Politica

10 motive pentru a vota PNL şi Ilie Fârtat, la HOREZU

Vă propunem un parteneriat civic, social și economic viabil!

  1. Dialogul civic și accentul pus pe nevoile horezenilor sunt esențiale pentru echipa noastră!

Cunoaștem cerințele comunității și va asigurăm că vom opri periclitarea surselor de venit din cauza unor proiecte nejustificate. Vom reconstrui orașul, vom redă funcționalitatea centrului, aspectul turistic al acestuia, curățenia, parcurile, locurile de joacă și dreptul de a câștigă din propriile afaceri.

  1. Suntem echipa care poate face performanță în administrație!

Avem pregătirea necesară și experiență necesară să implementăm strategia care să reconstruiască orașul nostru. Ne asumăm să pornim împreună pe un drum în care să reconstruim ce a fost demolat.

  1. Ne recomandă realizările mandatelor liberale anterioare, seriozitatea și responsabilitatea de care am dat dovadă!

Știm să facem administrație. Istoricul realizărilor guvernărilor liberale anterioare ne recomandă pentru un nou mandat la primăria Horezu. Echipele liberale sunt cele care au modernizat instituțiile fundamentale ale orașului, liceul și spitalul. Înțelegem rolul esențial al instituțiilor funcționale și vrem să va redăm încrederea în acestea.

Am demonstrat că putem și vrem să continuăm să constrim împreună!

  1. Știm să accesăm fonduri europene!

Perioada 2012-2016, ultima a conducerii liberale până în prezent, a însemnat finanțarea a șapte proiecte pe fonduri europene. Am ales astfel să ne aliniem vremurilor, să beneficiem de fonduri nerambursabile și, nu în ultimul rând, să protejăm bugetul local.  Avem modul necesar de a cunoaște cum se face, cunoștințele și experiența necesară.

  1. Înțelegem necesitatea atragerii unor investitori reali!

Forța economică  înseamnă aducerea unor investitori reali și crearea de noi locuri de muncă. Ultimii 4 ani, plini de promisiuni deșarte, au oprit timpul în loc pentru Horezu. Trebuie să recuperăm!

  1. Vrem să colaborăm printr-un parteneriat transparent și moral!

Știm și vrem să colaborăm corect, printr-o revenire la dialog și asumare, prin a acorda respect schimbului de argumente, prin respectarea posibilității convingerii reciproce și prin importanța dezbaterii. Renunțăm la populism, amenințări, intimidări, minciuni, instituții corupte și nefuncționale.

  1. Deținem atuul unui context politic european extrem de avantajos!

Suntem membri ai PPE, principala formațiune politică din Parlamentul European, ceea ce ne ajută din punct de vedere al finanțărilor de orice natură, finanțări care ne permit să ne redobândim aspectul de oraș turistic și nu numai.

  1. Printr-un program viabil o să racordăm Horezu la rețeaua națională de gaze naturale!

Vom aduce gaze în oraș și vom face acest demers printr-un proiect viabil, care să respecte toate etapele obligatorii, o să fim parte a Programului Național de introducere a Gazelor Naturale în locuințe. Guvernul liberal este cel care a adoptat OUG pentru acest proiect și se va realiza prin finanțare pe fonduri europene.

  1. Revigorăm promovarea olăritului ca meșteșug cu recunoaștere internațională!

Olăritul este activitatea inclusă în patrimoniul UNESCO. Importanța acestei recunoașteri , vechimea tradiției, unicitatea meșteșugului, tehnicii și a simbolisticii folosite, muncă și talentul meșteșugarilor, precum și importantă acestei tradiții pentru turismul local au fost cu desăvârșire uitate la capitolul promovare. Revigorarea se referă tocmai la recunoașterea și valorificarea meșteșugului, la promovarea în cadrul târgurilor de turism și nu numai, la poziționarea acestui brand pe primul loc în promovarea turismului zonal.

  1. Digitalizăm și transparentizăm serviciile publice din cadrul Primăriei!

Beneficiile utilizării serviciilor publice sunt uriașe, chiar și pentru un oraș mic precum Horezu. Reducem astfel birocrația, creștem transparența acestor servicii și, nu în ultimul rând, aducem managementul administrativ la nivelul anului 2020.

Să ne reamintim realizările din mandatul 2012-2016!

Proiecte cu finanțare europeană

  1. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „ Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului la spitalul orășenesc Horezu” – reabilitarea clădirii Policlinicii și dotarea cu aparatură de specialitate și mobilier modern.
  2. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „Asigurarea sustenabilității energetice din surse alternative a consumatorilor instituțiilor publice și a iluminatului public din orașul Horezu”-construcție parc fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice pentru iluminat public și instituții publice. Contractul de finanțare a fost semnat în luna septembrie 2013 și proiectul a fost finalizat în luna octombrie 2015. Parcul fotovoltaic funcționează cu toate avizele și acordurile necesare.
  3. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „dotarea centrului de informare și promovare turistică„-dotarea cu aparatură și mobilier pentru bună funcționare a centrului de informare turistică. Contractul a fost semnat în luna noiembrie 2014 și proiectul a fost finalizat în noiembrie 2015.
  4. 4. Reabilitarea și modernizarea drumului județean Horezu – Vaideeni- asfaltarea a 3 km de drum, 2.5 km de rigole, 1.6 km de trotuare și construcția a 85 de podețe. Proiectul a început în anul 2015 și a fost finalizat i anul 2016 , finanțarea fiind asigurată prin consiliul județean Vâlcea.
  5. Contractarea și implementarea proiectului „Centru de zi pentru copii, sat Săliște, oraș Horezu”-construcție clădire și dotarea acesteia, acest proiect ajută familiile monoparentale în asigurarea asistenței educaționale și medicale pentru 15 copii.
  6. Continuarea și finalizarea proiectului I-DEALIS incluziune și dezvoltare economică-realizarea a două intreprinderi sociale în orașul Horezu prin acordarea spațiilor pentru sediile sociale.
  7. Continuarea și finalizarea proiectului Promovarea produselor și evenimentelor turistice în depresiunea Horezu – desfășurarea activităților de promovare turistică, realizarea materialelor de publicitate și informare și organizarea de evenimente.

 

Proiecte cu finanțare guvernamentală

 

  1. Reabilitare drum comunal Râmești-Ifrimești – asfaltarea a 2,35 km și construcția a 3,5 km de rigole- început în anul 2013- finalizat în anul 2015.
  2. Refacere platforma stradă Olari, localitatea Horezu-asfaltarea a 4km de drum- anul 2015.
  3. Refacere pod peste valea Bistricioarei, cătun Săliște, – construcția podului spre Vârful lui Român-anul 2015.
  4. Reabilitarea și dotarea spălătoriei spitalului Horezu-anul 2015.
  5. Asfaltarea DN 67, stada Tudor Vladimirescu pe o lungime de 5 km-anul 2013.
  6. Reabilitarea străzii Mănăstirii-drum județean, asfaltarea a 1 km de drum-anul 2015.
  7. Dotarea liceului Constantin Brâncoveanu cu un microbuz școlar- anul 2014.
  8. Finalizarea modernizării drumului de interes local Români de jos-Săliște-asfaltarea a 4 km și construcția a 2 km de rigole- început în anul 2012-finalizat în anul 2013.
  9. Implemenaterea proiectului Cocoșul de Hurez, ediția XLIII-proiect finanțat de către administrația fondului național cultural-anul 2013.
  10. Proiectarea, contractarea și implementarea proiectului lucrării de punere în siguranță a drumului comună Ifrimești, punctul  Novaci.

 

Proiecte cu finanțare din bugetul local

 

ANUL 2012

1.Asfaltarea străzilor Iancu Jianu și Nicolae Bălcescu.

2.Reabilitare trotuare pe străzile Independenței, Al. I. Cuza, Iancu Jianu, Nicolae Bălcescu.

3.Reabilitare și dalare șanțuri Gulimani-Romanii de Sus.

4.Reabilitarea rețelei de apă pe străzile Eroilor, Florilor, Vasile Alecsandri și Cârjeu.

5.Amenajarea claselor pregătitoare de la Liceul Constantin Brâncoveanu.

6.Montare termopane- învățământ primar.

7.Dotare centrală termică grădiniță.

8.Dotare cu camera frigorifică a morgii  spitalului.

9.Modernizarea instalației termice de la Biserica din Târg.

10.Amenajare loc de joacă în satul Ifrimești.

11.Finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu biomasă la centralele termice.

12.Reabilitarea a patru fântâni  publice.

 

ANUL 2013

1.Asfaltarea străzilor Bivolăriei (parțial) și Neagota-900 m.

2.Reabilitarea drumurilor sătești de peste deal: Neagota-limită comuna Costești, Romanii de Sus-Ifrimești, Urșani-rotundă.

  1. Reabilitarea și dalarea cu rigole pe strada Bivolăriei-0,3 km și în satul Urșani-centru civic-0,418km.
  2. Amenajarea canalizării blocurilor O3 și O1 și pe strada Pieței-în colaborare cu APAVIL.
  3. Extinderea iluminatului public cu LED pe stradă Mircea cel Bătrân, Pieței, în spatele blocului R2. 6.Reabilitarea interioară și darea în funcțiune a Grădiniței Romani.
  4. Amenajarea noului cabinet medical școlar din incinta Liceului Constantin Brâncoveanu.
  5. Dotarea cu centrale termice a Serei orașului Horezu.
  6. Amenajarea locurilor de joacă pentru copii în Olari și la Grădinița Romanii de Jos.
  7. Finalizarea lucrărilor de tâmplărie la noul sediu al Primăriei.
  8. Efectuarea de lucrări la Parohia Râmești, la biserica Romanii de Jos și la Parohia Bălănești.

 

Anul 2014

  1. Asfaltarea străzilor (după modernizarea utilităților de apă și canal): Florilor, Vasile Alecsandri, Eroilor, Anton Pann.
  2. Asfaltarea satului Tănăsești.
  3. Extinderea alimentării cu apă în satul Ifrimești în colaborare cu APAVIL.
  4. Modernizarea iluminatului public cu becuri LED pe strada 1 Decembrie.
  5. Reamplasarea statuii domnitorului Constantin Brâncoveanu în față liceului.
  6. Construirea unui spațiu – arhivă în cadrul Primăriei orașului Horezu.
  7. În urmă calamităților din luna iunie s-au efectuat următoarele lucrări cu fonduri proprii: – consolidarea malurilor și regularizarea râurilor Luncavăț, Urșani, Romani pentru a proteja proprietățile aflate în pericol; – întreținerea drumurilor afectate de calamități.

 

Anii 2015-2016

  1. Asfaltarea străzilor: Bivolărie,  Arinilor, Unirii, Pieței, Mocăniței.
  2. Asfaltarea aleilor: Bloc O2, Bloc G și Spitalul Orășenesc Horezu.
  3. Asfaltarea intrărilor  Țambrea, Căprăruș, Ciocârliei și Trăițoiu.
  4. Realizarea de rigole apă pluvială în satele Urșani, Râmești, strada I. Gh. Duca.
  5. Dotare compartiment recuperare și fizioterapie Spitalul Orășenesc Horezu.
  6. A fost  înlocuită tâmplăria la Grădinița cu program prelungit, Horezu.
  7. Reabilitarea clădirii Poliției Orașului Horezu.
  8. Reabilitarea, extinderea și modernizarea iluminatului public cu lămpi LED pe străzile: General Magheru , Nicolae Bălcescu, Iancu Jianu, Constantin Brâncoveanu și parțial pe Căpitan Maldăr.
  9. Dotarea Pieței Agroalimentare cu vitrină frigorifică și mese.
  10. Plantarea a 180 de pomi fructiferi pe stradă 1 Decembrie.
  11. Realizarea de rigole apă pluvială pe stradă Scurtă și Urșani-Aricești.
  12. Reabilitarea intrării Dăscalete, sat Neagota, intrarea Miculete bloc IAS, strada Mocaniței, strada Ulmetului, strada Stadionului, intrarea Luncavatului, strada 1907.
  13. Extindere și împrejmuire cimitirul Ifrimești.

 

Proiectele propuse pentru 2020-2024 sunt rezultatul discuțiilor cu dumneavoastră, horezenii, și țin cont de nevoile cetățenilor dar și de promovarea Horezului ca pol al dezvoltării

 

Așadar, vom continua proiectele începute, le vom resuscita pe cele blocate sau în întârziere și vom asigura o monitorizare exigentă pe lucrări de calitate și finalizate la termen.

 

Infrastructura mare

  • Aducțiunea de gaz metan cu finanțare pe fonduri europene • 40 de km de canalizare (investitia figureaza in Master Planul ADI APA VALCEA) • Reabilitarea și extinderea a 22 de km de rețea apă potabilă (investiția figurează in Master Planul ADI APA VALCEA) • Clasificarea în drum județean, modernizarea și asfaltarea drumului Horezu-Bolca-Vârful lui Roman • Reabilitarea termică a blocurilor O3, O4, TCMM • Reabilitare a 20 de km trotuare si piste de biciclete General Magheru-Olari-Mihai Eminescu • Finalizarea noului sediu administrativ al primăriei Horezu • Amenajarea unui cimitir pentru parohia Horezu • Reabilitarea podurilor afectate de calamități din nordul satului Urșani • Realizarea infrastructurii de drumuri si utilitati publice pentru parcul industrial Treapt • Modernizarea drumurilor de legătura cu localitățile vecine, Bivolărie-Bogdănești, Neagota-Bistrița,Vârful lui Roman-Malaia • Modernizarea prin asfaltare a drumurilor de peste deal, Tănăsești-Valea Ursului-Urșani, Ifrimești-Romanii de Sus

 

Educație. Sănătate. Sport. Asistență Socială

  • Continuarea dotărilor spitalului cu aparatura medicală (tomograf,RMN, mamograf) • Construcție sediu ambulanță • Înființarea unitații de primiri urgență a spitalului • Înființarea centrului de zi de sănătate mintală • Construcția unui centru medico – social pentru persoane vârstnice(școala Râmești) • Acreditarea Serviciului Social ca furnizor de servicii • Asigurarea de burse de merit si sociale pentru copiii din liceul Horezu • Susținerea activitaților educaționale in contextul epidemiologic actual

 

Agricultura. Protecția mediului

  • Reabilitarea si modernizarea parcului cu brazi • Suvenționarea materialului săditor pomicol pentru înființarea de plantații intensive • Realizarea registrului spațiilor verzi • Amenajarea cursurilor de apă și regularizarea torenților • Combaterea alunecărilor de teren • Valorificarea superioară prin amenajamente pastorale a izlazurilor si pășunilor • Intabularea în totalitate a gospodăriilor, a domeniului public si privat al orașului • Înființarea unui parc nou – Zavoiul Luncavățului • Realizarea unei gropi pentru depozitare a deșeurilor industriale (materiale din demolări,etc), avizată de responsabilii de mediu. Obținerea certificării sistemului de management de mediu

 

Patrimoniul cultural. Turism

  1. Realizarea unui studiu pentru atestarea orașului ca stațiune climaterică de interes național.
  2. Înființarea serviciului Salvamont.

3.Racordarea satului de vacanța Vârful lui Roman la rețeaua de energie electrică.

  1. Organizarea de evenimente, tabere de creație in mesteșuguri tradiționale.
  2. Crearea unor circuite turistice tematice-drumul lutului, drumul mânăstirilor, drumul haiducilor.
  3. Conservarea si reabilitarea arhitecturii tradiționale si a obiectivelor de patrimoniu (ceramica si mânăstirea Horezu).
  4. Sprijinirea evenimentelor cultural-sportive: Horezu Summer Music Academy, tabăra de pictură, Stelăria Tănăsești, concursul international de șah etc..
  5. Revitalizarea Casei de Cultură- spectacole lunare de teatru , lansări de carte, ansamblul Brădulețul.
  6. Susținerea declarării ceramiștilor locali cu titlul de Tezaur Uman Viu, acordat de Ministerul Culturii.
  7. Realizarea unui ansamblu monumental cu tema Olarul.

 

Listă consilieri: Fârtat Ilie – asistent medical, Mocanu Emilia – medic, Gînju Mircea Emil – avocat, Iliescu Sorin – administrator firma, Nistor Ion-Constantin – avocat, Puchin Liviu Constantin – administrator firmă, Zăvoianu Adreea Iulia – consilier juridic, Vameșu Ion – conducător auto, Sărdăroiu Vasile Ovidiu – director producţie, Giubega Eugen – pensionar, Cârstea Gheorghe Cătălin – instructor auto, Căpățână Valentin Ştefan – şef depozit, Toma Mirela – inspector general adjunct, Bocoi Maria – inspector școlar, Păunescu Elena- director Clubul Copiilor, Oneci Mădălin Georgian – șef șantier, Puețu Iulian – manager de proiect, Ghinea Cristian Liviu – inginer şi Buză Adrian – asistent medical.

Realizat la comanda Partidului Naţional Liberal de Vilspopress SRL / CUI 21200012

Articole Similare

Back to top button