Social

Vâlcenii din zona Băbeni vor vota pentru schimbare

 • aceasta este concluzia la care au ajuns social-democraţii, în urma discuţiilor cu cetăţenii prezenţi, sâmbătă, în târgul de la Marcea

 Social-democraţii vâlceni continuă dialogul direct cu electoratul. Weekendul trecut, preşedintele Ion Cîlea, deputatul Aurel Vlădoiu, secretarul executiv Dumitru Persu, senatorul Laurenţiu Coca, directorul Dumitru Lovin şi peste zece tineri din organizaţie au vizitat târgul de la Marcea. Cu acest prilej, reprezentanţii PSD au încercat să afle ce părere au cetăţenii despre situaţia politico-economică actuală.

Discutând cu oamenii, social-democraţilor li s-a reconfirmat faptul că populaţia este foarte nemulţumită de prestaţia actualilor guvernanţi. Cei mai mulţi dintre cetăţeni au explicat că, în opinia lor, spitalele nu au nevoie de borduri, ci de materiale sanitare, aluzie clară la ministrul interimar al Sănătăţii, dar şi al Economiei, Adriean Videanu. Alţii au acuzat cuplul Băsescu-Boc de generarea şi accentuarea crizei, de pierderea a aproape un milion de locuri de muncă şi de falimentarea a mii de societăţi. Practic, doar două persoane dintre cele câteva sute abordate au spus că nu exclud posibilitatea să voteze cu PD-L la prezidenţiale, chiar dacă şi acestea erau profund dezamăgite.

În târgul de la Marcea, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Vâlcea, s-a reîntâlnit şi cu câţiva dintre cetăţenii care au participat la audienţele sale. Spre satisfacţia liderului social-democrat, aceştia au spus că, după dialogul cu el, problemele lor au fost rezolvate. La rândul rău, deputatul Aurel Vlădoiu a fost rugat de mai mulţi tineri din zona Băbeni, care face parte din colegiul uninominal Horezu, să insiste la Parlament pentru modificarea unor legi. Una dintre acestea este legată de aplicarea Programului „Rabla”. „Am o maşină marca Dacia şi aş vrea să o introduc în acest program pentru a-mi cumpăra nu un alt autoturism, ci un tractor pe care să îl folosesc la lucrările agricole. Din păcate, am înţeles că, aşa cum e făcută legea, în momentul de faţă, acest lucru nu este posibil. Am apelat la deputatul Aurel Vlădoiu în speranţa că domnia sa va interveni cumva la Parlament pentru modificarea acestei legi. Cred că o astfel de măsură n-ar fi o idee rea”, au spus tinerii întreprinzători. Parlamentarul PSD a salutat iniţiativa acestora şi le-a promis că va iniţia un amendament la lege care să aibă în vedere adoptarea propunerii venită din partea lor.   E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button