Liga IV

„Gradinita lui Leta” a rezistat doar 80 de minute

Unirea Tricolorul Goleşti – Minerul Berbeşti 2-5 (0-1)

„Grădiniţa lui Leţa” a rezistat doar 80 de minute

    Unirea Tricolorul Goleşti şi Minerul Berbeşti sunt cunoscute ca două echipe care practică un joc frumos, deschis, uneori chiar spectaculos. Poate este o aberaţie să spun acest lucru despre ultima clasată din Divizia D, însă de aceeaşi părere a fost majoritatea adversarilor ce au întâlnit această grupare. Chiar şi antrenorul „minerilor”, Vasile Ilinca, a admis că echipa din Goleşti merită un loc superior în Divizia D pentru că are jucători care, spre deosebire de mulţi ce activează prin judeţ, ştiu fotbal. „Preferă mult mai mult adversari ca echipa din Goleşti decât cea de la Şirineasa care nu ştie decât să se apere” – a spus Ilinca. Dintre juniorii timişi în teren de antrenorul Marian Leţa, s-a remarcat din nou, în mod deosebit, fundaşul Marinescu.
În prima parte a jocului nici una dintre echipe nu „a rupt gura târgului”. S-au creat ocazii la ambele porţi, însă doar pe jumătate, nu atât de importante. Greşelile, neatenţia au dominat jocul celor două combatante. Mingea s-a plimbat adeseori prin careu, însă lipsa de reacţie a jucătorilor a dus la secetă de goluri. S-a marcat totuşi o dată. Au făcut-o oaspeţii, mai mult din greşeală. Întâmplarea s-a petrecut în minutul 14 al meciului când după o bâlbâială în careul gazdelor, Nica, parcă fără să vrea, a trimis balonul sub transversală pentru scorul de 0-1. Rezultatul a rămas neschimbat până la sfârşitul primelor 45 de minute, dar poate că, după aspectul jocului, un rezultat de egalitate la pauză ar fi fost echitabil.
Repriza secundă a debutat prost pentru gazde pentru că oaspeţii au reuşit să-şi majoreze avantajul la 2-0: Meilă, de pe flancul stâng, din apropierea liniei mediane, a centrat bine pe partea opusă până la Negoi care-a profitat de ieşirea lui Gavrilescu dintre buturi şi a lobat peste acesta. Meciul a fost relansat în minutul 60 al întâlnirii, când o lovitură liberă de pe dreaptă, de lângă colţul careului de 16 metri, a fost executată impecabil de Andrei Fistogeanu, pe colţul scurt, peste zid, lângă bara: 1-2. Nu trec nici 3 minute de la această reuşită şi Bîrdăcel de la oaspeţi l-a faultat în careu pe Zmaranda, iar penalty-ul obţinut a fost transformat cu precizie de căpitanul Cornel Diaconu: 2-2. Gazdele au rezistat până-n minutul 82 şi chiar au forţat victoria, deşi recomandabil era să ţină de rezultat şi nu să se avânte în atac pentru a lăsa spaţii mari în defensivă. Aşa că a urmat… un dezastru pentru gazde. Golul de 2-3 a venit în urma unui fault la mijlocul terenului, contestat de gazde. S-a executat rapid până la Nica, jucătorul Minerului a trimis un şut centrare în faţa porţii, tânărul goal-keeper al gazdelor, proaspăt intrat în teren, după câteva intervenţii reuşite în fazele anterioare, a gafat de această dată şi astfel s-a decis acest meci. Gazdele n-au mai avut forţa să revină, ci dimpotrivă, au cedat definitiv. Finalul a aparţinut în totalitate elevilor pregătiţi de Vasile Ilinca. În minutul 85 Negoi a înscris pentru 2-4, iar în ultimul minut de joc Mihalcea „pune cireaşa pe tort”, stabilind scorul final la 2-5.
Au arbitrat: Cristi Hoarcă  – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Claudiu Cîrstea şi Roxana Glăvan. Observator: Emil Râmniceanu.
Au evoluat echipele:

Unirea Tricolorul Goleşti: Gavrilescu – Vasilescu, Căruntu, Tănase, Marinescu, Adrian Fistogeanu, Zmaranda, Crăciun, Diaconu, Tîrş, Andrei Fistogeanu. Au mai jucat: Nicolaescu, Tampa, Deaconu şi Ciuculescu.
Minerul Berbeşti: Marinescu – Vladu, Buliman, Bîrdăcel, Mihalcea, Roşia, Nica, Purcaru, Negoi, Meilă, Manta. Au mai evoluat Badea şi Stănescu.

– Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button