Diverse

Duel între campioane!

CS OLTCHIM vs. LARVIK HK

La finele acestei săptămâni, CS Oltchim va lua startul într-un nou sezon al Ligii Campionilor. În prima partidă pe care handbalistele pregătite de Ivica Rimanic şi Aurelian Roşca o vor disputa în cadrul acestei competiţii, gruparea vâlceană va primi, pe teren propriu, în Sala Traian, vizita echipei Larvik HK, campioana en-titre a Norvegiei şi câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Cupelor. Formaţia antrenată de Karl Erik Bohn este una redutabilă, recunoscută pentru jocul agresiv, dus până aproape de limitele regulamentului.

De altfel, aşa cum s-a observat şi în meciurile cu Rulmentul Braşov din finala Cupei Cupelor, norvegiencele se bazează pe o defensivă de fier, ermetică, iar vâlcencelor le va fi foarte greu să disloce acest mecanism bine pus la punct de Bohn. În plus, este dovedit faptul că echipa nordică se descurcă mai bine în deplasare, acolo unde poate să-şi etaleze mai bine jocul defensiv şi să răspundă tăios pe contraatac.

Rimanic cunoaşte handbalul nordic

Antrenorul Oltchim-ului, Ivica Rimanic are informaţii precise despre echipa norvegiană şi despre handbalul nordic. Croatul a lucrat mai mult de un deceniu în handbalul norvegian, iar ca tehnician al formaţiilor Byasen Trondheim şi Nordstrand Oslo a disputat nenumărate meciuri în compania grupării pe care Oltchim o va întâlni la finele săptămânii, Larvik HK. În plus, cunoaşterea limbii norvegiene poate constitui un avantaj pentru Rimanic în a desluşi cât mai exact indicaţiile venite de pe banca tehnică a echipei Larvik.
Rimanic afirmă că trei sunt jucătoarele pe care se bazează tot jocul grupării adverse: portarul Lene Rantala, interul stânga Tonje Larsen şi interul dreapta Linn-Kristin Riegelhuth, ultima dintre acestea fiind anul trecut golghetera celor de la Larvik în Liga Campionilor, cu 54 de goluri marcate, în cele şase meciuri disputate.
„Larvik are un joc sistematic şi dispune de unul dintre cele mai bune contraatacuri din Liga Campionilor. Echipa norvegiană se bazează în special pe o apărare puternică, bine condusă dintre buturi de veterana Lene Rantala, dar şi de excelenta Tonje Larsen, care este fără îndoială, cea mai valoroasă jucătoare norvegiană a momentului. Larvik are de asemenea alte două arme foarte periculoase, extrema Kari Mette Johansen şi interul Linn-Kristin Riegelhuth. În vară, Larvik a transferat şi un pivot foarte bun, Heidi Loke, de la Gjerpen, în care îşi pune mari speranţe”, spune Rimanic, iar apoi adaugă: „Cred că Larvik este mai puternică decât în sezonul trecut, atunci când a câştigat Cupa Cupelor. Din păcate, noi trebuie să trecem peste faptul că am pierdut un pivot extraordinar, Ionela Stanca, iar alte două jucătoare importante, Valeria Beşe şi Adriana Nechita, sunt accidentate. Pentru a învinge, trebuie să fim în formă maximă şi să nu le lăsăm să-şi desfăşoare contraatacul lor rapid”
Altfel, Rimanic consideră că unul dintre principalele avantaje ale echipei norvegiene este acela că antrenorul Karl Erik Bohn se află din 2005 pe banca tehnică, iar relaţiile de joc pe care acesta le-a creat la echipă au început deja să se vadă din ce în ce mai bine.

Viborg – în 2007, Larvik – în 2008

La fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, sorţii au decis ca Oltchim să întâlnească în primul meci din grupele Ligii Campionilor, tot o echipă nordică. Dacă în 2007 a fost vorba de campioana en-titre a Danemarcei, Viborg HK, acum la Vâlcea va veni deţinătoarea titlului naţional din Norvegia, ţară care deţine titlul european şi cel olimpic. „Este un meci în care întâlnim o echipă de top din Europa, aşa că şi noi trebuie să facem un meci extraordinar. Am încredere în jucătoare, ştiu că îşi doresc victoria, vom încerca să ne impunem. Chiar şi la o diferenţă minimă!”, afirmă Ivica Rimanic, antrenorul cu dublă cetăţenie (croată şi norvegiană) al echipei vâlcene.
Dueluri româno-norvegiene la nivel înalt
Interesant este faptul că duminică, 2 noiembrie, se vor întâlni la Vâlcea deţinătoarele ultimelor două trofee ale Cupei Cupelor. Un alt lucru iese însă în evidenţă în mod special: de fiecare dată, în ultimii doi ani, finalele acestei competiţii s-au disputat între echipe din România şi Norvegia. Dacă în 2007 Oltchim s-a impus în faţa grupării Byasen Trondheim, Larvik avea să învingă, un an mai târziu pe Rulmentul Urban Braşov.

Dinu vs. Rantala

Partida Oltchim – Larvik va aduce în prim-plan şi un duel al portarilor –  Luminiţa Dinu, de o parte, Lene Rantala, de cealaltă – două nume de legendă ale handbalului feminin european. Norvegianca încă nu şi-a pierdut reflexele care au făcut-o celebră, la acelaşi nivel evoluând în acest moment şi vâlceanca Luminiţa Dinu. Portarul Oltchim-ului va împlini chiar săptămâna viitoare, mai precis pe 6 noiembrie, vârsta de 37 ani, însă rivala ei dintre buturile echipei Larvik a făcut deja 40 de ani pe data de 10 august.

Larvik HK, un adversar de calibru

Echipa pe care Oltchim Rm. Vâlcea o va întâlni la finele acestei săptămâni într-un meci din cadrul Grupei C a Ligii Campionilor domină autoritar campionatul intern al Norvegiei, ţară care a câştigat Campionatul European în 2006 şi Jocurile Olimpice în 2008. Larvik a câştigat fără probleme ultimele patru titluri naţionale (2005-2008), asta după ce mai cucerise alte patru trofee, între 1999 şi 2003, hegemonia fiind întreruptă în 2004 de rivala Byasen Trondheim. În palmaresul clubului norvegian se mai află alte două titluri de campioană naţională, cucerite în 1994 şi 1997.
Pe plan european, Larvik HK s-a impus de asemenea ca o echipă de temut, puţine fiind sezoanele când nu a reuşit să fie prezentă cel puţin în semifinalele uneia dintre întrecerile organizate la nivel de cluburi pe bătrânul continent. Desigur, la loc de cinste în vitrina cu trofee a grupării norvegiene stau cele două Cupe ale Cupelor, câştigate în anii 2005 şi 2008 (prima oară după ce a învins echipa croată Podravka Koprivinca, iar apoi în urma succeselor repurtate chiar în dauna vicecampioanei României, Rulmentul Braşov). Altfel, Larvik a mai jucat în 1996 finala Cupei EHF (pierdută în faţa echipei maghiare Debrecen), pentru ca în anii 2002 şi 2004 să ajungă până în semifinalele Ligii Campionilor, iar în 1997 şi 2006 în semifinalele Cupei Cupelor.

Arbitri din Ungaria

Aşa cum se cunoaşte, Oltchim – Larvik se va disputa duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Traian din Rm. Vâlcea, televiziunea Sport.ro urmând a transmite în direct această confruntare .Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri din Ungaria, formată din Csaba Dobrovits şi Peter Tajok, delegat din partea EHF fiind desemnat germanul Manfred Prause.

20 RON, biletul de intrare

Oficialii clubului vâlcean au stabilit ca preţul unui bilet de intrare la meciul de debut în noua ediţie a Ligii Campionilor de handbal feminin să fie de 20 RON. Aşa cum se cunoaşte, acelaşi preţ a fost fixat şi pentru derbiul Ligii Naţionale, Oltchim – Rulmentul, disputat tot în Sala Traian pe 28 septembrie. Biletele pentru partida cu Larvik au fost puse în vânzare începând de miercuri, 29 octombrie.

Loturile celor două echipe:

CS OLTCHIM
12. Tereza Pâslaru (26 ani, portar)
16. Luminiţa Dinu (36 ani, portar)
21. Talida Tolnai (29 ani, portar)
5. Iulia Puşcaşu (26 ani, extremă stânga)
15. Valentina Elisei-Ardean (26 ani, extremă stânga)
17. Ramona Maier (29 ani, extremă dreapta)
80. Elena Avădanii Berehoiu (27 ani, extremă dreapta)
20. Raluca Ivan (25 ani, pivot)
22. Oana Manea (23 ani, pivot)
28. Rita Borbas (27 ani, pivot)
18. Adina Meiroşu Fiera (23 ani, inter stânga)
23. Gabriella Szucs (24 ani, inter stânga)
25. Clara Vădineanu (22 ani, inter stânga)
99. Narcisa Lecuşanu (32 ani, inter stânga)
13. Janina Luca (21 ani, inter dreapta)
14. Steluţa Luca (33 ani, inter dreapta)
2. Adriana Ţăcălie (19 ani, centru)
10. Roxana Gatzel Han (28 ani, centru)
• înaintea fiecărei jucătoare este trecut numărul de pe tricou
Antrenori:
Ivica Rimanic – principal
Aurelian Roşca – secund

LARVIK HK
16. Lene Rantala (40 ani, portar)
12. Emliy Stang Sando (19 ani, portar)
4. Sara Breistol (26 ani, extremă stânga)
7. Kari Mette Johansen (29 ani, extremă stânga)
10. Anniken Jansen (20 ani, extremă stânga)
9. Kristine Abrahamsen (20 ani, extremă dreapta)
13. Pia Christine Narvesen (20 ani, extremă dreapta)
3. Ellen Marie Folkvord (18 ani, pivot)
5. Heidi Lokke (25 ani, pivot)
15. Janne Klevstad (20 ani, inter stânga)
17. Tine Stange (22 ani, inter stânga)
18. Olga Medvedeva (21 ani, inter stânga)
11. Linn-Kristin Riegelhuth (24 ani, inter dreapta)
2. Tonje Larsen (33 ani, centru)
6. Tine Rustad Kristiansen (28 ani, centru)
8. Karoline Dhyre Breivang (28 ani, centru)
14. Marianne Iversen (21 ani, centru)
• înaintea fiecărei jucătoare este trecut numărul de pe tricou
Antrenor:
Karl Erik Bohn – principal
Tor Odvar Moen – secund

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button