Alte sporturi

Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Vâlcea a câştigat „Trofeul Olteniei”

După cum am mai precizat şi în ediţiile precedente, Gheorghe Nadolu, inspector în cadrul Direcţiei de Sport a Judeţului Vâlcea, este promotorul unor activităţi fotbalistice intitulate sugestiv „Trofeul Olteniei” şi la care participă mai multe instituţii bugetare din judeţul nostru cât şi din alte două judeţe limitrofe. Astfel, vineri, 10 iulie, a venit rândul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vâlcea de a organiza cea de-a şaptea şi ultima etapă din acest an a celei de-a treia ediţii a competiţiei mai sus menţionate. Gazda ultimei etape din acest an a decis ca locaţia acestui eveniment să fie baza sportivă de la Brădişor, iar premierea a avut loc în staţiunea Voineasa.

Printre echipele participante se număra: Primăria Alunu, Primăria Băbeni, Primăria Polovragi, Direcţia Sanitar-Veterinară Vâlcea, Poliţia Olăneşti, Primăria Balş, Evidenţa populaţiei Vâlcea şi gazda acestei ediţii. Scopul acestor activităţi îl reprezintă obişnuirea persoanelor de vârsta a doua şi a treia din unităţile bugetare cu sportul, în condiţiile în care majoritatea dintre ei nu mai fac niciun fel de mişcare. Astfel, pe primul loc s-a clasat Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Vâlcea, fiind urmată în clasament de Inspectoratul de Jandarmerie şi Primăria Băbeni.
Gheorghe Nadolu a declarat că se gândeşte ca pe viitor să extindă acest trofeu şi să aducă tot mai multe instituţii din judeţele învecinate, pentru ca „Trofeul Olteniei” să devină un fenomen mult mai amplu. „Ceea ce doresc prin aceste activităţi tot mai des întâlnite este cooptarea din ediţiile viitoare a mai multor instituţii bugetare atât din Vâlcea cât şi din judeţele Dolj, Olt şi Gorj. Până acum cred că aceste competiţii s-au bucurat de un succes extraordinar, deoarece fiecare echipă participantă a avut dreptul de a organiza anual câte o etapă şi, astfel, să fie gazdă. Aceste competiţii reprezintă şi un fel de schimb de experienţă, pentru că jucătorii au posibilitatea de a vizita diferite locaţii şi de a-ţi pune sângele în mişcare. Nu ne vom opri aici şi vom încerca să extindem aceste competiţii deja tradiţionale. Deşi sumele acordate acestor tipuri de activităţi sunt, după cum se ştie, destul de restrânse, acest lucru nu constituie un impediment, deoarece multe persoane vin din plăcere şi nu pentru câştig financiar. Oricum, scopul nostru nu îl reprezintă acordarea de premii substanţiale participanţilor, ci doar crearea unei atmosfere prin care echipele să se simtă relaxate şi cu chef de distracţie. Anul acesta fondul de premiere a fost de doar 60 de milioane, o suma de care zic că a fost suficientă în măsura în care premiile sunt mai mult simbolice şi constau în diplome, plachete şi diverse echipamente sportive”, ne-a spus Gheorghe Nadolu, inspector în cadrul DSJ Vâlcea.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button