Diverse

„Profesorii” au câştigat „Cupa Oraşului Horezu” la fotbal

* cu prilejul zilelor staţiunii conduse de primarul Constantin Niţu, au avut loc mai multe competiţii sportive, la patru discipline

În decursul săptămânii precedente, cu prilejul „Zilelor Oraşului Horezu”, au avut loc, pe lângă manifestările culturale specifice evenimentului, şi o serie de concursuri sportive desfăşurate la patru discipline: fotbal pe teren redus, în sistem de 5+1, tenis de câmp, şah şi table. Per total, câteva sute de persoane s-au înscris în competiţii pentru a-şi dovedi îndemânarea. Astfel, în sportul-rege, 14 echipe s-au luptat timp de 7 zile pentru a pune mâna pe marele trofeu. Meciurile s-au disputat pe terenul sintetic care aparţine societăţii Consumcoop Horezu. Finala a avut loc duminică, de la ora 17.00, şi adus faţă în faţă echipele denumite „Profesorii” şi LPF, „cadrele didactice” câştigând disputa cu scorul de 10-6. Au fost acordate şi premii individuale. Astfel, golgheterul turneului a fost declarat Costel Pâscu (fotbalist legitimat în Liga a V-a, la Flacăra 2005 Horezu), cel mai bun portar a fost numit Eduard Ursescu (apără în Liga a IV-a, la Flacăra Horezu) iar cel mai tehnic jucător a fost Raul Nistor (evoluează în Liga a III-a, pentru Ghecon Lăpuşata). De asemenea, au fost premiaţi şi cei mai buni şahişti. În ediţia din acest an a „Cupei Oraşului Horezu”, premiul cel mare a fost împărţit între Daniel Cârjan şi Cornel Pelciuc, cei doi încheind partida finală nedecis.
La table, un sport în care se spune că se impun cei cu foarte multă baftă, Claudiu Vlad a dat cele mai multe „duble” si a câştigat cinci milioane lei vechi, premiul substanţial fiind oferit de către Dumitru Buşe, un om de afaceri din localitate. Acesta i-a mai premiat cu trei şi, respectiv, două milioane pe ocupanţii următoarelor două trepte ale podiumului. La tenis de câmp, Nicolae Vasilescu a fost declarat câştigător, în timp ce fotbalistul Raul Nistor a demonstrat că are şi un rever bun şi că nu le ştie numai în jocul cu piciorul. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button