Diverse

S-au stabilit regulile campionatului de juniori

AJF Vâlcea a aprobat recent Regulamentul de Desfăşurare al Campionatului Judeţean de Juniori A1. Aşa cum se cunoaşte, în acest campionat sunt obligate să fie reprezentate de câte o echipă toate grupările care activează în Liga a IV-a. Acest lucru este prevăzut de altfel şi-n articolul 1 al Regulamentului de Desfăşurare. Toate echipele participante în această competiţie vor beneficia gratuit de 15 carnete de legitimare şi de viza anuală din partea AJF.

Regulamentul de desfăşurare a campionatului de juniori A1:

Art. 1. La acest campionat sunt obligate sa participe toate echipele înscrise în Liga a IV-a.
Art. 2. Jocurile campionatului judeţean de juniori A1 se vor desfăşura în deschiderea jocurilor de Liga a IV-a. În situaţia în care, datorita precipitaţiilor abundente, terenurile de joc se afla în condiţii necorespunzătoare, jocurile de juniori se pot disputa şi pe alte terenuri omologate aflate în aceeaşi localitate.
Art. 3. Pot participa jucători născuţi în anul 1990 şi mai tineri (dar nu mai târziu de 31 decembrie 1995).
Art. 4. Identificarea jucătorilor juniori în jocurile de campionat se face pe baza carnetului de legitimare şi a cărţii de identitate/paşaportului, în original sau a copiei legalizate de către preşedintele AJF. Neprezentarea actelor menţionate în prezentul paragraf atrage imposibilitatea participării la joc.
Art. 5. Participarea la jocurile oficiale pe baza de tabele nominale este strict interzis.
Art. 6. Echipele participante în competiţie pot schimba câte cinci jucători. În cazul în care dispoziţiile privind numărul maxim al înlocuirilor permise nu sunt respectate, echipa vinovată va fi sancţionată cu pierderea jocului respectiv. Arbitrii şi observatorii oficiali sunt obligaţi să consemneze în rapoartele lor, întocmite după fiecare joc la care au oficiat, abaterile privind nerespectarea numărului maxim de înlocuiri permise, în caz contrar urmând să suporte sancţiuni disciplinare.
Art. 7. Jucătorii juniori, cu excepţia portarului, pot participa la două partide oficiale consecutive numai dacă între ele există un interval de minimum 36 de ore.
Art. 8. Într-un an competiţional, un jucător junior nu poate participa la mai mult de 40 de meciuri oficiale (jocuri integrale de 90 de minute), în caz contrar urmând ca jocurile să se omologheze cu scorul de 3-0 în favoarea echipelor adverse.
Art. 9. Durata unui joc oficial  este de 90 de minute.
Art. 10. Timpul de joc este împărţit în două reprize egale cu o pauză ce nu poate depăşi 15 minute. Durata pauzei dintre reprize nu poate fi modificată decât cu consimţământul arbitrului.
Art. 11. Pentru jocurile de juniori sistemul de atribuire a punctelor este următorul:
a) joc câştigat – 4 puncte
b) joc egal – 1 punct
c) joc pierdut – 0 puncte
Art. 12. Jocurile oficiale vor începe la ora stabilită de comisia organizatoare. Dacă una sau ambele echipe nu se prezintă la teren, întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare ale jucătorilor (minim 8 legitimaţii cu drept de joc; în lipsa celorlalte carnete de legitimare se admite identificarea cu un act de identitate cu fotografie, însoţit de avizul medical valabil) în maxim 15 minute de la ora stabilită, ori se prezintă cu mai puţin de 8 jucători la jocurile de juniori legitimaţi cu drept de joc, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului şi va consemna în raportul de arbitraj situaţia respectiva.
Art. 13. Dacă o echipă de juniori nu se prezintă la trei jocuri în decursul unui campionat, aceasta va fi exclusă din competiţie, urmând ca şi echipa de seniori să fie exclusă.
Art. 14. Cuantumul amenzilor şi penalităţilor la jocurile desfăşurate în cadrul campionatului de juniori A1 este de 50 la sută din cele prevăzute la nivelul Ligii a V-a.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button