Acasă Liga Nationala Vâlceanca Alina Ilie (de la SCM Gloria Buzău), printre golgheterele Ligii Florilor

Vâlceanca Alina Ilie (de la SCM Gloria Buzău), printre golgheterele Ligii Florilor

233
0

Nicio jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea nu se află în topul celor mai bune 10 marcatoare din Liga Florilor după primele zece etape din actualul sezon. Aşa cum se cunoaşte, cea mai bine clasată din tabăra noastră este brazilianca Samara Da Silva Vieira (41 de goluri). Din acest punct de vedere, deţinătoarea titlului suprem din ediţia trecută a campionatului, ucraineanca Iryna Glibko, nu a adunat până în prezent decât 38 de goluri, fiind departe de forma aratată la echipa din Sala Traian în urmă cu un sezon.
Şi totuşi, Vâlcea este reprezentată de o jucătoare printre golgheterele campionatului. Este vorba de tânăra Alina Ilie (22 de ani), care evoluează pe postul de inter dreapta şi e legitimată în prezent la SCM Gloria Buzău, formaţie nou-promovată în Liga Florilor. Născută pe 13 mai 1996, în Râmnic, aceasta a început handbalul la HC Oltenia, iar apoi a ajuns la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea. În Liga Florilor, ea a mai evoluat între 2015 şi 2018 la HCM Unirea Slobozia, până ce gruparea din Ialomiţa a retrogradat în Divizia A, la finele sezonului trecut, când s-a mutat la Buzău.
Alina Ilie a cucerit titlul mondial cu naţionala de junioare a României, la turneul final din 2014. Ulterior, ea a obţinut medalia de bronz cu reprezentativa de tineret, la Campionatul Mondial din 2015, din Rusia. În condiţiile în care e considerată una dintre jucătoarele de perpectivă ale ţării noastre, vâlceanca se află de mai mult timp şi în atenţia selecţionerului Martin Ambrosio pentru echipa de senioare a României. Din păcate, anul trecut, ea a ratat prezenţa la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, din cauza unei accidentări. (N.C.)

HANDBAL FEMININ / LIGA FLORILOR
Topul golgheterelor (după primele 10 etape)

68 goluri – Mihaela Senocico-Ani (CS „U” Cluj-Napoca)
63 goluri – Alina Vătu (Dunărea Brăila)
58 goluri – Cristina Zamfir Florianu (SCM Craiova)
55 goluri – Oana Chirilă Ţiplea (CS Gloria Bistriţa 2018)
50 goluri – Ada Moldovan (Măgura Cisnădie)
49 goluri – Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
48 goluri – Dziyana Ilyina (Belarus / SCM Gloria Buzău)
47 goluri – Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Diana Puiu Lazăr (CS „U” Cluj-Napoca)
46 goluri – Claudia Constantinescu (HC Zalău), Helena Rysankova (Cehia / Minaur Baia Mare), Roxana Rob Szollosi (HC Zalău)