Liga II

Dezastru pe „Municipal”!

CSM Rm. Vâlcea-Jiul Petrosani 0-2

Aducerea pe banca CSM-ului a unui antrenor care a pregătit o naţională a fost privită de mai toată lumea ca o garanţie a succesului. Nikola Ilievski pare că nu este capabil să găsească formula câştigătoare deşi are la dispoziţie un lot destul de valoros, iar după cum stau lucrurile la gruparea vâlceană în acest debut de sezon este foarte probabil ca macedoneanul să aibă zilele numărate pe banca „municipalilor”. Şi în partida de duminică Ilievski a luat decizii surprinzătoare în privinţa echipei cu care a început, apelând din nou la rotaţia juniorilor şi la lăsarea în afara lotului a unor jucători care pot să facă diferenţa în teren, cum ar fi Valerian Gârlă sau Sergiu Popescu.

Începutul de meci… doar un foc de paie

Duminică, în faţa celor aproximativ 2500 de spectatori, vâlcenii au avut un debut de meci extrem de promiţător, când au atacat poarta adversă încă din primele minute ale partidei. Trecuseră doar şapte minute de la primul fluier al centralului Gheorghe Balaş şi Câju a profitat de o bâlbâială a defensivei oaspete, a scăpat singur cu Zdrâncă dar a şutat în transversală, mingea a ajuns la tânărul Băltăţeanu, însă acesta a reluat foarte slab cu capul şi portarul „minerilor” a reuşit să reţină. Vâlcenii au continuat să preseze şi, cinci minute mai târziu, după o acţiune prelungită de atac mingea a ajuns în interiorul careului la argentinianul Facundo, dar acesta a şutat în plasa laterală şi scorul a rămas nemodificat. După acest iureş de început de meci, treptat, oaspeţii au echilibrat balanţa, ba mai mult au început să preseze din ce în ce mai mult. Semnalul de alarmă pentru echipa vâlceană a fost tras de Cojocaru, mijlocaşul petroşenean a şutat puternic din afara careului şi Rusandu a fost nevoit să respingă în corner. În minutul 35, Apetrei şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la marginea careului, dar goalkeeper-ul vâlcean a reuşit să reţină în doi timpi. Însă, dezastrul pentru „municipali” era abia la început. În minutul 37, fostul jucător al CSM-ului din perioada Furnică, Adrian Câmpeanu a profitat de o bâlbâială a stoperilor vâlceni şi de plasamentul greşit al lui Rusandu, ieşit mult în faţă, şi a lobat mingea cu capul în plasa porţii, scorul devenind 0-1. Până la pauză, cei care au avut iniţiativa au fost tot oaspeţii, „municipalii” reuşind destul de rar să se apropie de careul de 16 metri a formaţiei din Valea Jiului.

Depăşiţi tactic

Deşi echipa sa era condusă, la pauză, Nikola Ilievski a făcut o schimbare surprinzătoare scoţându-l din teren pe juniorul Băltăţeanu şi introducând un altul, pe Robert Pârvu, mişcare ce nu avea să aducă nimic nou în jocul vâlcenilor. Mai mult decât atât, deşi echipa sa suferea vizibil în compartimentul ofensiv macedoneanul nu a schiţat nici un gest pentru a remedia această problemă alegând să-i păstreze în continuare alături de el pe bancă pe Marius Luca şi Martins Nimes, jucători care aveau capacitatea de a pune o mai mare presiune pe adversar. Prestaţia dezastruoasă a continuat şi în partea secundă, Zdrâncă fiind mai mult şomer. În minutul 52, scorul a devenit 0-2, Facundo a ales să bată un aut trimiţând mingea înapoi la Vişa, stoperul vâlcean a vrut să fie mai tehnic decât era necesar şi s-a încurcat în propriile picioare, iar de acest lucru a profitat acelaşi Câmpeanu care l-a deposedat pe vâlcean şi l-a executat sec pe Rusandu, mărind avantajul echipei sale. Deşi erau conduşi cu două goluri pe propriul teren vâlcenii au părut incapabili de a mai remedia ceva şi, probabil, lipsa translatorului lui Ilievski a făcut ca Luca şi Nimes să rămână în continuare pe bancă. „Municipalii” au mai avut doar două răbufniri în minutele 70 şi 72, mai întâi mingea a ricoşat fericit la Boroiban, dar atacantul vâlcean l-a luat la ţintă pe Zdrâncă, iar două minute mai târziu mingea şutată de Labun a fost respinsă de pe linia porţii de Oneţ. Fragilitatea în ofensivă a vâlcenilor a fost pradă uşoară pentru apărătorii petroşeneni şi până la finalul partidei nu s-a mai întâmplat nimic în privinţa scorului. După această înfrângere categorică „municipalii” au ajuns la –2 în clasamentul adevărului, dar ce îngrijorează cel mai mult este prestaţia echipei care n-a convins deloc în cele două apariţii pe teren propriu.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea:   Rusandu – Melcea, Vişa, Vătavu (’30 – Dinu), Facundo- I. Popa, Câju (’60 – Găman 59), Labun, Dobre – Boroiban, Băltăţeanu (’46 – R. Pârvu).
Jiul Petroşani: Zdrâncă – Răduţoiu, Oneţ, Pintilii, Boboc – Drăghici,  Cojocaru, Vădrariu, Istinie (’58 – Gheţi) – Câmpeanu (’89 – Antohi), Apetrei (’75 – H. Popa).
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button