Liga IV

„Vrem să fim «italienii» returului, să câştigăm toate meciurile cu 1-0”

* antrenorul Laurenţiu Fier are planuri mari pentru Posada în viitorul apropiat

Posada Perişani a fost prima echipă de Liga a IV-a care a jucat fotbal imediat după sărbători. A început anul cu un meci amical susţinut în compania unei formaţii de Liga a V-a, iar apoi şi-a continuat vacanţa. De luni, 1 februarie, a revenit, însă, pe teren. A efectuat primul antrenament, pentru această săptămână mai fiind programate şi alte şedinţe de pregătire. Nu o să lipsească până la reluarea campionatului nici meciurile amicale, Posada stabilindu-şi deja câţiva adversari. Lotru Brezoi, AS Şirineasa şi Conexin Runcu se numără printre echipele care şi-ar putea măsura forţele cu echipa din Perişani în următoarea perioadă, formaţie care a avertizat încă de pe acum că are de gând ca în partea a doua a competiţiei să nu mai cedeze vreun punct. „Vrem să fim „italienii” campionatului de acum înainte şi să câştigăm toate meciurile cu 1-0. În tur, peste tot pe unde am fost, noi n-am plecat cu gândul să ne apărăm. Tot timpul am jucat ofensiv, cu gândul la victorie. Cred că s-a văzut acest lucru şi în clasament. Suntem pe locul 2 în topul echipelor cu cele mai multe goluri marcate. Dar acum trebuie să fim mai atenţi, pentru că au fost câteva greşeli care ne-au costat. Dacă n-am fi pierdut acele două meciuri, cu Oltul Ioneşti şi Cozia Călimăneşti, când eu n-am putut fi prezent pe teren din diferite motive, am fi putut încheia turul campionatului pe locul 2, cu şanse reale de a prinde din urmă liderul. Eu zic că nu e puţin lucru ce-am realizat şi totul i se datorează primarului din Perişani, Ion Sandu, un om de cuvânt, de mare caracter, care-a reuşit în doi ani să transforme o echipă anonimă, într-una de temut la Liga a IV-a, capabilă să intre în lupta pentru promovare”, a precizat Laurenţiu Fier. „Acum nu ne-am propus să terminăm pe primul loc, dar după ce se vor încheia lucrările la noua bază sportivă din Perişani, e posibil ca pretenţiile noastre să fie altele. Asta nu înseamnă că în retur vom lăsa «garda» jos. Cred că Oltul Ioneşti nu trebuie să se considere deja învingătoare. Lupta pentru campionat se va da între patru echipe: Oltul Ioneşti, Cozia Călimăneşti, Damila Măciuca şi Posada Perişani. Aşa că îl anunţ de acum pe primar să strângă «cureaua», că altfel nu se va putea ţine după noi. Avem un lot de 15 jucători, suntem cam puţini, dar suntem răi! Alte echipe se chinuie cu pregătirea fizică, aleargă la stadion, dar noi le vom învinge tactic, cu experienţa”, a mai spus antrenorul Posadei.

„Pentru AS Mihăeşti ar fi mai bine să nu se prezinte la meciul direct”

Încrezător în forţa echipei sale, Laurenţiu Fier nu s-a temut să-şi provoace adversarele pe care le va întâlni în retur. „Începutul e primordial pentru noi. Avem meciuri grele în debutul returului, dar sper că vom reuşi să înlăturăm greşelile şi să scăpăm de ghinion. Anul trecut, la început de campionat, am făcut 3-3 cu Minerul Berbeşti, apoi am repetat scorul şi la Drăgăşani, cu CSM. Acum, dacă vom câştiga cu 1-0 la Berbeşti şi tot cu 1-0 în faţa prietenului meu de la Drăgăşani, Pîrvoiu, pe care îl aştept în «groapa cu lei», la Perişani, putem spera la mai mult de locul 4. Dacă scăpăm cu bine de aceste meciuri, ne putem gândi cum ne vom lua revanşa în faţa celor de la Oltului Ioneşti, pe care îi anunţ că vor avea cumpănă la Perişani, dar şi a celor de la Dinamo, care ne-au luat un punct în întâlnirea directă”, a informat Fier. Altfel, antrenorul-portar al Posadei a avut un mesaj şi pentru AS Mihăeşti, formaţie care, glumind, a anunţat că pentru retur nu are decât un singur obiectiv: să învingă echipa din Perişani. „Am curaj să fac pariu cu «Mara» că nu vor reuşi nici măcar să ajungă la poarta noastră. Au pretenţii să ne bată!? Deşi vor juca pe teren propriu, ar fi mai bine pentru ei să nu se prezinte la meci. Aşa scapă mai uşor, doar cu 3-0”, a avertizat Laurenţiu Fier.

„Larry” Nicolaescu a plecat la Cozia Călimăneşti

Lotul Posadei Perişani a suferit numeroase modificări în ultima perioadă. S-a renunţat la Maniu şi Ilie, Adi Glăvan a părăsit şi el „corabia” (va merge până la urmă, conform zvonurilor din ultima săptămână, la Cozia Călimăneşti şi nu la Flacăra Horezu, aşa cum se anticipase), o altă „piesă grea” pe care a pierdut-o formaţia din „Ţara Loviştei” fiind Laurenţiu Nicolaescu. Până la urmă, aşa cum fusese anticipat, Posada şi-a pierdut fundaşul-golgheter, care n-a ales să meargă la Horezu, aşa cum s-a zvonit, ci a trecut în „barca” echipei Cozia Călimăneşti, grupare cotată cu şansa a doua la câştigarea campionatului Ligii a IV-a. 

Portarul Viorel Pană şi atacantul Gabi Dincă, ţintele formaţiei din „Ţara Loviştei”

Chiar dacă au pierdut câţiva jucători, oficialii Posadei sunt convinşi, însă, că fotbaliştii rămaşi în lot şi cei care vor veni, vor reuşi să facă faţă cerinţelor. Echipa din Perişani intenţionează să mai efectueze şi câteva transferuri, printre jucătorii aşteptaţi numărându-se: Cătinaş, Ghivercea, Roman (alias Jokerul, care se va întoarce la Posada după „descălecarea” avută la echipa din Dăeşti), Niţă (un tânăr jucător care va reveni după o accidentare ce l-a ţinut pentru o perioadă departe de teren). De asemenea, Posada îşi doreşte să-şi asigure, măcar până la vară, serviciile lui Andrei Fistogeanu de la AS Şirineasa, dar şi ale golgheterului formaţiei Conexin Runcu, Gabi Dincă, un jucător dorit „la pachet” cu portarul Viorel Pană.

„Obiectivul meu este să aducem pe FC Oltchim la Perişani”

Laurenţiu Fier a afirmat că-şi doreşte ca Posada să pună mult mai multe probleme în campionat, în returul ce va începe în luna martie, însă acesta nu este singurul obiectiv al formaţiei din Perişani. Echipa primarului Ion Sandu vizează câştigarea fazei judeţene a Cupei României şi aducerea unei echipe de Liga a III-a la Perişani. „Ne despart trei meciuri de o posibilă întâlnire cu o echipă din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării şi cred că vom reuşi să ajungem aici. Obiectivul meu este să aduc Oltchim-ul la Perişani. De-abia aştept să-i «tăvălesc» un pic! Îl aştept la Perişani şi pe domnul Diculoiu, să-i fac o primire călduroasă, dar trebuie să-i trimit şi GPS-ul ca să poată ajunge aici”, a glumit fostul portar al Oltchim-ului, Laurenţiu Fier.

Simona SIMA

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button