Administratie

Primăria va angaja firmă de prins câini

Deşi recesiunea economică afectează masiv atât mediul de afaceri, cât şi instituţiile statului, primarul Râmnicului, Mircia Gutău intenţionează să respecte în detaliu programul de investiţii în municipiu, lansat în urmă cu aproape cinci ani. Cu un buget sensibil egal faţă cu cel de anul trecut şi cu speranţa alocării celor 38 de milioane de euro de către UE, destinate dezvoltării a nouă proiecte importante până în 2013, edilul speră ca, în acest mandat, să ducă la bun sfârşit o serie de investiţii în Râmnic.

Investiţii în infrastructură

În afara celor câteva sensuri giratorii realizate ca urmare a efectuării în cursul anului 2008 a unui studiu de trafic (Râureni, Goranu şi Hervil) şi a asfaltărilor pe câteva străzi, primăria are în lucru modernizarea Halei Centrale, unul dintre imobilele de patrimoniu ale municipiu.

 Lucrările, care vor fi gata în câteva luni, au fost până acum împiedicate de un proces între municipalitate şi societatea Univers. Până la urmă, hala a revenit în patrimoniul Râmnicului, cu tot cu terenul aferent. În maxim o lună şi jumătate vor lua sfârşit şi lucrările la căminul de bătrâni din Ostroveni. Acest imobil va putea găzdui circa 90 de persoane vârstnice iar condiţiile oferite acestora vor fi occidentale. În cursul anului viitor, vor demara lucrările pentru construirea unei grădiniţe lângă căminul de bătrâni, iar în următorii ani ar putea fi realizată şi o şcoală generală.
Nici locuinţele sociale sau pentru tineri nu au fost uitate de către municipalitate. În afara celor 108 locuinţe pentru tineri care vor fi date în folosinţă în vara acestui an, se construiesc alte 36 prin ANL, urmând ca în câteva luni cele patru corpuri de clădire din fostul sediu al căminului de bătrâni din Ostroveni Sat să fie transformate în locuinţe sociale.
Printre proiectele de infrastructură, multe dintre ele finanţate cu banii europeni, se numără construirea a două poduri peste râul Olăneşti, a pasajului peste calea ferată în zona Tudor Vladimirescu şi modernizarea Pieţei Centrale.

Berceanu dă primăriei terenul de lângă gară

Recent, viceprimarul Râmnicului, Eusebiu Veţeleanu a participat la Rânca la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cu această ocazie obţinând promisiunea că circa două hectare de teren aflate acum în proprietatea Regionalei Căi Ferate Craiova, vor intra în administrarea municipalităţii. Este vorba de o suprafaţă de teren aflată în vecinătatea Gării din Râmnicu Vâlcea. Acesta ne-a spus că în parcul de lângă gară vor fi plantaţi arbori exotici, aşa cum se întâmpla în urmă cu mai bine de 20 de ani. În cadrul şedinţei de CL din data de 30 aprilie, aleşii locali vor primi spre aprobare un proiect de hotărâre privind trecerea din proprietatea CFR în administrarea primăriei a terenului de la gară.

În mai se închide groapa de la Râureni

Tot Eusebiu Veţeleanu ne-a informat că până la jumătatea lunii mai trebuie finalizate două celule la groapa de gunoi ecologică de la Feţeni, întrucât până atunci trebuie închisă deponia de la Râureni. „Actuala groapă de la Râureni va deveni un fel de parc. Se va pune un strat de beton, apoi pământ, după care se vor planta pomi şi gazon. Întreaga zonă va fi complet ecologizată”, ne-a declarat acesta. Veţeleanu s-a arătat optimist şi în privinţa şanselor de reuşită ale proiectului de transformare a Dealului Capela într-un parc imens, de peste 60 de hectare. Deocamdată, este aşteptată hotărârea de guvern de transfer al terenului, din proprietatea Romsilva în cea a municipalităţii. „Cred că va ieşi un parc mai frumos decât pădurea Trivale din Piteşti. Va fi împrejmuit şi păzit de poliţişti comunitari, pentru ca cetăţenii să se simtă în siguranţă. De asemenea, vor fi realizate alei şi locuri de joacă”, spune viceprimarul Râmnicului.

Primăria angajează firmă de prins câini

Una dintre marile probleme ale municipiului o reprezintă şi cea a câinilor comunitari. Veţeleanu crede că ar trebui luate măsuri la nivel naţional, mai ales că toate marile oraşe se confruntă cu dificultăţi de această natură. „Noi am achiziţionat aici la primărie câteva arme cu tranchilizante pentru a prinde aceste animale. Lucrăm acum la un adăpost la Feţeni conform cerinţelor UE, care este aproape gata. Din păcate, trebuie să recunoaştem, prindem destul de greu aceşti câini! Avem informaţii că aceste animale sunt aduse din judeţ cu maşinile şi lăsate la marginea municipiului. Câinii, o dată ajunşi în oraş, se înmulţesc foarte repede. Luăm în calcul inclusiv varianta ca, după finalizarea adăpostului, dacă ADP nu face faţă, să angajăm o firmă care să prindă câinii”, ne-a declarat Eusebiu Veţeleanu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button