebui să achite o amendă de 20 lei noi de fiecare. Aceeaşi sancţiune, pentru o abatere identică a fost acordată jucătorilor Ion Nicolae (Tineretul Diculeşti), Marian Perţa (Cozia Călimăneşti) şi Mihai Popescu (delegatul echipei Prima Prundeni). Pentru injurii şi proteste la deciziile arbitrului, jucătorii Alexandru Mustaţă şi Ion Butoiescu (Dinamo Rm. Vâlcea) au luat o etapă suspendare şi 15 RON.

Cine nu s-a prezentat a pierdut cu 3-0

  Partidele Vartex Rm. Vâlcea – Tineretu Diculeşti, Olteţul Zătreni – Dinamo Şuşani, au fost omologate cu 3-0 pentru gazde, oaspeţii urmând să primească pentru neprezentarea la meciurile respective şi câte o amendă de 100, respectiv 50 lei noi. La juniori, la grupa 1991, FC Govora nu s-a prezentat la meciul cu CSM Rm. Vâlcea pentru acest lucru fiind sancţionată cu 25 lei noi amendă şi cu pierderea jocului cu scorul de 3-0. De asemenea, în meciul dintre Flacăra Horezu şi Alma Lex Drăgăşani, echipa oaspete nu a folosit pe tot parcursul jocului cei doi tineri sub 20 de ani. Pentru a nu dezavantaja echipa gazdă, s-a menţinut şi omologat rezultatul din teren, respectiv 4-1.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button