Diverse

Juniorii de la CS Frăţia şi CSM Rm. Vâlcea au participat la Cupa Xela

În perioada 3-5 septembrie, la Baia Mare, s-a desfăşurat ediţia a patra a Cupei Xela la fotbal. Alături de sportivi proveniţi de la cele mai importante cluburi din ţară, la această competiţie, au participat şi tinerii fotbalişti ai FC Frăţia şi CSM Rm. Vâlcea. Din partea clubului prezidat de Vali Mihalcea s-au prezentat la întrecerea din Maramureş copiii născuţi în 1996 şi 1999, pregătiţi de antrenorii Dan Zguroiu şi Lucian Giurcă. Clubul Sportiv Municipal a concurat cu grupa de ’98.

Rezultatele meciurilor disputate de echipele vâlcene:

1999: (3 septembrie) FC Frăţia – FC Mara 2010 (0-3); (4 septembrie) FC Frăţia – Il Calcio Satu Mare (0-1), Olimpia Satu Mare – FC Frăţia (2-0), Ivansuc Cluj – FC Frăţia (3-0); (5 septembrie) FC Frăţia – Someşul Satu Mare (0-0).
• În clasamentul final, FC Frăţia s-a clasat pe locul 12.
• Premii speciale: cel mai bun portar – Adrian Toduţ (Someşul), cel mai tehnic jucător – Tudor Moldovan (Il Calcio II) şi golgheter – Alex Cojocaru (Sporting Suceava).

1998: (3 septembrie) CS Xela – CSM Rm. Vâlcea (4-0), CSM – Şimleul Silvaniei (5-1); (4 septembrie) „U” Cluj II – CSM (0-1), CSM – CSŞ Nr. 2 Baia Mare (6-0); (5 septembrie) CSM – Juniorul Satu Mare (1-2), (finala mică) „U” Cluj – CSM (2-0).
• În clasamentul final, CSM s-a clasat pe locul 4.
• Premii speciale: cel mai bun portar – Sebastian Moroz (Someşul), cel mai tehnic jucător – Rareş Tecoanţă („U” Cluj) şi golgheter – Sergiu Jurj (Xela).

1996: (3 septembrie) FC Frăţia – FC Bihor (0-9); (4 septembrie) Cuprom – FC Frăţia (2-2), FC Frăţia – Gloria (1-1); (5 septembrie) „U” Cluj – FC Frăţia (7-0), FC Frăţia – SESO (1-0).
• În clasamentul final, FC Frăţia s-a clasat pe locul 11.
• Premii speciale: cel mai bun portar – Alex Nicoară (Il Calcio), cel mai tehnic jucător – Sergiu Mune (FC Bihor) şi golgheter – Denis Radu (LPS Banatul).

La finalul competiţiei, Dan Zguroiu ne-a declarat că, din punctul său de vedere, jucătorii de la FC Frăţia nu sunt nici departe, dar nici prea aproape de nivelul celor mai puternice echipe care au concurat la Cupa Xela. Antrenorul este de părere că unele dintre rezultatele obţinute au fost chiar surprinzătoare, formaţia sa fiind la doar un pas de locul 2 în grupă.
„Acest turneu a reprezentat pentru noi un schimb util de experienţă pentru că am întâlnit nişte echipe talentate, dintr-o zonă a ţării în care nu am mai ajuns până acum. Cu toţii am avut câte ceva de învăţat, până şi eu. La astfel de competiţii se joacă fotbal adevărat şi ai nevoie de un lot numeros pentru a putea face faţă. În urma discuţiilor cu ceilalţi antrenori, mi-am dat seama că vâlcenii participă la foarte puţine turnee. Ceilalţi copii nu numai că merg la multe întreceri din ţară, dar deseori pleacă şi în străinătate, iar acest lucru se vede din start prin modul de abordare a jocului”, ne-a spus Dan Zguroiu. El a mai menţionat că a fost impresionat de gruparea FC Bihor, care s-a remarcat pe toată durata Cupei Xela. Cu toate acestea, puternica formaţie a avut probleme în prima repriză a meciului cu FC Frăţia. Datorită unei aşezări tactice inteligente, vâlcenii au reuşit să compenseze diferenţa de forţă şi talie, care le oferea adversarilor un avantaj semnificativ.
În ceea ce priveşte lotul clubului prezidat de Vali Mihalcea, antrenorul Dan Zguroiu ne-a precizat că recent, s-a ocupat de achiziţionarea unui nou jucător din Perişani. Este vorba despre Ion Marin, un tânăr fotbalist născut în 1996, care, la ultima ediţie a Cupei Frăţia, a fost desemnat golgheterul competiţiei. „În această perioadă, ne dorim să organizăm mai multe selecţii pentru a creşte valoric atât grupa de ’96, cât şi pe cea de ’99. Vreau să vă mai spun că nu ne vom îndrepta atenţia doar către copiii din oraş, ci şi către cei din mediul rural. Din această toamnă, este posibil să formăm şi o grupă de 2002-2003, însă, deocamdată, nimic nu a fost stabilit cu exactitate”, a adăugat Dan Zguroiu. În încheiere, antrenorul a spus că trei dintre grupările care au fost prezente la întrecerea din Maramureş vor veni şi la următoarea ediţie a Cupei Frăţia.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button