DiverseHandbal

SCM Rm. Vâlcea a câștigat Memorialul ”Constantin Tită”

Marți, 29 decembrie și miercuri, 30 decembrie, în ”templul handbalului feminin românesc”, Sala Sporturilor ”Traian” din Rm. Vâlcea, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Memorialului ”Constantin Tită”. La turneul organizat în amintirea ”generalului” de la DJST Vâlcea au participat aceleași patru echipe ca și în 2019, respectiv SCM Rm. Vâlcea, ultima campioană a României, SCM Craiova, formația selecționerului Bogdan Burcea, CSM Slatina, grupare pregătită de Victorina Bora și HC Zalău, trupa lui Gheorghe Tadici. Competiția a fost câștigată și de această dată de elevele lui Florentin Pera (desemnat, recent, antrenorului anului în Vâlcea), care s-au impus în toate cele trei jocuri. Pe locul secund s-a clasat SCM Craiova, locul 3 a fost ocupat de HC Zalău, iar pe ultima poziție s-a regăsit CSM Slatina.

Mireya Gonzalez, MVP-ul competiției. Petre Berbecaru a primit o distincție pentru întreaga carieră

Organizatorii au acordat și câteva premii individuale. Titlul de cel mai bun portar i-a revenit Paulei Rădulescu, de la HC Zalău, Asma Elghaoui a primit trofeul de golgheteră a turneului, iar Mireya Gonzalez a fost MVP-ul competiției din polivalenta vâlceană. Printre cei premiați s-a mai regăsit și consilierul sportiv de la SCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru, care a primit o diplomă de excelență în semn de apreciere pentru întreaga carieră.

Mă bucur că am încheiat acest an foarte bun pentru echipa noastră cu trei victorii, chiar dacă au fost obținute în jocuri de pregătire. A fost un turneu util pentru toate echipele. Fiecare a urmărit să-și verifice nivelul actual de pregătire. Pentru noi a fost o situație nouă, având în vedere faptul că nu am mai făcut antrenament în efectiv complet de foarte mult timp. În mare parte au revenit jucătoarele de la lot, dar am mai avut câteva absențe importante, Alicia Fernandez, Kristina Liscevic, care a acuzat niște probleme medicale și Iryna Glibko. Echipa a avut momente foarte bune de joc, atât pe faza de apărare, cât și de atac, chiar dacă am jucat într-o formulă inedită. Neavând niciun coordonator de joc a trebuit să improvizez. Era de așteptat să apară și anumite nesincronizări, dar una peste alta, cred că a fost o competiție foarte utilă, au fost jocuri echilibrate, am dat posibilitatea tuturor jucătoarelor să evolueze. De asemenea, pot spune că am câștigat anumite jucătoare și sper ca ele să crească tot mai mult. Aștept să revină și Alicia, Kiki Liscevic, să fie apte pentru meciurile din ianuarie. Ne vom relua antrenamentele imediat după Anul Nou.

Trebuie să ne pregătim bine, pentru că ne așteaptă un program infernal, cu 7 meciuri importante în doar 22 de zile. Vreau să cred că am scăpat de ghinioane și vom avea de acum încolo toate fetele sănătoase. Ne dorim să avem liniște, stabilitate, continuitate. În final, aș dori să mulțumesc Primăriei Râmnicului, sponsorilor și tuturor celor care ne-au ajutat și au fost alături de noi în acest an 2020 care ne-a adus două trofee, Cupa, Supercupa, un loc I la finalul sezonului 2019-2020 și o calificare în primele opt în Europa. A fost un an bun pentru echipa noastră și sperăm să ne ridicăm la nivelul dorit de suporterii noștri, pe care îi așteptăm cât mai curând alături de noi și cărora le dedicăm toate succesele echipei”, a declarat Florentin Pera, antrenorul Vâlcii, la final de 2020. 

Turneul Memorial „Constantin Tită” (ediția a XII-a):

  • Marți, 29 decembrie:

SCM CRAIOVA – HC ZALĂU                          23-21

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM SLATINA        22-19

CSM SLATINA – SCM CRAIOVA                     20-24

HC ZALĂU – SCM RÂMNICU VÂLCEA             26-28

 

  • Miercuri, 30 decembrie:

HC ZALĂU – CSM SLATINA                           27-23

SCM RÂMNICU VÂLCEA – SCM CRAIOVA       25-20

 

Articole Similare

Back to top button