Acasă Liga IV Ultimă oră! Campionatul Superligii, înghețat! Liga a IV-a și a V-a, în...

Ultimă oră! Campionatul Superligii, înghețat! Liga a IV-a și a V-a, în stand-by. AJF a luat o decizie și în privința Cupei României

889
0

Relaxarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii Coronavirusului, așteptate în data de 15 iunie, nu s-a produs în măsura în care cei mai mulți dintre oficialii și jucătorii echipelor din campionatele județene și-ar fi dorit. În continuare, pentru antrenamente și competiții oficiale în aer liber se impune respectarea unui protocol medical greu de îndeplinit de orice formație de fotbal amator. Numai un prim set de teste pentru o întreagă echipă ar costa aproape cam cât bugetul pe o jumătate de an, iar, în aceste condiții, reluarea competițiilor nu poate fi luată, deocamdată, în calcul. Nici mai târziu, pentru că nu va mai fi timp pentru vreunul din scenariile agreate. Cel puțin în Superligă, unde campioana trebuie anunțată până pe 27 iulie. Ținând cont de circumstanțe, conducerea AJF a luat decizia de a îngheța eșalonul de elită județean. Nu se va mai juca niciun meci din sezonul 2019-2020 al Superligii. Se trage linie după etapa a XIX-a. Minerul Costești va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Nicio echipă nu va retrograda în Liga a IV-a.

Reprezentanții AJF au emis un comunicat în care prezintă scenariile și pentru faza județeană a Cupei României. În privința ultimelor două eșaloane, o hotărâre va fi luată la începutul lunii iulie, în funcție și de ce vor anunța autoritățile la momentul respectiv. Vă prezentăm, în continuare, mesajul transmis de AJF membrilor afiliați:

”În urma centralizării voturilor exprimate de către membrii afiliați cu privire la variantele de reluare a competițiilor fotbalistice județene, a datelor limită stabilite de Federația Română de Fotbal pentru finalizarea competițiilor organizate de AJF Vâlcea(27 iulie 2020), precum și în urma apariției ultimelor reglementări legale cu privire la condițiile necesar a fi respectate pentru desfăsurarea antrenamentelor și competițiilor oficiale Comitetul de Urgență al AJF Vâlcea întrunit în data de 16 iunie 2020 a hotărât următoarele:

– finalizarea Cupei României Boromir ediția 2019-2020, se va face respectând legislația în vigoare, după 3 scenarii posibile: dacă este permisă reluarea antrenamentelor și competițiilor de la data de 01 iulie 2020, semifinalele Cupei României Boromir se vor disputa în sistem tur/retur conform programării inițiale în 11 iulie 2020 manșa tur, în 18 iulie 2020 manșa retur, iar în data de 25 iulie finala; dacă este permisă reluarea antrenamentelor și competițiilor oficiale de la data de 15 iulie 2020, semifinalele Cupei României Boromir se vor disputa într-o singură manșă, pe teren neutru în data de 18 iulie 2020, iar finala Cupei României Boromir în data de 25 iulie 2020; dacă nu va fi permisă reluarea antrenamentelor și competițiilor nici din data de 15 iulie 2020, decizia va fi luată atunci.

– finalizarea competiției Superliga AJF Nurvil se va face prin înghetarea campionatului ediția 2019-2020 cu rezultatele înregistrate până în etapa a XIX-a, fără retrogradarea niciunei echipe.

– finalizarea competiților Liga IV și Liga V, va fi stabilită în ședința Comitetului Executiv din data de 02 iulie 2020”.